• Dr. Halász József

    Gyermekpszichiáter

    Fejér | 8000 Székesfehérvár, Gugásvölgyi utca 2.

    C MED Rehabilitációs és Diagnosztikai Központ

    22/784-664

    20/6150-613

    http://www.cmed.hu

    Specializáció: Gyermek- és ifjúságpszichiáter

    Rendelési idő: n.a.

    Bemutatkozás:

    Az érintett mentális eltérések teljes körű diagnosztikája és ambuláns keretek között megoldható terápiás támogatása elérhető a rendelésén, a C-Med egészségközpontban. Ennél azonban talán még fontosabb a prevenciós szemlélet, adaptivitás, és a családok funkcionalitásának támogatása. A terápiás megközelítések között ritkábban előfordulhat gyógyszeres támogatás, de minden esetben támogató vagy célzott viselkedésterápiás, illetve pszichoterápiás eszköztárral egészül ki. Sokszor a szülőkonzultáció, illetve a családkonzultáció már önmagában jelentős változásokat hozhat az érintett gyermekek és családok életében.

    A vizsgálat különösebb készülést nem igényel. Nem javasolt a konzultáció fertőző betegség idején, vagy legyengült fizikai állapotban. Jelezzük a gyermeknek, hogy korosztálytól függően játékra, beszélgetésre készüljön. Kérjük, a rendelésre hozza magával a korábbi leleteket, lehetőség szerint közösségi véleményt is. Ismételt konzultáció esetében kérjük a megjelölt kérdőívek, tesztek visszajuttatását. Igény szerint angol nyelven is történhet konzultáció.

    Egy konzultáció általában 60 perc, elképzelhető, hogy összetett probléma esetén, vagy a bizalmi légkör megteremtése érdekében ismételt konzultációt javasol, még a nehézség körvonalazása idején is.

    A vizsgálat (mindig személyre szabott) részei: szabad (játék)tevékenység, beszélgetés, diagnosztikai tesztek kitöltése, szülő jelenlétében és időszakosan szülő jelenléte nélkül. Szomatikus vizsgálat is társul esetenként a konzultációhoz. A szülővel, családtagokkal történő konzultáció szintén a vizsgálat/terápia része.

    Tanulmány:

    SOTE Általános Orvosi Kar (1998)

    Gyakorlat:

    Vadaskert Gyermekpszichiátriai Kórház

    Kezelt betegségek:

    ADHD, autimus spektrum érintettség, beilleszkedési zavarok, hangulati zavarok, szorongásos zavarok.

    Nyelvismeret:

    angol

    Halász József - ismertorvos.hu

    Hirdetések