Indiai Leves
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 8 dkg lencse
- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- kis gyömbérdarabka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
- vaj
- citromlé
- só
- cayenne-bors
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk. A lencsét sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk. A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk. Ezután a húst a lencseleveshez adjuk és negyedóra alatt puhára főzzük. Citromlével ízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Zöldségleves kókusztejjel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes