Kukoricás fokhagymakrémleves (húsmentes)
Hozzávalók:
- 1-2 fej fokhagyma
- 60 dkg (vagy 2 doboz konzerv) morzsolt kukorica
- 2 dl tejszín vagy joghurt vagy 3 dl tej vagy 1 kis pohár tejföl vagy ezek kombinációja
- összesen 2-5 dl
- 1 evőkanál vegán erőlevespor vagy 1 zöldségleveskocka
- 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
Ötujjnyi vizet felforralunk az erőlevesporral (vagy leveskockával), majd puhára főzzük benne a megtisztított fokhagymát. Nem kell megijedni a nagy fokhagymamennyiségtől: főve nem csípős. Felöntjük a tejféleségekkel, beletesszük a fűszereket. Beletesszük a kukoricát is (ha konzerv, lecsöpögtetve) és 2-3 percig forraljuk. Ekkor kivesszük a kukorica kb. felét és a fokhagymadarabokat és botmixerrel pépesítjük, majd szitán vagy passzírozó eszközzel átnyomjuk, a pépet visszakeverjük a levesbe. Felöntjük annyi vízzel, amennyivel elég lesz mindenkinek (ne legyen sós, túl híg vagy sűrű). Még egyet rottyan és kész.
Hasonló receptek
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes