Receptkereső

Kukoricás fokhagymakrémleves (húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-2 fej fokhagyma
  • 60 dkg (vagy 2 doboz konzerv) morzsolt kukorica
  • 2 dl tejszín vagy joghurt vagy 3 dl tej vagy 1 kis pohár tejföl vagy ezek kombinációja
  • összesen 2-5 dl
  • 1 evőkanál vegán erőlevespor vagy 1 zöldségleveskocka
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Ötujjnyi vizet felforralunk az erőlevesporral (vagy leveskockával), majd puhára főzzük benne a megtisztított fokhagymát. Nem kell megijedni a nagy fokhagymamennyiségtől: főve nem csípős. Felöntjük a tejféleségekkel, beletesszük a fűszereket. Beletesszük a kukoricát is (ha konzerv, lecsöpögtetve) és 2-3 percig forraljuk. Ekkor kivesszük a kukorica kb. felét és a fokhagymadarabokat és botmixerrel pépesítjük, majd szitán vagy passzírozó eszközzel átnyomjuk, a pépet visszakeverjük a levesbe. Felöntjük annyi vízzel, amennyivel elég lesz mindenkinek (ne legyen sós, túl híg vagy sűrű). Még egyet rottyan és kész.

Új keresés

Válasszon diétát: