• STRATTERA 18 mg kemény kapszula (7x) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer a Strattera és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    Milyen betegségek esetén alkalmazható
     
    A Strattera atomoxetint tartalmaz, és a figyelemhiányos és a hiperaktivitási zavar ("Attention-Deficit/HyperactivityDisorder" ADHD) kezelésére szolgál
    • 6 éves kor feletti gyermekeknél,
    • fiataloknál,
    • felnőtteknél.

    A gyógyszert a betegség teljes körű kezelésének csak egy részeként alkalmazzák, emellett szükség van gyógyszert nem igénylő kezelésekre, például tanácsadásra és viselkedés-terápiára is.

    Hat év alatti gyermekek ADHD kezelésére nem alkalmazható, mivel nem ismert, hogy a gyógyszer hatásos-e, illetve biztonságos-e a számukra.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Eli Lilly Nederland
    Hatóanyag: atomoxetine
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: nincs adat

    Felnőttek esetében a Strattera-t akkor alkalmazzák az ADHD kezelésére, ha a tünetek nagyon kellemetlenek és befolyásolják az Ön munkáját vagy társadalmi életét, és tünetei már gyermekkorban is fennálltak.

    Hogyan hat a gyógyszer

    A Strattera növeli a noradrenalin mennyiségét az agyban. Ez egy természetes úton termelődő vegyület, és fokozza a figyelmet és csökkenti a robbanékonyságot és a túlzott aktivitást figyelemhiányban és hiperaktivitásban (ADHD-ban) szenvedő betegeknél. Ezt a gyógyszert az ADHD tüneteinek szabályozására írták fel. A gyógyszer nem serkentő hatású, ezért hozzászokást nem okoz.

    A gyógyszerszedés elkezdése után eltarthat néhány hétig, mire a tünetei teljesen javulnak.

    Az ADHD-ről

    Az ADHD-ban szenvedő gyermekek és fiatalok számára nehézséget okoz:

    - nyugodtan ülni és

    - koncentrálni.

    Nem az ő hibájuk, hogy ezt nem tudják megtenni. Sok gyermek és fiatal küszködik ezekkel a dolgokkal. Ugyanakkor ADHD-betegségben ez a mindennapi életben is problémákat okozhat. Az ADHD-ban szenvedő gyermekek és fiatalok számára nehézségeket okozhat a tanulás, a házi feladatok elvégzése. Problémáik vannak a megfelelő viselkedéssel otthon, az iskolában, vagy másutt. AZ ADHD a gyermekek vagy fiatalok intelligenciájára nincs kihatással.

    Az ADHD-ban szenvedő felnőttek számára ugyanazok a dolgok okoznak problémát, mint ami a gyermekek számára is nehézséget okoz, de ez számukra az alábbiakban okoz gondot:


    További gyógyszerek atomoxetine hatóanyaggal

    Új keresés