Húsos rakott cukkini
Hozzávalók:
- 1,5 kg cukkini
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg margarin vagy olaj
- 3 dl tejföl
- 4 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
- őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kétfelé vágjuk, a belsejét kanál segítségével kikaparjuk, majd a húsát fél centiméteres vastagságú szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután szűrőlapát segítségével kiszedjük és hagyjuk lehűlni. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikákra szeleteljük. A zsiradék felét felmelegítjük, hozzáadjuk a darált húst, jól átkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Egy jénai tálat vagy tepsit kikenünk a maradék zsiradékkal, majd a cukkiniszeletek felét a tálba terítjük. Erre rétegezzük a húst és a tojáskarikákat, kissé megsózzuk, majd meglocsoljuk a tejföl egy részével. Ezután betakarjuk a maradék cukkínivel, majd rálocsoljuk a megmaradt tejfölt is. Hideg sütőbe téve átsütjük. Közben rászórjuk a reszelt sajtot és addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Hasonló receptek
Chili mexikói bab
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Makaróni olasz módon
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Rakott cukkini vagy pattiszon
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes