ROZUVA-TEVA filmtabletta

1. Milyen típusú gyógyszer a Rozuva-Teva filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Rozuva-Teva filmtabletta a sztatinoknak nevezett gyógyszerek családjába tartozik.

A Rozuva-Teva filmtablettát azért írta fel kezelőorvosa, mert:

 • Önnek magas a koleszterinszintje. Ez azt jelenti, hogy Ön veszélyeztetett a szívinfarktus vagy a szélütés (sztrók) kialakulásának szempontjából. A Rozuva-Teva filmtablettát a magas koleszterinszint kezelésére alkalmazzák felnőtteknél, serdülőknél, valamint 6 éves vagy idősebb gyermekeknél.
 • Azért javasolták Önnek a sztatin-kezelést, mert a diéta és a testmozgás önmagában nem eredményezett megfelelő mértékű koleszterinszint-csökkenést. A Rozuva-Teva filmtabletta szedése során is folytatni kell a koleszterinszint-csökkentő diétát és a testmozgást.

Vagy

 • Egyéb tényezők jelenléte miatt, amelyek Önnél növelik a szívinfarktus, a szélütés (sztrók) vagy a társuló egészségügyi problémák kialakulásának veszélyét.
 • A szívinfarktust, a szélütést vagy a társuló egyéb problémákat az érelmeszesedésnek (ateroszklerózis) nevezett betegség okozhatja. Az ateroszklerózis a zsírrészecskék érfalakba történő beépülését jelenti.

Miért fontos a Rozuva-Teva filmtabletta folyamatos szedése?

A Rozuva-Teva filmtabletta a vérben keringő, lipideknek nevezett zsírrészecskék vérszintjét befolyásolja, melyek közül leggyakoribb a koleszterin.

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: rosuvastatin

Vényköteles: igen

Kiszerelések és további adatok:

10 mg (30x) 15 mg (30x) 15 MG (90x) 20 mg (30x) 30 mg (30x) 30 MG (30x) 30 MG (90x) 40 mg (30x) 40 MG (90x)

Különböző típusú koleszterinek találhatók a vérben: a \"rossz\" koleszterin (LDL-C), és a \"jó\" koleszterin (HDL-C).

A Rozuva-Teva filmtablettával csökkenthető a \"rossz\" koleszterin és növelhető a \"jó\" koleszterin.

Úgy fejti ki hatását, hogy a szervezetben megakadályozza a \"rossz\" koleszterin képződését. Valamint segíti szervezetét annak vérből történő eltávolításában.

A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha azonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerek falába, amely azok szűkületéhez vezet.

Előfordulhat, hogy ezek a beszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agy vérellátása, mely szívinfarktus vagy szélütés kialakulásához vezet. Az Ön koleszterinszintjének rendezésével csökkentheti a szívinfarktus, a szélütés vagy más, következményes problémák kialakulásának kockázatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Fontos folyamatosan szedni a Rozuva-Teva filmtablettát, még akkor is, ha már sikerült megfelelő mértékben lecsökkenteni a koleszterinszintet, mivel a gyógyszer szedése megakadályozza a koleszterinszint újbóli megemelkedését és a zsírrészecskék lerakódását. Azonban abba kell hagynia a gyógyszer szedését, amennyiben kezelőorvosa ezt tanácsolja Önnek, vagy teherbe esik.

2. Tudnivalók a Rozuva-Teva filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Rozuva-Teva filmtablettát

 • ha allergiás a rozuvasztatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
 • ha terhes vagy szoptat. Amennyiben a Rozuva-Teva filmtablettával történő kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvosához. A nőknek a Rozuva-Teva filmtabletta szedése alatt megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk, hogy elkerüljék a terhességet.
 • ha májbetegségben szenved.
 • ha súlyos vesebetegségben szenved.
 • ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél.
 • ha ciklosporin-tartalmú gyógyszert szed (pl. szervátültetést követően alkalmazzák).

Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), kérjük, keresse fel kezelőorvosát.

Az említetteken kívül, ne vegyen be 40 mg-os Rozuva-Teva filmtabletta adagot (a legnagyobb adag):

 • ha közepesen súlyos vesebetegségben szenved (amennyiben bizonytalan, kérjük, keresse fel kezelőorvosát).
 • ha pajzsmirigy-betegsége van.
 • ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél, ha Ön vagy családtagjai közül többen is izombetegségben szenvednek, vagy ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel.
 • ha rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt.
 • ha Ön ázsiai (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai) származású.
 • ha a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint-csökkentő szert szed.

Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), kérjük, keresse fel kezelőorvosát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Rozuva-Teva filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

 • ha veseproblémái vannak.
 • ha májproblémái vannak.
 • ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél, ha Ön vagy családtagjai közül többen is izombetegségben szenvednek, vagy ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel. Azonnal tudassa orvosával, ha ismeretlen eredetű izomfájdalom jelentkezik Önnél, különösen, ha ezt rosszullét és láz is kíséri. Szintén mondja el orvosának vagy gyógyszerészének, ha izomgyengesége van, mely tartósan fennáll.
 • ha rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt.
 • ha pajzsmirigy-betegsége van.
 • ha a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint-csökkentő szert szed. Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a betegtájékoztatót, akkor is, ha korábban már szedett egyéb gyógyszert a magas koleszterinszint csökkentésére.
 • ha HIV-fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszereket szed, például ritonavirt lopinavirral és/vagy atazanavirral, kérjük, olvassa el az Egyéb gyógyszerek és a Rozuva-Teva című részt.
 • ha fuzidinsavat tartalmazó antibiotikumokat szed, kérjük, olvassa el az Egyéb gyógyszerek és a Rozuva-Teva filmtabletta című részt.

Gyermekek és serdülők

Ha a beteg 6 évesnél fiatalabb: a Rozuva-Teva filmtabletta nem adható 6 évesnél fiatalabb gyermekeknek.

Ha a beteg 18 év alatti életkorú: a Rozuva-Teva 40 mg filmtabletta nem alkalmazható gyermekeknél és serdülőknél 18 éves kor alatt.

Ha Ön elmúlt 70 éves (orvosának egyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára legmegfelelőbb kezdő Rozuva-Teva dózist).

Ha súlyos légzési elégtelenségben szenved.

Ha Ön ázsiai származású, azaz japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai. Orvosának egyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára legmegfelelőbb kezdő Rozuva-Teva dózist.

Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak):

Ne vegyen be 40 mg-os Rozuva-Teva adagot (a legnagyobb adag), valamint bármely nagyságú Rozuva-Teva filmtabletta adag szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével.

Néhány betegnél a sztatinok a máj működésében eltéréseket okozhatnak. Ez egy egyszerű vizsgálattal kimutatható, mellyel a megemelkedett májenzim-szinteket mérik a vérben. Ezért kezelőorvosa a Rozuva-Teva-terápia megkezdése előtt, majd azt követően a kezelés ideje alatt rendszeresen el fogja végezni ezt a vérvizsgálatot (májfunkciós vizsgálat).

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, orvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg, vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának a kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha Ön túlsúlyos és magas vérnyomása van.

Egyéb gyógyszerek és a Rozuva-Teva filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Tudassa kezelőorvosával, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:

 • ciklosporin (pl. szervátültetést követően alkalmazzák),
 • warfarin vagy klopidogrél (vagy egyéb, a vér hígítására alkalmazott gyógyszer),
 • fibrátok (mint pl. gemfibrozil, fenofibrát) vagy bármely egyéb koleszterinszint-csökkentő gyógyszer (pl. ezetimib),
 • emésztési panaszok elleni gyógyszerek (a gyomorsav semlegesítésére),
 • eritromicin (egy antibiotikum),
 • fuzidinsav (egy antibiotikum - kérjük, olvassa el a Figyelmeztetések és óvintézkedések című részt is),
 • fogamzásgátló tabletták,
 • hormonpótló terápia,
 • ritonavir lopinavirral és/vagy atazanavirral együtt (HIV-fertőzés kezelésére alkalmazzák - kérjük, olvassa el a Figyelmeztetések és óvintézkedések című részt).

A Rozuva-Teva módosíthatja ezeknek a gyógyszereknek a hatásait, vagy ezek a készítmények módosíthatják a Rozuva-Teva hatását.

Terhesség és szoptatás

Ne szedje a Rozuva-Teva filmtablettát, ha terhes vagy szoptat. Ha a Rozuva-Teva-terápia ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nők megfelelő fogamzásgátló módszerrel védekezzenek a teherbeeséstől a Rozuva-Teva-terápia ideje alatt.

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A legtöbb esetben a Rozuva-Teva filmtabletta alkalmazásának ideje alatt a gépjárművezetés és a gépek kezelése megengedett, mivel a készítmény nem befolyásolja az ilyen tevékenységhez szükséges képességeket. A Rozuva-Teva-terápia ideje alatt azonban néhány esetben jelentkezhet szédülés. Amennyiben szédülést tapasztalna, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt ilyen tevékenységbe kezdene.

A Rozuva-Teva filmtabletta laktózt tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Rozuva-Teva filmtablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ajánlott adagja felnőtteknek

Ha a magas koleszterinszint miatt szedi a Rozuva-Teva-t:

Kezdő adag

A Rozuva-Teva-terápiát 5 mg-os vagy 10 mg-os adaggal kell kezdeni, még akkor is, ha korábban már magasabb dózisban is szedett egyéb sztatin-készítményt. A kezdő adag megállapítása függ:

 • a koleszterinszinttől.
 • a szívinfarktus vagy a szélütés kockázatának mértékétől.
 • olyan faktoroktól, melyek valószínűsítik bizonyos mellékhatások jelentkezését.

Beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, hogy a Rozuva-Teva-terápiában Önnek mely kezdő adag lenne a legmegfelelőbb.

Kezelőorvosa a legkisebb (5 mg) dózist írhatja elő Önnek, amennyiben:

 • Ön ázsiai (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai) származású.
 • Ön elmúlt 70 éves.
 • Ön középsúlyos vesebetegségben szenved.
 • fennáll Önnél az izomérzékenység és -fájdalom (miopátia) kialakulásának kockázata.

Az adag emelése és a maximális napi adag

Kezelőorvosa elrendelheti a gyógyszer adagjának emelését, azért, hogy Ön a megfelelő adagban szedje a Rozuva-Teva filmtablettát. Ha 5 mg-os adaggal kezdi a terápiát, kezelőorvosa megduplázhatja az adagot 10 mg, 20 mg vagy 40 mg adagig, szükség esetén. Ha 10 mg a kezdő adag, orvosa 20 mg-ra, majd 40 mg-ra emelheti azt, amennyiben szükséges. Az adagmódosítás négyhetes időközönként történik.

A Rozuva-Teva maximális napi adagja 40 mg. Ezt azok a betegek kapják, akiknek koleszterinszintjük magas, esetükben nagy a szívinfarktus vagy a szélütés kialakulásának kockázata, és akiknél a 20 mg-os dózissal nem sikerült megfelelő mértékű koleszterinszint-csökkenést elérni.

Ha a szívinfarktus, a szélütés (sztrók) vagy a társuló egészségügyi problémák kialakulása kockázatának csökkentése miatt szedi a Rozuva-Teva-t:

Az ajánlott adag napi 20 mg. Kezelőorvosa azonban elrendelheti a gyógyszer adagjának csökkentését, ha a fentiekben említett tényezők közül valamelyik vonatkozik Önre.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél 6-17 éves korban

Az ajánlott kezdő adag 5 mg. Kezelőorvosa megnövelheti a gyógyszer adagját, azért, hogy megállapítsa az Ön számára megfelelő Rozuva-Teva adagot. A Rozuva-Teva maximális napi adagja 10 mg a 6-9 éves gyermekeknél, és 20 mg a 10-17 éves gyermekeknél. Az adagját naponta egyszer vegye be.

A Rozuva-Teva 40 mg filmtabletta nem alkalmazható gyermekeknél.

A tabletta bevétele

Egészben, vízzel nyelje le a tablettát.

A Rozuva-Teva filmtablettát naponta egyszer kell bevenni. A nap bármely szakában bevehető étkezéssel vagy éhgyomorra.

Célszerű mindig azonos időben bevenni a tablettát, mert így kevésbé felejti el.

Rendszeres koleszterinszint-ellenőrzés

Fontos, hogy rendszeresen felkeresse kezelőorvosát, a koleszterinszint megfelelő mértékű csökkenésének és szinten tartásának ellenőrzése céljából.

Kezelőorvosa elrendelheti a gyógyszer adagjának emelését, azért, hogy Ön a megfelelő adagban szedje a Rozuva-Teva filmtablettát.

Ha az előírtnál több Rozuva-Teva filmtablettát vett be

Azonnal értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórházat.

Ha kórházi kezelésre szorul, vagy más betegség miatt részesül kezelésben, a kezelő személyzetet tájékoztassa arról, hogy Rozuva-Teva-t szed.

Ha elfelejtette bevenni a Rozuva-Teva filmtablettát

Ne aggódjon, folytassa a terápiát a soron következő dózissal. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Rozuva-Teva filmtabletta szedését

Beszélje meg kezelőorvosával, ha a Rozuva-Teva-terápia abbahagyása mellett dönt. A Rozuva-Teva-terápia abbahagyásával újra megemelkedhet a vér koleszterinszintje.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Fontos tudni, hogy melyek lehetnek ezek a mellékhatások. Ezek a mellékhatások általában enyhék és rövid időn belül megszűnnek.

Hagyja abba a Rozuva-Teva filmtabletta szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha az alábbi allergiás reakciókat észleli:

 • légzési nehézség, az arc, az ajkak, a nyelv, illetve a torok duzzanata kíséretében, vagy anélkül;
 • az arc, az ajkak, a nyelv, illetve a torok duzzanata, mely nyelési nehézséggel jár;
 • súlyos bőrviszketés (a bőr felszínéből kiemelkedő kiütésekkel).

Szintén hagyja abba a Rozuva-Teva filmtabletta szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha valamely szokatlan izomérzékenység vagy izomfájdalom jelentkezik, és a vártnál tovább tart. Az izmokat érintő tünetek gyermekeknél és serdülőknél gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Mint más sztatinok alkalmazásakor is, nagyon kisszámú betegnél kellemetlen, izomtüneteket tapasztaltak, melyből ritkán egy rabdomiolízisnek nevezett, potenciálisan életet veszélyeztető izomkárosodás alakult ki.

Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

 • Fejfájás.
 • Hasi fájdalom.
 • Székrekedés.
 • Hányinger.
 • Izomfájdalom.
 • Gyengeségérzés.
 • Szédülés.
 • A vizeletben megjelenő fehérje mennyiségének növekedése - ez rendszerint a Rozuva-Teva-kezelés felfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre (csak Rozuva-Teva 40 mg adagnál).
 • Cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, orvosa megfigyelés alatt fogja tartani.

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

 • Bőrkiütés, viszketés és egyéb bőrtünetek.
 • A vizeletben megjelenő fehérje mennyiségének növekedése - ez rendszerint a Rozuva-Teva-kezelés felfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre (csak Rozuva-Teva 5 mg, 10 mg és 20 mg adagoknál).

Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

 • Súlyos allergiás reakciók - tünetei közé tartoznak az arc-, ajak-, nyelv- és/vagy torokduzzanat, nyelési vagy légzési nehezítettség, súlyos bőrviszketés (a bőr felszínéből kiemelkedő kiütésekkel). Amennyiben úgy véli, hogy Önnél allergiás reakció lépett fel, hagyja abba a Rozuva-Teva filmtabletta szedését, és haladéktalanul kérjen orvosi segítséget.
 • Izombántalom felnőtteknél - amennyiben szokatlan izomérzékenység vagy izomfájdalom jelentkezik, amely a vártnál hosszabb ideig tart, a biztonság kedvéért hagyja abba a Rozuva-Teva filmtabletta szedését és azonnal forduljon kezelőorvosához.
 • Súlyos hasi fájdalom (hasnyálmirigy-gyulladás jele lehet).
 • A májenzim-értékek emelkedése a vérben.

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek):

 • Sárgaság (a bőr és a szemek sárgás elszíneződése).
 • Májgyulladás (hepatitisz).
 • Vér megjelenése a vizeletben.
 • Az idegek sérülése a kezekben és a lábakban (például zsibbadás).
 • Ízületi fájdalom.
 • Emlékezetkiesés.
 • Az emlők megnagyobbodása férfiaknál (ginekomasztia).

Nem ismert gyakorisággal jelentkező mellékhatás lehet még:

 • Hasmenés (laza széklet).
 • A bőr, száj és a szem környékén, valamint a nemi szerveken jelentkező súlyos, hólyagos bőrelváltozások (Stevens-Johnson szindróma).
 • Köhögés.
 • Légszomj.
 • Vizenyős duzzanat (ödéma).
 • Alvászavarok, mint pl. álmatlanság, rémálmok.
 • Szexuális zavarok.
 • Depresszió.
 • Légzéssel kapcsolatos panaszok, mint pl. tartósan fennálló köhögés és/vagy légszomj, vagy láz.
 • Ínsérülés.
 • Izomgyengeség, mely tartósan fennáll.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

5. Hogyan kell a Rozuva-Teva filmtablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Rozuva-Teva filmtabletta?

A készítmény hatóanyaga a rozuvasztatin.

Rozuva-Teva 5 mg filmtabletta:

5 mg rozuvasztatinnal egyenértékű mennyiségű rozuvasztatin-kalciumot tartalmaz.

Rozuva-Teva 10 mg filmtabletta:

10 mg rozuvasztatinnal egyenértékű mennyiségű rozuvasztatin-kalciumot tartalmaz.

Rozuva-Teva 20 mg filmtabletta:

20 mg rozuvasztatinnal egyenértékű mennyiségű rozuvasztatin-kalciumot tartalmaz.

Rozuva-Teva 40 mg filmtabletta:

40 mg rozuvasztatinnal egyenértékű mennyiségű rozuvasztatin-kalciumot tartalmaz.

Egyéb összetevők:

Tablettamag:

Mikrokristályos cellulóz

Laktóz-monohidrát

Kroszpovidon (B-típusú)

Hidroxipropilcellulóz

Nátrium-hidrogén-karbonát

Magnézium-sztearát

Filmbevonat:

Laktóz-monohidrát

Hipromellóz 6cP

Titán-dioxid (E171)

Triacetin

Sárga vas-oxid (E172) a Rozuva-Teva 5 mg filmtablettában

Vörös vas-oxid (E172) a Rozuva-Teva 10 mg, 20 mg és 40 mg filmtablettában.

Milyen a Rozuva-Teva filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Rozuva-Teva 5 mg filmtabletta: sárga, kerek, mindkét oldalán domború felületű filmtabletta.

Rozuva-Teva 10 mg filmtabletta: rózsaszín, kerek, mindkét oldalán domború felületű filmtabletta, az egyik oldalán bemetszéssel.

Rozuva-Teva 20 mg filmtabletta: rózsaszín, kerek, mindkét oldalán domború felületű filmtabletta, az egyik oldalán bemetszéssel.

Rozuva-Teva 40 mg filmtabletta: rózsaszín, ovális alakú, mindkét oldalán domború felületű filmtabletta, az egyik oldalán bemetszéssel.

Rozuva-Teva 10 mg, 20 mg vagy 40 mg filmtabletta:

A tabletta egyenlő adagokra osztható.

A Rozuva-Teva filmtabletta 7, 14, 15, 20, 28, 30, 30 x 1, 42, 50, 50 x 1, 56, 60, 84, 90, 98, 100 vagy 100 x 1 db filmtablettát tartalmazó buborékcsomagolásban, és 30 vagy 100 db filmtablettát tartalmazó HDPE tartályban kerül forgalomba.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Címkék: Koleszterin

További gyógyszerek rosuvastatin hatóanyaggal