Kukoricás fokhagymakrémleves (húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-2 fej fokhagyma
  • 60 dkg (vagy 2 doboz konzerv) morzsolt kukorica
  • 2 dl tejszín vagy joghurt vagy 3 dl tej vagy 1 kis pohár tejföl vagy ezek kombinációja
  • összesen 2-5 dl
  • 1 evőkanál vegán erőlevespor vagy 1 zöldségleveskocka
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

Ötujjnyi vizet felforralunk az erőlevesporral (vagy leveskockával), majd puhára főzzük benne a megtisztított fokhagymát. Nem kell megijedni a nagy fokhagymamennyiségtől: főve nem csípős. Felöntjük a tejféleségekkel, beletesszük a fűszereket. Beletesszük a kukoricát is (ha konzerv, lecsöpögtetve) és 2-3 percig forraljuk. Ekkor kivesszük a kukorica kb. felét és a fokhagymadarabokat és botmixerrel pépesítjük, majd szitán vagy passzírozó eszközzel átnyomjuk, a pépet visszakeverjük a levesbe. Felöntjük annyi vízzel, amennyivel elég lesz mindenkinek (ne legyen sós, túl híg vagy sűrű). Még egyet rottyan és kész.

Hasonló receptek

Spenótos palacsinta gombával

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült kelvirág

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Köménymagos burgonya alufólában

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: