SUNITINIB G.L. PHARMA KEMÉNY KAPSZULA

1. Milyen típusú gyógyszer a Sunitinib G.L. Pharma és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Sunitinib G.L. Pharma hatóanyaga a szunitinib, amely egy proteinkináz-gátló. Daganatos betegség kezelésére alkalmazzák, ugyanis megakadályozza a rákos sejtek növekedésében és szóródásában résztvevő speciális fehérjék egy csoportjának működését.

A Sunitinib G.L. Pharma-t az alábbi típusú daganatos betegségekben szenvedő felnőttek kezelésére alkalmazzák:

 • Emésztőrendszeri (gasztrointesztinális) sztróma tumor (GIST) – a gyomor és a bélrendszer daganatos betegségeinek egyik típusa –, olyan eseteiben, amikor az imatinib (egy másik daganatellenes gyógyszer) már nem hat vagy Ön nem szedhet imatinibet.
 • Áttétet adó vesesejtes karcinóma (angol betűszóval: MRCC), a vesedaganatok egy fajtája, ami a test más részeibe is szétterjedt.
 • A hasnyálmirigy neuroendokrin daganatai (angol betűszóval: pNET) (a hasnyálmirigy hormontermelő sejtjeinek daganatai), amik előrehaladottak vagy műtéti úton nem távolítható el.

Ha szeretné tudni, hogy hogyan hat a Sunitinib G.L. Pharma, vagy miért ezt a gyógyszert írták fel Önnek, kérdezze meg kezelőorvosát!

2. Tudnivalók a Sunitinib G.L. Pharma szedése előtt

Ne szedje a Sunitinib G.L. Pharma-t:

 • ha allergiás a szunitinibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: sunitinib

Vényköteles: igen

Kiszerelések és további adatok:

12,5 MG 25 MG 50 MG

A Sunitinib G.L. Pharmaszedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével:

 • Ha magas a vérnyomása. A Sunitinib G.L. Pharma megemelheti a vérnyomást. Kezelőorvosa a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés alatt ellenőrizheti a vérnyomását, és ha szükséges, vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel kezelheti Önt.
 • Ha vérképzőszervi betegsége, vérzéses problémái vagy véraláfutásai vannak vagy voltak. A Sunitinib G.L. Pharma-kezelés megnövelheti a vérzés kockázatát vagy bizonyos vérsejtek számának változását okozhatja, ami vérszegénységhez vezethet, vagy befolyásolhatja vérének alvadási képességét. Ha warfarint vagy acenokumarolt szed (gyógyszerek, melyek megakadályozzák a vér alvadását), a vérzés kockázata magasabb lehet. Mondja el kezelőorvosának, ha a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés alatt bármilyen vérzése jelentkezik.
 • Ha szívproblémái vannak. A Sunitinib G.L. Pharma szívproblémákat okozhat. Mondja el kezelőorvosának, ha nagyon fáradtnak érzi magát, légszomja van, vagy lába és bokája megdagadt.
 • Ha szívritmuszavarai vannak. A Sunitinib G.L. Pharma szívritmuszavart okozhat. Kezelőorvosa elektrogardiogram (EKG) vizsgálatot végezhet a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés során, hogy kivizsgálja ezeket a problémákat. Mondja el kezelőorvosának, ha a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés során szédül, elájul vagy a normálistól eltérő a szívverése.
 • Ha nemrégiben a visszereiben és/vagy verőereiben (a vérerek típusai) vérrögképződéssel kapcsolatos problémái voltak, beleértve a szélütést (sztrók), szívrohamot, embóliát vagy trombózist. Azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés során olyan tüneteket észlel, mint például a mellkasi fájdalom vagy szorító érzés, fájdalom a karjában, hátában, vállában vagy állkapcsában, légszomj, zsibbadás vagy gyengeség testének egyik oldalán, a beszéd nehezítettsége, fejfájás vagy szédülés.
 • Ha aneurizmája (az érfal kiboltosulása és meggyengülése) vagy érfalrepedése van vagy volt.
 • Ha a legkisebb vérerek károsodásával járó, trombotikus mikroangiopátia (TMA) nevű betegsége volt vagy van. Mondja el kezelőorvosának, ha láz, kimerültség, fáradtság, véraláfutás, vérzés, duzzanat, zavartság, látásvesztés vagy görcsrohamok alakulnak ki Önnél.
 • Ha pajzsmirigyproblémái vannak. A Sunitinib G.L. Pharma pajzsmirigyproblémákat okozhat. Mondja el kezelőorvosának, ha a Sunitinib G.L. Pharma szedése során könnyebben elfárad, jobban fázik, mint általában a többi ember, vagy hangja mélyebbé válik. Pajzsmirigye működését ellenőrizni kell a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés előtt, valamint a kezelés során rendszeresen. Ha a pajzsmirigye nem termel elegendő pajzsmirigyhormont, pajzsmirigyhormon-pótló kezelésben részesülhet.
 • Ha hasnyálmirigy- vagy epehólyagproblémái vannak. Mondja el kezelőorvosának, ha az alábbi jelek és tünetek közül bármelyik jelentkezik Önnél: gyomortáji (felhasi) fájdalom, hányinger, hányás és láz. Ezeket okozhatja a hasnyálmirigy vagy az epehólyag gyulladása.
 • Ha májproblémái voltak vagy vannak. Mondja el kezelőorvosának, ha az alábbi jelek és tünetek közül bármelyik jelentkezik Önnél a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés során: viszketés, a szemek vagy bőr sárgasága, sötét színű vizelet, valamint fájdalom vagy kellemetlen érzés a has jobb felső részében. A máj megfelelő működésének ellenőrzése érdekében kezelőorvosának vérvizsgálatokat kell végeznie a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés megkezdése előtt, a kezelés alatt, illetve amikor azt az Ön állapota szükségessé teszi.
 • Ha veseproblémái voltak vagy vannak. Kezelőorvosa figyelni fogja az Ön veseműködését.
 • Ha műteni fogják, vagy nemrégiben műtéten esett át.A Sunitinib G.L. Pharma befolyásolhatja a sebgyógyulást. Műtét előtt valószínűleg le fogják állítani Önnél a Sunitinib G.L. Pharma alkalmazását. Kezelőorvosa dönti el, hogy mikor kezdje el újra szedni a Sunitinib G.L. Pharma-t.
 • Mielőtt elkezdi a Sunitinib G.L. Pharma-kezelést, javasolhatják Önnek, hogy vegyen részt fogászati vizsgálaton.
  • Ha jelenleg tapasztalja vagy korábban tapasztalta a következő tüneteket, azonnal mondja el kezelőorvosának vagy fogorvosának: száj-, fog- és/vagy állkapocsfájdalom, duzzanat vagy afta a szájüregben, az állkapocs zsibbadása vagy elnehezülése, fog meglazulása.
  • Ha nagyobb beavatkozással járó, úgynevezett invazív fogászati kezelésen vagy szájsebészeti műtéten kell átesnie, mondja el fogorvosának, hogy Önt Sunitinib G.L. Pharma-val kezelik, különösen, ha biszfoszfonátot is kap vagy kapott intravénásan. A biszfoszfonátot lehet, hogy egy másik betegségének a csontrendszert érintő szövődményeinek megelőzésére kapja vagy kapta.
 • Ha a bőr és a bőr alatti szövet betegségeiben szenvedett vagy szenved. Mialatt Ön ezt a gyógyszert szedi, előfordulhat a bőr fájdalmas kifekélyesedése (pioderma gangrenózum) vagy a bőr, illetve a lágyrészek gyorsan terjedő, akár életveszélyes fertőzése (nekrotizáló faszciitisz). Azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha egy bőrsérülés területén fertőzés tünetei alakulnak ki, beleértve a lázat, fájdalmat, bőrpírt, duzzanatot vagy gennyes vagy véres váladékozást is. Ez általában visszafordítható a szunitinib abbahagyása után. A szunitinib alkalmazása során beszámoltak súlyos bőrkiütésről (Stevens–Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis, eritéma multiforme), amely a törzsön eleinte vöröses, céltáblaszerű pontként vagy kör alakú foltként jelenik meg, középpontjában gyakran hólyagokkal. A kiütés annyira rosszabbodhat, hogy a bőr kiterjedt felhólyagosodásához vagy leválásához vezethet, és életveszélyessé válhat. Ha Önnél bőrkiütés vagy az előbbi bőrtünetek valamelyike alakul ki, azonnal kérjen orvosi segítséget.
 • Ha görcsrohamai voltak vagy vannak. Értesítse kezelőorvosát, amilyen hamar csak lehet, ha magas a vérnyomása, fáj a feje vagy elveszti látását.
 • Ha Ön cukorbeteg. A cukorbetegek vércukorszintjét rendszeresen ellenőrizni kell annak megállapítására, hogy az alacsony vércukorszint kockázatának minimalizálása érdekében szükséges-e módosítani a cukorbetegség elleni gyógyszer adagolását. Amilyen hamar csak lehet, értesítse kezelőorvosát, ha az alacsony vércukorszint okozta bármilyen panaszt vagy tünetet észlel (fáradtság, szívdobogásérzés, izzadás, éhség és tudatvesztés).

Gyermekek és serdülők

A Sunitinib G.L. Pharma nem javasolt 18 évesnél fiatalabb betegek számára.

Egyéb gyógyszerek és a Sunitinib G.L. Pharma

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Néhány gyógyszer befolyásolhatja a szunitinib szintjét a szervezetben. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő hatóanyagtartalmú gyógyszereket szedi:

 • ketokonazol, itrakonazol – gombafertőzések kezelésére használják;
 • eritromicin, klaritromicin, rifampicin – fertőzések kezelésére használják;
 • ritonavir – HIV- (emberi immunhiány vírus) fertőzés kezelésére használják;
  • dexametazon – egy kortikoszteroid, amelyet különböző betegségek (mint például allergiás/légzőszervi vagy bőrbetegségek) kezelésére használnak;
  • fenitoin, karbamazepin, fenobarbitál – epilepszia és egyéb ideggyógyászati betegségek kezelésére használják;
  • közönséges orbáncfüvet (Hypericum perforatum) tartalmazó gyógynövénykészítmények – depresszió és szorongás kezelésére használják.

A Sunitinib G.L. Pharma egyidejű bevétele étellel és itallal

A grépfrútlé fogyasztását kerülnie kell a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés alatt.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ha Ön teherbe eshet, akkor a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés alatt megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmaznia.

Közölje kezelőorvosával, ha szoptat. Nem szabad szoptatnia a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés alatt!

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ha szédülést tapasztal vagy szokatlanul fáradt, akkor különösen legyen óvatos, ha gépjárművet vezet vagy gépet kezel.

A Sunitinib G.L. Pharma nátriumot tartalmaz

A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz kapszulánként, azaz gyakorlatilag nátriummentes.

3. Hogyan kell szedni a Sunitinib G.L. Pharma-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát.

A kezelőorvosa az Önnek megfelelő adagot fogja előírni, a kezelt daganattípustól függően. Amennyiben:

 • GIST vagy MRCC miatt kezelik, a szokásos adag naponta egyszer 50 mg 28 napon (4 héten) keresztül, amit 14 nap (2 hét) gyógyszerszedési szünet követ, és mindezt 6 hetes ciklusokban ismételve.
 • pNET miatt kezelik, a szokásos adag naponta egyszer 37,5 mg, szünet nélkül.

Kezelőorvosa fogja meghatározni az Önnek megfelelő adagot, valamint hogy abba kell-e hagynia a Sunitinib G.L. Pharma-kezelést, és ha igen, mikor.

A Sunitinib G.L. Pharma bevehető étellel vagy a nélkül is.

Ha az előírtnál több Sunitinib G.L. Pharma-t vett be

Ha véletlenül túl sok kapszulát vett be, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát! Orvosi segítségre lehet szüksége.

Ha elfelejtette bevenni a Sunitinib G.L. Pharma-t

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen egyéb kérdése van a gyógyszer alkalmazása kapcsán, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez!

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét észleli (lásd még a Tudnivalók a Sunitinib G.L. Pharma szedése előtt című részt):

Szívproblémák. Mondja el kezelőorvosának, ha nagyon fáradtnak érzi magát, légszomja van, vagy a lába és bokája megdagadt. Ezek bizonyos szívbetegségek, köztük akár szívelégtelenség vagy szívizomproblémák (kardiomiopátia) tünetei lehetnek.

Tüdő- vagy légzési problémák. Mondja el kezelőorvosának, ha köhögni kezd, mellkasi fájdalom vagy hirtelen kialakuló légszomj lép fel Önnél, vagy vért köhög fel. Ezek a tüdőembóliának nevezett állapot tünetei lehetnek, ami akkor jelentkezik, ha vérrög kerül a tüdejébe.

Vesebetegségek. Mondja el kezelőorvosának, ha megváltozik a vizeletürítés gyakorisága, vagy nem ürít vizeletet, ami veseelégtelenség tünete lehet.

Vérzés. Mondja el kezelőorvosának, ha az alábbi tünetek bármelyike vagy súlyos vérzési probléma jelentkezik Önnél a Sunitinib G.L. Pharma-kezelés során: fájdalmas, felfúvódott has, véres hányás, fekete, kenőcsös széklet, véres vizelet, fejfájás vagy a mentális állapot megváltozása; vér vagy véres köpet felköhögése a tüdőből vagy a légutakból.

A daganat pusztulása, ami a bél kilyukadásához vezet.Mondja el kezelőorvosának, ha súlyos hasi fájdalmai, láza, hányingere van, ha hányt, véres a széklete vagy megváltoztak a székletürítési szokásai.

A szunitinib további mellékhatásai lehetnek a következők:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet)

 • A vérlemezkék, vörösvértestek és/vagy fehérvérsejtek (például neutrofilek) számának csökkenése.
 • Légszomj.
 • Magas vérnyomás.
 • Nagyfokú fáradtság, erőtlenség.
 • Vizenyő okozta duzzanat, amit a bőr alatti és a szem környékén felhalmozódott folyadék okoz; mély allergiás bőrkiütés.
 • A száj fájdalma/irritációja, a száj aftái/gyulladása/szárazsága, ízérzészavarok, gyomorpanasz, émelygés, hányás, hasmenés, székrekedés, hasi fájdalom/puffadás, étvágytalanság vagy étvágycsökkenés.
 • A pajzsmirigy csökkent működése (hipotireózis).
 • Szédülés.
 • Fejfájás.
 • Orrvérzés.
 • Hátfájás, ízületi fájdalom.
 • Kar- és lábfájdalom.
 • Sárga színű bőr/a bőr elszíneződése, a bőr fokozott pigmentációja, hajszínváltozás, bőrkiütés a tenyéren és a talpon, bőrkiütés, bőrszárazság.
 • Köhögés.
 • Láz.
 • Elalvási nehézség.

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • Vérrögök az erekben.
 • A szívizomzat vérellátásának elégtelensége, a koszorúerek elzáródása vagy szűkülete miatt.
 • Mellkasi fájdalom.
 • A szív által kipumpált vér mennyiségének csökkenése.
 • Folyadék felhalmozódása, beleértve a tüdő körüli folyadék-felhalmozódást.
 • Fertőzések.
 • Súlyos fertőzés okozta szövődmény (a fertőzés a véráramban van jelen), amely szövetkárosodáshoz, szervelégtelenséghez és halálhoz vezethet.
 • Csökkent vércukorszint (lásd 2. pont).
 • Fehérjevesztés a vizelettel, mely esetenként vizenyőt okoz.
 • Influenzaszerű tünetek.
 • Kóros vérvizsgálati eredmények, beleértve a hasnyálmirigy- és májenzimértékeket.
 • Magas húgysavszint a vérben.
 • Aranyeres csomók, fájdalom a végbélben, fogínyvérzés, nyelési nehézség vagy nyelési képtelenség.
 • Égő érzés vagy fájdalom a nyelvben, az emésztőrendszer nyálkahártyájának a gyulladása, túlzott gázképződés a gyomorban vagy a belekben.
 • Súlyvesztés.
 • Mozgásszervi eredetű fájdalom (izom- és csontfájdalom), izomgyengeség, izomfáradtság, izomfájdalom, izomgörcsök.
 • Orrszárazság, orrdugulás.
 • Fokozott könnyezés.
 • Szokatlan bőrérzékelés, viszketés, a bőr réteges hámlása és gyulladása, hólyagok, pattanások, a köröm elszíneződése, hajhullás.
 • Szokatlan érzések a végtagokban.
 • Kórosan csökkent/fokozott érzékelés, különösen tapintás esetén.
 • Gyomorégés.
 • Kiszáradás.
 • Hőhullámok.
 • Szokatlan színű vizelet.
 • Depresszió.
 • Hidegrázás.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • A lágyszövetek, beleértve a nemi szervek és a végbélnyílás környékét, életet veszélyeztető fertőzése (lásd 2. pont).
 • Szélütés (sztrók).
 • A szív vérellátásának megszűnése vagy csökkenése következtében bekövetkező szívroham.
 • Változás a szív elektromos aktivitásában vagy szívritmuszavar.
 • Folyadék felhalmozódása a szív körül (folyadékgyülem a szívburokban).
 • Májelégtelenség.
 • Hasi fájdalom, amit a hasnyálmirigy (pankreász) gyulladása okozott.
 • A daganat pusztulása, mely a bél kilyukadásához (perforáció) vezet.
 • Az epehólyag gyulladása (duzzanat és pirosság), epekővel vagy a nélkül.
 • Sipoly (rendellenes csőszerű járat két testüreg vagy egy testüreg és a bőr között).
 • Száj-, fog- és/vagy állkapocsfájdalom, duzzanat vagy afták a szájüregben, az állkapocs zsibbadása vagy elnehezülése vagy egy fog meglazulása. Ezek az állkapocscsont károsodása (csontelhalás) okozta panaszok és tünetek lehetnek, lásd 2. pont.
 • A pajzsmirigyhormonok túltermelődése, ami növeli a test által nyugalomban felhasznált energia mennyiségét.
 • Műtét után kialakuló sebgyógyulási problémák.
 • Az izmokból származó kreatin-foszfokináz enzim megnövekedett szintje a vérben.
 • Allergénekre adott túlzott reakció, beleértve a szénanáthát, bőrkiütést, bőrviszketést, csalánkiütést, testrészek megduzzadását vagy légzési nehézséget is.
 • Vastagbélgyulladás (kolitisz, iszkémiás kolitisz).

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • A bőr és/vagy a nyálkahártyák súlyos reakciója (Stevens–Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis, eritéma multiforme).
 • Tumorlízis-szindróma (TLS) – a TLS az anyagcsere-szövődmények olyan csoportját jelenti, ami a rák kezelése közben alakulhat ki. Ezeket a szövődményeket a rákos sejtek pusztulásakor keletkező bomlástermékek okozzák, és ezek a szövődmények a következők lehetnek: hányinger, légszomj, szabálytalan szívverés, izomgörcs, görcsroham, a vizelet zavarossá válása és kóros vérvizsgálati eredményekkel (a vér magas kálium-, húgysav- és foszforszintje, valamint alacsony kalciumszintje) együtt járó fáradtság, mely a veseműködés megváltozását és akut veseelégtelenséget okozhat.
 • Az izomszövet kóros szétesése, ami veseproblémákhoz vezethet (rabdomiolízis).
 • Kóros elváltozások az agyban, melyek fejfájást, zavartságot, görcsöket és látásvesztést magában foglaló tünetegyüttest okozhatnak (reverzíbilis poszterior leukoenkefalopátia szindróma).
 • A bőr fájdalmas kifekélyesedése (pioderma gangrenózum).
 • Májgyulladás (hepatitisz).
 • A pajzsmirigy gyulladása.
 • A legkisebb vérerek károsodása, úgynevezett trombotikus mikroangiopátia (TMA).

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 • Az érfal kiboltosulása és meggyengülése vagy érfalrepedés (aneurizma és artéria-disszekció).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékbentalálható elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Sunitinib G.L. Pharma-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható: / EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Ne használja fel a gyógyszert, ha azt veszi észre, hogy a csomagolás megsérült vagy megkísérelték azt felnyitni.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Sunitinib G.L. Pharma?

A készítmény hatóanyaga a szunitinib.

Sunitinib G.L. Pharma 12,5 mg kemény kapszula

12,5 mg szunitinibet tartalmaz kapszulánként.

Sunitinib G.L. Pharma 25 mg kemény kapszula

25 mg szunitinibet tartalmaz kapszulánként.

Sunitinib G.L. Pharma 50 mg kemény kapszula

50 mg szunitinibet tartalmaz kapszulánként.

 • Egyéb összetevők:

Kapszulatöltet: mikrokristályos cellulóz (E460), mannit (E421), kroszkarmellóz-nátrium (lásd 2. pont: A Sunitinib G.L. Pharma nátriumot tartalmaz), povidon K30 (E1201), magnézium-sztearát (E470b).

Sunitinib G.L. Pharma 12,5 mg kemény kapszula

 • Kapszulahéj: vörös vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
 • Fehér jelölőfesték: sellak, titán-dioxid (E171), propilén-glikol (E1520).

Sunitinib G.L. Pharma 25 mg kemény kapszula

 • Kapszulahéj: fekete vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
 • Fehér jelölőfesték: sellak, titán-dioxid (E171), propilén-glikol (E1520).

Sunitinib G.L. Pharma 50 mg kemény kapszula

 • Kapszulahéj: fekete vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), titán-dioxid (E171), zselatin.
 • Fehér jelölőfesték: sellak, titán-dioxid (E171), propilén-glikol (E1520).

Milyen a Sunitinib G.L. Pharma külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Sunitinib G.L. Pharma 12,5 mg kemény kapszula

4‑es méretű (körülbelül 14,3 mm hosszú) zselatin kapszula narancssárga felső és alsó résszel, az alsó részen fehér jelölőfestékkel nyomtatott „12,5 mg” felirattal. A kapszulában található granulátum színe a sárgától a narancssárgáig terjedhet.

Sunitinib G.L. Pharma 25 mg kemény kapszula

3‑as méretű (körülbelül 15,9 mm hosszú) zselatin kapszula karamell színű felső és narancssárga alsó résszel, az alsó részen fehér jelölőfestékkel nyomtatott „25 mg” felirattal. A kapszulában található granulátum színe a sárgától a narancssárgáig terjedhet.

Sunitinib G.L. Pharma 50 mg kemény kapszula

1‑es méretű (körülbelül 19,4 mm hosszú) zselatin kapszula karamell színű felső és alsó résszel, az alsó részen fehér jelölőfestékkel nyomtatott „50 mg” felirattal. A kapszulában található granulátum színe a sárgától a narancssárgáig terjedhet.

A Sunitinib G.L. Pharma kemény kapszula 28 db és 30 db kemény kapszulát tartalmazó buborékfóliában érhető el.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

G.L. Pharma GmbH

8502 Lannach, Schlossplatz 1

Ausztria

Gyártó

G.L. Pharma GmbH

8502 Lannach, Schlossplatz 1

Ausztria

Remedica Ltd.

Aharnon Street, Limassol Industrial Estate

3056 Limassol

Ciprus

Pharmacare Premium Ltd.

HHF003 Hal Far Industrial Estate

Birzebbugia, BBG3000

Málta

Sunitinib G.L. Pharma 12,5 mg kemény kapszula

OGYI-T-23795/01 28× alumínium//OPA/Alu/PVC buborékcsomagolás

OGYI-T-23795/02 30× alumínium//OPA/Alu/PVC buborékcsomagolás

Sunitinib G.L. Pharma 25 mg kemény kapszula

OGYI-T-23795/03 28× alumínium//OPA/Alu/PVC buborékcsomagolás

OGYI-T-23795/04 30× alumínium//OPA/Alu/PVC buborékcsomagolás

Sunitinib G.L. Pharma 50 mg kemény kapszula

OGYI-T-23795/05 28× alumínium//OPA/Alu/PVC buborékcsomagolás

OGYI-T-23795/06 30× alumínium//OPA/Alu/PVC buborékcsomagolás

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatánakdátuma: 2020. december.

Címkék: Daganat

További gyógyszerek sunitinib hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Daganatellenes szerek kategóriában