Indiai Leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 8 dkg lencse
  • 50 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • kis gyömbérdarabka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
  • vaj
  • citromlé
  • cayenne-bors

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk. A lencsét sós vízben megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk. A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk. Ezután a húst a lencseleveshez adjuk és negyedóra alatt puhára főzzük. Citromlével ízesítjük és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Hasonló receptek

Zöldségleves kókusztejjel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Ananász leves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Murai halászlé

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: