TRANSTEC transzdermális tapasz

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRANSTEC ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Transtec egy analgetikum (fájdalomcsillapító gyógyszer) a középsúlyos és súlyos daganatos fájdalmak és egyéb olyan erős fájdalmak enyhítésére, amelyek más fájdalomcsillapítókra nem reagálnak.

A Transtec a bőrön keresztül hat. Amikor a transzdermális tapaszt a bőrre tapasztják, hatóanyaga a buprenorfin a bőrön keresztül a vérbe jut. A buprenorfin egy opioid (erős fájdalomcsillapító) amely a központi idegrendszerre (bizonyos idegsejtekre az agyban és a gerincvelőben) hatva csillapítja a fájdalmat. A transzdermális tapasz legfeljebb 4 napon át viselhető. A Transtec nem alkalmas akut (rövid ideig tartó) fájdalom kezelésére.

2. TUDNIVALÓK A TRANSTEC HASZNÁLATA ELŐTT?

Ne használja a Transtec-et:

 • ha allergiás (túlérzékeny) a hatóanyagra, a buprenorfinra, vagy a Transtec bármely egyéb összetevőjére;
 • ha függővé vált az erős (opioid) fájdalomcsillapítóktól;
 • ha olyan betegségben szenved, ami légzési nehézségekkel jár vagy járhat;
 • ha monoamin oxidáz (MAO) gátlót szed (depressziót kezelnek ezzel a gyógyszercsoporttal), vagy ha ilyen típusú gyógyszert szedett az utóbbi két hétben (lásd "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek");
 • ha súlyos miaszténiában (bizonyos fajta súlyos izomgyengeségben) szenved;
 • ha delírium trémenszben szenved (zavartság és remegés alkoholtól való tartózkodás következtében, megrögzött túlzó alkoholfogyasztást, vagy egy egyszeri nagymértékű alkoholfogyasztást követően);
 • ha terhes.

A Transtec nem használható drogfüggő személy megvonási tüneteinek kezelésére.

Csak fokozott elővigyázatossággal alkalmazhatja a Transtec-et:

 • ha nemrég sok alkoholt fogyasztott;
 • ha rohamai vagy epileptiform görcsei szoktak lenni;
 • ha zavart a tudata (gyengeség-érzés, vagy ájulás);
 • ha sokkos állapotban van (hideg verejték jelezheti);
 • ha a koponyán belüli nyomás fokozott (pl. fejsérülés után vagy agyi betegségekben) és nincs lehetőség mesterséges lélegeztetésre;
 • ha légzési nehézsége van, vagy olyan gyógyszert szed, ami a légzését lassítja vagy gyöngíti (lásd "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek");
 • ha mája nem működik megfelelően;
 • ha hajlama van gyógyszerekkel, kábítószerekkel való visszaélésre.

Kérje orvosa tanácsát, ha a fenti állítások bármelyike vonatkozik Önre, vagy ezek közül bármit észlelt a múltban.

Kérjük, vegye tekintetbe a következő figyelmeztetéseket is:

Néhány emberben függőség alakul ki a hosszú időn keresztül alkalmazott erős fájdalomcsillapítókhoz, mint amilyen a Transtec is. Ők a használat abbahagyása után elvonási tüneteket mutathatnak (lásd "Ha idő előtt abbahagyja a Transtec alkalmazását").

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: buprenorphine

Vényköteles: nincs adat

Kiszerelések és további adatok:

35 µg/h (10x) 35 µg/h (5x) 52,5 µg/h (10x) 52,5 µg/h (5x) 70 µg/h (10x) 70 µg/h (5x)

Lázas állapotban, vagy külső hő hatására a normálisnál nagyobb mennyiségű buprenorfin kerülhet a vérbe. Ugyanígy magasabb külső hőmérséklet hatására előfordulhat, hogy a transzdermális tapasz nem tapad megfelelően a bőrhöz. Ezért ne tegye ki magát magas külső hő hatásának (pl. szauna, infravörös lámpa, elektromos hőtakaró, melegvizes palack) és láz esetén forduljon orvoshoz.

A Transtec-et nem használhatják 18 éven aluliak, mivel ebben a korcsoportban még nem áll rendelkezésre elég tapasztalat.

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

- A Transtec-et tilos monoamin oxidáz (MAO) gátlókkal együtt használni (depressziót kezelnek ezzel a gyógyszercsoporttal) vagy akkor, ha ilyen típusú gyógyszert szedett az utóbbi két hétben.

- A Transtec kezelés néhány emberben álmosságérzést, rossz közérzetet, gyengeséget okozhat, vagy lassíthatja, illetve gyöngítheti a légzést. Ezek a mellékhatások felerősödhetnek, ha ugyanakkor olyan gyógyszereket szed, amelyek hasonló hatásokat produkálnak. Ilyen gyógyszerek lehetnek más erős fájdalomcsillapítók (opioidok), bizonyos altatók, érzéstelenítők és olyan gyógyszerek, amelyeket bizonyos pszichológiai betegségek kezelésére használnak, például nyugtatók, antidepresszánsok, neuroleptikumok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

- Ha a Transtec-et bizonyos más gyógyszerekkel együtt alkalmazzák, intenzívebbé válhat a transzdermális tapasz hatása. E gyógyszerek közé tartozik pl. bizonyos fertőzés elleni/gomba elleni gyógyszer (pl. amelyek eritromicint vagy ketokonazolt tartalmaznak.) vagy bizonyos HIV gyógyszerek (pl. amelyek ritonavir tartalmúak).

- Ha a Transtec más gyógyszerekkel együtt kerül alkalmazásra, csökkenthető a transzdermális tapasz adagolása. E gyógyszerek közé tartoznak például azok, amelyek dexametazont tartalmaznak; epilepszia kezelésésre használt gyógyszerek (amelyek pl. karbamazepint vagy fenitoint tartalmaznak); vagy a tuberkulózis gyógyszerei (pl. a rifampicin tartalmúak).

A Transtec egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

Tilos a Transtec alkalmazása során alkoholt fogyasztani. Az alkohol a transzdermális tapasz bizonyos mellékhatásait fölerősítheti, és komoly rosszullétet okozhat. A grapefruitlé fogyasztása fokozhatja a Transztec hatását.

Terhesség és szoptatás

Terhesség

Nincs elegendő tapasztalat terhes nők Transtec-kel való kezelésével kapcsolatban. Ezért ha terhes, ne használjon Transtec-et.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Szoptatás

A transzdermális tapasz hatóanyaga, a buprenorfin gátolhatja a tejképződést és bejut az anyatejbe. Ezért a Transtec alkalmazása szoptatás alatt kerülendő.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Transtec szédülést vagy álmosságot, vagy homályos vagy kettős látást okozhat és olyan mértékben befolyásolhatja a reakció készséget, hogy nem tud megfelelően és kellő gyorsasággal reagálni a váratlan, hirtelen fellépő eseményekre. Ez különösen érvényes:

 • a kezelés megkezdésekor;
 • amikor az Ön adagolása megváltozik,
 • amikor egy másik fájdalomcsillapító gyógyszerkészítményről áttér a Transtec-re.
 • amikor egyéb, a központi idegrendszerre ható készítményt is szed;
 • alkoholfogyasztás esetén.

Ha Ön a fenti mellékhatások bármelyikét tapasztalja, ne vezessen, és ne kezeljen gépeket, amíg a Transtec-et használja. Ez a Transtec-kel folytatott kezelés végére is érvényes. A tapasz eltávolítása után legalább 24 órán át ne vezessen, és ne kezeljen gépeket.

Ha nem biztos valamiben, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TRANSTEC-ET?

Transtec három hatáserősségben kapható: Transtec 35 mikrogramm/h transzdermális tapasz, Transtec 52,5 mikrogramm/h transzdermális tapasz és Transtec 70 mikrogramm/h transzdermális tapasz.

Az orvos választja ki, hogy melyik hatáserősségű Transtec felel meg Önnek. A kezelés során orvosa megváltoztathatja a tapasz erősségét kisebbre vagy nagyobbra.

A Transtec-et mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény szokásos adagja

Felnőttek

Hacsak orvosa másképp nem rendeli, ragasszon fel egy Transtec transzdermális, tapaszt (az alább részletesen ismertetett módon) és azt négy nap után cserélje. A használat egyszerűsége kedvéért a transzdermális tapaszt cserélheti hetente kétszer ugyanazokon a napokon, például mindig hétfő reggel és csütörtök este. A külső csomagoláson lévő naptárba írja be a felragasztás időpontját. Ha orvosa azt tanácsolja Önnek, hogy a tapasz kiegészítéseként szedjen más fájdalomcsillapítót is, akkor szigorúan kövesse orvosa utasításait, különben nem érvényesül maradéktalanul a Transtec jótékony hatása.

18 éven aluli betegek

A Transtec-et nem használhatják 18 éven aluli személyek, mivel nem áll rendelkezésre elég tapasztalat ebben a korcsoportban.

Idős betegek

Az idős betegeknél nincs szükség eltérő adagolás alkalmazására.

Vesebetegek / dializáltak

Vesebetegségben szenvedők és dializáltak esetében nincs szükség eltérő adagolás alkalmazására.

Májbetegek

Májbetegségben szenvedőknél a Transtec hatásának erőssége és időtartama eltérő lehet.

Ha Ön ehhez a betegcsoporthoz tartozik, akkor orvosa gyakrabban fogja ellenőrizni.

Az alkalmazás módja

A transzdermális tapasz felragasztása előtt:

Válasszon egy sima és szőrtelen területet a felső testén, lehetőleg a mellkas kulcscsont alatti részén, vagy a hát felső részen (Lásd a mellékelt illusztrációt). Kérjen segítséget, ha nem tudja egyedül felhelyezni a tapaszt.

Ha a kiválasztott testfelület szőrös, vágja le ollóval. Ne borotválja!

Kerülje a kivörösödött, irritált, vagy bármilyen módon sérült bőrterületet, a nagy kiterjedésű hegeket.

Az Ön által választott terület legyen száraz és tiszta. Ha szükséges, mossa meg hideg vagy langyos vízzel. Ne használjon szappant, vagy más fertőtlenítőt! Forró fürdő vagy zuhany után várjon addig, amíg a bőre teljesen száraz és hűvös lesz. Ne alkalmazzon testápoló folyadékot, krémet vagy kenőcsöt a kiválasztott területen. Ez megakadályozhatja a tapasz megfelelő tapadását.

A transzdermális tapasz felragasztása

Első lépés:

Minden egyes transzdermális tapasz külön egy tasakba van zárva. Használat előtt a bevágásnál szakítsa fel a tasakot, vegye ki a transzdermális tapaszt!

Második lépés:

A tapasz ragadós fele ezüstös védőfóliával takart. Óvatosan húzza le a fólia felét! Próbálja nem megérinteni a transzdermális tapasz ragadós felét.

Harmadik lépés:

Ragassza a transzdermális tapaszt az Ön által kiválasztott testfelületre és távolítsa el a maradék fóliát!

Negyedik lépés:

Nyomja a transzdermális tapaszt a bőrére a tenyerével mintegy 30 másodpercig. Bizonyosodjon meg, hogy az egész tapasz érintkezik a bőrével, különösen a széleken.

A transzdermális tapasz viselése

A transzdermális tapasz legfeljebb 4 napon keresztül hordható. Ha a transzdermális tapaszt sikerült pontosan felhelyezni, kicsi a kockázat, hogy leválik. Zuhanyozhat, fürödhet vagy úszhat, de ne tegye ki a transzdermális tapaszt magas hőhatásnak (pl. szauna, infravörös lámpa, elektromos hőtakaró, melegvizes palack közelében).

Ha a transzdermális tapasz leesik a csere tervezett időpontja előtt, ne helyezze fel mégegyszer. Ragasszon fel azonnal egy újabb tapaszt (Lásd a " transzdermális tapasz cseréje" alább)!

A transzdermális tapasz cseréje

Vegye le a régi transzdermális tapaszt!

A ragadós felével befelé hajtogassa össze!

Óvatosan dobja el úgy, hogy ne kerülhessen gyermek látóterébe, és keze ügyébe!

Az új transzdermális tapaszt más bőrfelületre ragassza (a fent leírt módon). Ugyanazt a bőrfelületet csak egy hét elteltével vegye igénybe.

A kezelés időtartama

Az orvosa mondja meg, hogy mennyi ideig kell alkalmazni a Transtec tapaszt. Saját döntése alapján ne szakítsa meg a kezelést, mert a fájdalom visszatérhet, és Ön rosszullétet érezhet. (Lásd még "Ha idő előtt abbahagyja a Transtec alkalmazását" alább).

Ha úgy érzi, hogy a Transtec transzdermális tapasz hatása túl gyenge vagy túl erős, beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

Ha az előírtnál több Transtec-et alkalmazott

Ha ez történik, akkor a buprenorfin hatóanyag túladagolásának jelei mutatkozhatnak. A túladagolás fölerősítheti a mellékhatásokat, pl. álmosság, hányinger, hányás. Pupillája tűhegynyire összeszűkülhet, légzése lassúvá és gyengévé válhat. Szív- és érrendszeri kollapszust is kaphat.

Amint felfedezi, hogy több tapaszt használt, mint kellett volna, távolítsa el a felesleges tapaszokat, és beszéljen orvosával!

Ha elfelejtette alkalmazni a Transtec-et

Ha elfelejtette alkalmazni a transzdermális tapaszt, amint ez eszébe jut, azonnal ragasszon fel egy újat! Ekkor a cserék rendje is megváltozik, például ha korábban hétfőn és csütörtökön cserélte a transzdermális tapaszt, ám közben elfelejtkezett róla és csak szerdán helyezett fel újat, akkor attól fogva legyen szerda és szombat a tapaszcsere napja. Ezeket az új napokat jelölje be a csomagoláson látható naptárba! Ha nagyon késett a tapasz cserével, fájdalmai visszatérhetnek. Ebben az esetben lépjen kapcsolatba kezelőorvosával.

Sose helyezzen fel dupla mennyiségű transzdermális tapaszt az elfelejtett alkalmazás pótlásaként!

Ha idő előtt abbahagyja a Transtec alkalmazását

Ha túl korán megszakítja, vagy befejezi a Transtec alkalmazását, akkor fájdalmai visszatérhetnek. Ha azért akarja megszakítani a kezelést, mert kellemetlen mellékhatásokat tapasztal, előbb konzultáljon orvosával. Orvosa megmondja, mi a teendő, lehet-e Önt más gyógyszerekkel kezelni.

Néhány embernél, akiket hosszú időn keresztül erős fájdalomcsillapítóval kezeltek, a kezelés abbahagyását követően elvonási tünetek léphetnek fel. A Transtec kezelés abbahagyása után ezen hatások megjelenésének kockázata alacsony. Ám ha izgatottnak, nyugtalannak, idegesnek, reszketősnek vagy ingatagnak érzi magát, ha túlzottan aktívvá válik, alvási vagy emésztési zavarai támadnak, ezeket jelezze orvosának.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer így a Transtec is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A lehetséges mellékhatások gyakoriságát az alábbi osztályozás szerint adjuk meg:

Nagyon gyakori:

10 személyből több, mint egyen fordul elő

Gyakori:

100 személyből több, mint egyen,

de 10 személyből egynél kevesebben

Nem gyakori:

1000 személyből több, mint egyen,

de 100 személyből egynél kevesebben

Ritka:

1000 kezelt személyből egynél kevesebben, de 10000 kezelt személyből egynél többön

10000 személyből több, mint egyen,

de 1000 személyből egynél kevesebben

Nagyon ritka:

10 000 személyből egynél kevesebben fordul elő

A következő mellékhatásokat figyelték meg:

Immunrendszeri betegségek és tünetek

Nagyon ritka: súlyos allergiás reakciók (lásd alább)

Anyagcsere- és táplálkozási betegségek és tünetek

Ritka: étvágytalanság

Pszichiátriai kórképek

Nem gyakori: konfúzió, alvászavar, nyugtalanság

Ritka: hallucinációszerű illúziók, idegesség, rémálmok, csökkenő szexuális aktivitás

Nagyon ritka: függőség, hangulatingadozás

Idegrendszeri betegségek és tünetek

Gyakori: szédülés, fejfájás

Nem gyakori: szedáció (nyugodtság) különböző fokai: fáradságérzettől teljes levertségig

Ritka: koncentrálás nehézsége, beszédzavar, levertség, egyensúlyzavar, szokásostól eltérő érzetek a bőrön (zsibbadás, csípő vagy égető érzés)

Nagyon ritka: izomrángatódzás, ízlelési zavarok

Szembetegségek és szemészeti tünetek

Ritka: látási zavarok, homályos látás, bedagadó szemhéj

Nagyon ritka: tűhegynyire szűkülő pupilla

A fül és az egyensúly-érzékelő szerv betegségei és tünetei

Nagyon ritka: fülfájás

Szívbetegségek és a szívvel kapcsolatos tünetek/Érbetegségek és tünetek

Nem gyakori: keringési zavarok (pl. alacsony vérnyomás, vagy ritkán akár a keringés összeomlása)

Ritka: hőhullám

Légzőrendszeri, mellkasi és mellűri betegségek és tünetek

Gyakori: légszomj

Ritka: légzési nehézségek (légzésdepresszió)

Nagyon ritka: rendellenesen felgyorsuló légzés, csuklás

Emésztőrendszeri betegségek és tünetek

Nagyon gyakori: hányinger

Gyakori: hányás, székrekedés

Nem gyakori: szájszárazság

Ritka: gyomorégés

Nagyon ritka: öklendezés

A bőr és a bőralatti szövet betegségei és tünetei (rendszerint az alkalmazás helyén)

Nagyon gyakori: pirosság, viszketés

Gyakori: bőrfelületi elváltozások (exantéma) (általában ismételt használatkor), izzadás

Nem gyakori: bőrkiütés

Ritka: csalánkiütés

Nagyon ritka: pusztulák, kis hólyagok

Vese- és húgyúti betegségek és tünetek

Nem gyakori: vizeletürítési nehézség, vizeletretenció (a normálisnál kevesebb vizelet)

A nemi szervekkel és az emlőkkel kapcsolatos betegségek és tünetek

Ritka: az erekció nehézsége

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók

Gyakori: ödéma (pl. lábduzzanat), fáradtság

Nem gyakori: kedvtelenség

Ritka: elvonási tünetek (lásd alább), az alkalmazás helyén fellépő reakciók

Nagyon ritka: mellkasi fájdalom

Ha a fenti mellékhatások valamelyikét észleli, a lehető leghamarabb forduljon orvoshoz.

Néhány esetben késői típusú allergiás reakció fordult elő, kifejezett gyulladásra utaló jelek formájában. Ilyen esetben Önnek abba kell hagynia a Transtec alkalmazását, miután megbeszélte ezt kezelőorvosával.

Ha a kéz, láb, boka, arc, ajkak, száj duzzanatát vagy a torok duzzanatát észleli, mely utóbbi esetleg nyelési vagy légzési nehézséget okoz, csalánkiütést, ájulást, bőrének, szemének besárgulását tapasztalja (amit sárgaságnak is neveznek), távolítsa el a transzdermális tapaszt, és azonnal hívjon orvost vagy mentőt. Ezek ugyanis súlyos allergiás reakciók rendkívül ritkán előforduló tünetei lehetnek.

Néhány embernél, akiket hosszú időn keresztül erős fájdalomcsillapítókkal kezelnek, a kezelés abbahagyását követően elvonási tünetek léphetnek fel. A Transtec használatának abbahagyását követően elvonási tünetek megjelenésének kicsi a valószinűsége. Azonban, ha izgatottnak, szorongónak, idegesnek érzi magát, tagjai remegését érzi, túlzott aktivitást, alvási nehézséget vagy emésztési zavart tapasztal magán, forduljon orvoshoz.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL TÁROLNI A TRANSTEC-ET?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

A dobozon és a tasakon feltüntetett lejárati idő "Felhasználható: (Év/hó)" után ne alkalmazza a Transtec-et. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A készítmény megsemmisítésére vonatkozó utasítások

A használt tapaszt ragadó felületével befelé össze kell hajtani, hogy önmagával összetapadjon és biztonságossági, valamint környezeti szempontból megfelelő módon kell megsemmisíteni ezért amennyiben lehetséges, vissza kell vinni a gyógyszertárba.

A tapasz érintése után tiszta vízzel kezet kell mosni!

Valamennyi fel nem használt vagy lejárt tapaszt vissza kell vinni a gyógyszertárba.

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Transtec?

A Transtec hatóanyaga a buprenorfin.

Transtec 35 mikrogramm/h transzdermális tapasz - Minden egyes transzdermális tapasz 20 mg buprenorfint tartalmaz, és óránként kb. 35 mikrogramm buprenorfint szabadít fel. A hatóanyagot tartalmazó transzdermális tapasz terület 25 cm2.

Transtec 52,5 mikrogramm/h transzdermális tapasz  - Minden egyes transzdermális tapasz 30 mg buprenorfint tartalmaz, és óránként kb. 52,5 mikrogramm buprenorfint szabadít fel. A hatóanyagot tartalmazó transzdermális tapasz terület 37,5 cm2.

Transtec 70 mikrogramm/h transzdermális tapasz - Minden egyes transzdermális tapasz 40 mg buprenorfint tartalmaz, és óránként kb. 70 mikrogramm buprenorfint szabadít fel. A hatóanyagot tartalmazó transzdermális tapasz terület 50 cm2.

A Transtec egyéb összetevői:

Tapadó matrix (buprenorfin tartalmú): povidon, levulinsav, oleil-oleát, akrilát-vinilacetát kopolimer keresztkötésekkel (Duro-Tak 387-2054)

Tapadó matrix (buprenorfin nélkül): akrilát-vinilacetát kopolimer keresztkötések nélkül (Duro-Tak 387-2051)

Elválasztó fólia a két tapadó mátrix között: polietilén-tereftalát fólia (PET foil 23 µm)

Hátlap: polietilén-tereftalát szövet (PET web)

Védőlap: szilikonozott, egyik oldalán alumíniummal bevont polietilén-tereftalát fólia (PET foil 100 µm)

Milyen a Transtec külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Transtec 35 mikrogramm/h transzdermális tapasz

Téglalap alakú, lekerekített sarkú tapasz, amely egy bőrszínű, adhezív réteggel bevont hátlapból és egy alumínium bevonatú, merev, eltávolítható védőlapból áll. A hatóanyag-tartalmú hordozó a tapasz közepén található.

Méretek: -hatóanyag-tartalmú hordozó: 50x50 mm±0,5 mm

-bőrszínű fólia: 72x72 mm±0,2 mm

Transtec 52,5 mikrogramm/h transzdermális tapasz

Téglalap alakú, lekerekített sarkú tapasz, amely egy bőrszínű, adhezív réteggel bevont hátlapból és egy alumínium bevonatú, merev, eltávolítható védőlapból áll. A hatóanyag-tartalmú hordozó a tapasz közepén található.

Méretek: -hatóanyag-tartalmú hordozó: 50x75 mm±0,5 mm

-bőrszínű fólia: 72x97 mm±0,2 mm

Transtec 70 mikrogramm/h transzdermális tapasz

Téglalap alakú, lekerekített sarkú tapasz, amely egy bőrszínű, adhezív réteggel bevont hátlapból és egy alumínium bevonatú, merev, eltávolítható védőlapból áll. A hatóanyag-tartalmú hordozó a tapasz közepén található.

Méretek: -hatóanyag-tartalmú hordozó: 50x100 mm±0,5 mm

-bőrszínű fólia: 72x122 mm±0,2 mm

A Transtec 3 db vagy 5 db vagy 10 db-os kiszerelésű, egyedileg lezárt transzdermális tapaszokat tartalmazó dobozokban kerül forgalomba.

Címkék: Fájdalomcsillapító, Daganatos megbetegedés

További gyógyszerek buprenorphine hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában