TELMISARTAN/HCT-TEVA 40 mg/12,5 mg tabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Telmisartan/HCT-Teva és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Telmisartan/HCT-Teva két hatóanyag, a telmizartán és a hidroklorotiazid kombinációja egy tablettában. Mindkét hatóanyag segít a magas vérnyomás csökkentésében.

A telmizartán az angiotenzin II-receptor-antagonistáknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik. Az angiotenzin II az Ön szervezetében termelődő olyan anyag, mely a vérerek összehúzódását idézi elő, és ezzel növeli a vérnyomást. A telmizartán gátolja az angiotenzin II hatását, így az erek ellazulnak, és a vérnyomás csökken.

A hidroklorotiazid a tiazid típusú vízhajtók csoportjába tartozik, amelyek növelik a termelődő vizelet mennyiségét, és ez a vérnyomás csökkenéséhez vezet.

A kezeletlen magas vérnyomás számos szervben károsíthatja az ereket, ami esetenként szívrohamot, szív- vagy veseelégtelenséget, szélütést vagy vakságot idézhet elő. A magas vérnyomás általában nem okoz tüneteket a károsodások jelentkezése előtt. A vérnyomás rendszeres ellenőrzése fontos, mivel meg kell győződni arról, hogy a normál tartományon belül van.

[40 mg/12,5 mg és 80 mg/12,5 mg:]

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: TEVA Gyógyszergyár zrt.

Hatóanyag: telmisartan
hydrochlorothiazide

Normatív TB támogatás: 55%

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Telmisartan/HCT-Teva a magas vérnyomás (esszenciális hipertónia) kezelésére szolgál azoknál a felnőtt betegeknél, akiknek a vérnyomását az önmagában adott telmizartánnal nem lehetett beállítani.

[80 mg/25 mg:]

A Telmisartan/HCT-Teva a magas vérnyomás (esszenciális hipertónia) kezelésére szolgál azoknál a felnőtt betegeknél, akiknek a vérnyomását Telmisartan/HCT-Teva 80 mg/12,5 mg tablettávalnem lehetett beállítani, vagy azon betegeknél, akiknek állapota korábban a külön adott telmizartán és hidroklorotiazid mellett stabilizálódott.

2. Tudnivalók a Telmisartan/HCT-Teva szedése előtt

Ne szedje a Telmisartan/HCT-Teva-t:

- ha allergiás a telmizartánra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek telmisartan;hydrochlorothiazide hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Vérnyomáscsökkentők kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség