TULITA 1 mg/0,5 mg filmtabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Tulita filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Tulita folyamatos-kombinált hormonpótló kezelésre szolgáló gyógyszer. Kétféle női hormont tartalmaz, egy ösztrogént és egy progesztagént. A Tulita azoknak a posztmenopauzában (változókorban) levő nőknek való, akiknél az utolsó menstruáció óta legalább 1 év telt el.

A Tulita filmtablettát az alábbi esetekben alkalmazzák:

A változó kor után fellépő tünetek enyhítésére

  • változó kor (menopauza) során a női szervezet által termelt ösztrogén mennyisége csökken. Ez olyan tüneteket okozhat, mint az arc, a nyak és a mellkas kimelegedése („hőhullámok”). A Tulita enyhíti ezeket a menopauza után jelentkező tüneteket. Önnek csak abban az esetben rendelnek Tulita filmtablettát, ha tünetei súlyosan akadályozzák életvitelében.

A csontvesztés (oszteoporózis) megelőzése

A változó kor (menopauza) után némely nőnél a csontok törékennyé válhatnak (oszteoporózis). Kezelőorvosával mindegyik rendelkezésre álló lehetőséget beszélje meg.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Richter Gedeon Nyrt.

Hatóanyag: estradiol
norethisterone

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Ha az oszteoporózis miatt Önnél fokozott a csonttörés veszélye, és ha más gyógyszer nem alkalmas Önnek, alkalmazhatja a Tulita filmtablettát a menopauza után jelentkező oszteoporózis megelőzésére.

A Tulita filmtablettát azoknak a nőknek rendelik, akik nem estek át méheltávolításon, és akiknek a menstruációja több mint egy éve szűnt meg.

65 évesnél idősebb nők Tulita kezelésével kapcsolatosan csak korlátozott tapasztalat áll rendelkezésre.

2. Tudnivalók a Tulita filmtabletta alkalmazása előtt

Kórtörténet és rendszeres orvosi vizsgálatok

A hormonpótló kezelés kockázatot hordoz magában, amit meg kell fontolni, amikor arról döntenek, hogy szedik-e a gyógyszert vagy folytatják-e annak szedését.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: Hormonpótló

További gyógyszerek estradiol;norethisterone hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS