Sütőtök-krémleves pirított baconkockákkal
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 3 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 5 dl húsleves
- 10 dkg baconszalonna
- curry
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A sütőtököt magozzuk ki, daraboljuk fel és 200 °C-os sütőben kb. 20-25 perc alatt süssük meg. A vajat olvasszuk meg és a megsült, kikapart tököt rövid ideig pirítsuk benne. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg csipetnyi curryvel, majd a tejszínnel és a húslevessel öntsük fel. Amikor a leves felforrt, botmixerrel turmixoljuk át, hogy sima, krémes legyen. Vágjuk kockákra a szalonnát és lassú tűzön pirítsuk zsírjára. Tálaláskor szórjuk a levesre és néhány csepp tökmagolajjal díszítsük.
Hasonló receptek
Selymes gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diós szárnyas-krémleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes