ROSUVASTATIN SANDOZ 40 mg filmtabletta (30x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta a sztatinoknak (HMG-CoA reduktáz gátlóknak) nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik.

Önnek azért írták fel a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát, mert

- Önnek magas a koleszterinszintje. Ez azt jelenti, hogy fennáll Önnél a szívinfarktus vagy a szélütés (sztrók) kockázata.

Azért tanácsolták Önnek egy sztatin típusú gyógyszer szedését, mivel Önnél az étrend megváltoztatása és a mozgás nem volt elegendő ahhoz, hogy korrigálja a koleszterinszinteket. A Rosuvastatin Sandoz filmtabletta szedése során továbbra is koleszterinszint-csökkentő étrendet kell tartania és mozognia kell.

Vagy:

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Sandoz Hungária

Hatóanyag: rosuvastatin

Normatív TB támogatás: tfx

Közgyógyellátásra adható: igen

EÜ támogatásra adható: nem

EÜ 100% támogatásra adható: nem

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

- Önnél egyéb olyan tényezők is jelen vannak, melyek fokozzák a szívinfarktus, a sztrók, vagy az ezekkel összefüggő egészségi problémák kockázatát.

A szívinfarktust, a sztrókot és más problémákat az ateroszklerózisnak (érelmeszesedésnek) nevezett betegség okozhatja. Az ateroszklerózis oka, hogy a verőerek falában zsíros lerakódások keletkeznek.

Miért fontos folyamatosan szedni a Rosuvastatin Sandoz filmtablettát?

A Rosuvastatin Sandoz filmtablettát a vérben a lipideknek nevezett zsírnemű vegyületek szintjének a korrigálására használják; ezek közül a leggyakoribb a koleszterin.

A vérben a koleszterin különböző formákban van jelen - így van "rossz" koleszterin (alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin, vagy LDL-C) és van "jó" koleszterin (nagy sűrűségű lipoprotein koleszterin, vagy HDL-C).Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: Koleszterincsökkentő, Sztatin, Koleszterin, Vérzsír

További gyógyszerek rosuvastatin hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Koleszterincsökkentők kategóriában

ÚJ KERESÉS