TRIAKLIM filmtabletta (3x28) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRIAKLIM FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az Triaklim filmtabletta természetes humán női hormonnal (tüszőhormon = ösztrogén) azonos ösztradiolt tartalmazó hormonpótló készítmény, a menopauza (a menstruáció elmaradása a változó korban) tüneteinek enyhítésére, valamint csontritkulás megelőzésére javallt olyan változókorban lévő nőknek, akiknél a jövőbeni csonttörés kockázata magas és akik más csontritkulás megelőzésére szolgáló gyógyszert nem tudnak, vagy nem szedhetnek.

A készítmény sárgatesthormon-szerű hatóanyaga védi a méhnyálkahártyát.

A menstruáció elmaradása a változó korban (menopauza) rendszerint 45 és 55 év között következik be. A menstruáció elmaradásán a változó korban (menopauzán) szűkebb értelemben az utolsó peteérést követő menstruációs vérzést értjük, melyet egy éven belül nem követ újabb vérzés. Tágabb értelemben az utolsó mentsruációt követő életszakaszt értjük. Ilyenkor a petefészek ciklusos működése megszűnik, hormonhiányos állapot jön létre. A hormonszint csökkenése sok nőnél kellemetlen tüneteket okoz, mint például: hőhullámok, verejtékezés, vérnyomás-ingadozás, álmatlanság, hangulatingadozások, bőrkipirulás, hüvelyfal szárazsága, vizelési panaszok.

A Triaklim filmtabletta fokozatosan csökkenti ezeket a tüneteket. A Triaklim alkalmazása alatt meghatározott időközönként jelentkező menstruációszerű vérzés jelentkezik, a gesztogént nem tartalmazó rózsaszín filmtabletták szedése alatt, vagy a fehér filmtabletták szedésének utolsó napjaiban. A Triaklim filmtabletta a menopauzát követően a csontritkulás megelőzésére is felírható. A csontritkulás a csont tömegének csökkenését jelenti, amely a csont gyengülését vagy törését idézheti elő. Az ösztrogén szint csökkenése a menopauza időszakában vagy ezt követően felgyorsítja ezt a folyamatot. A hiányzó ösztrogén pótlása megelőzi és mérsékli a csontok ásványianyag-tartalmának csökkenését, csökkenti a csonttörések kockázatát.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Richter Gedeon

Hatóanyag: estradiol

Normatív TB támogatás: 25%

Közgyógyellátásra adható: igen

EÜ támogatásra adható: nem

EÜ 100% támogatásra adható: nem

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Triaklim nem fogamzásgátló készítmény és a fogamzóképesség helyreállítására sem alkalmas.

2. TUDNIVALÓK A TRIAKLIM ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Triaklim filmtablettát

- ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra vagy a Triaklim filmtabletta egyéb összetevőjére,

- terhesség vagy annak gyanúja esetén,Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek estradiol hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS