Receptkereső

Scsí savanyú káposztával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg kicsit zsírosabb sertéslapocka vagy sertéslapocka marharostélyossal vegyesen
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld (és kapor)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1-2 szál fehérrépa
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes burgonya
  • bors
  • babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • tejföl

Elkészítés:

A húst egészben 3-4 l vízben sóval, borssal, fokhagymával és egy vöröshagymával puhára főzzük, majd kivesszük és ha kihűlt, apró kockákra vágjuk. A forró húslevesben majdnem puhára főzzük a savanyú káposztát. Közben egy serpenyőben az olajon megdinszteljük a másik hagymát, hozzátesszük a pálcikákra vágott zöldséget és pár percig együtt pirítjuk őket. Ezután hozzákeverünk 2 evőkanál paradicsompürét és a fazékba öntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, s lassú tűzön készre főzzük, hogy a káposzta is megpuhuljon, de kicsit ropogós maradjon. Belekeverjük a húst, a zöldfűszereket, s elzárjuk a tüzet alatta. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérunkba.

Hasonló receptek

Márványsajtos hagymakrémleves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Leves, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szalonnás újburgonyaleves

Leves, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: