RISEBONE DUO MAX filmtabletta (4x35 mg buborékcsomagolásban + 1 db 30000 ne buborékcsomagolásban) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Risebone DUO MAX és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Risebone DUO MAX egy kombinált kiszerelésű készítmény, ami kétféle gyógyszert tartalmaz közös dobozban összecsomagolva: Risebone 35 mg filmtablettákat (rizedronát-nátrium) és Vitamin D3 Pharma Patent 30 000 NE filmtablettát (kolekalciferol). A készítmény akkor alkalmazható, ha orvosa már korábban az Ön kezelését beállította a hetente alkalmazott 35 mg rizedronát-nátrium és a naponta egyszer alkalmazott 1000 NE, vagy a hetente egyszer alkalmazott 7000 NE, vagy a havonta egyszer alkalmazott 30 000 NE D-vitamin készítményekre. Ezek együttes alkalmazása megfelel a Risebone DUO MAX két összetevőjének.

Milyen esetekben alkalmazható a Risebone DUO MAX?

Csontritkulás kezelésére:

  • nők esetén a menopauzát követően, D-vitaminhiány kockázatának kitett betegeknél, abban az esetben is, ha a csontritkulás súlyos. Csökkenti a csigolya- és csípőtörés kockázatát.
  • férfiaknál, a D-vitaminhiány kockázatának kitett esetekben.

A Risebone DUO MAX előnye az, hogy a kolekalciferol kiegészítő alkalmazásával jelentősen csökkenthető a csontritkulásos betegek körében a D-vitaminhiányos állapot gyakorisága azokhoz képest, akik csak rizedronát kezelést kapnak. A kombináció csökkenti a csigolya- és csípőtáji törések kockázatát.

Risebone 35 mg filmtabletta

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: PHARMA PATENT Kereskedelmi, Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Hatóanyag: colecalciferol
risedronate sodium

Normatív TB támogatás: nem

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Risebone 35 mg filmtabletta az úgynevezett biszfoszfonátok csoportjába tartozik, melyek a csontbetegségek nem hormonális kezelésére szolgálnak. Közvetlenül a csontra hat, azt erősebbé teszi, és így csökkenti a csonttörések kialakulásának valószínűségét.

Mivel a csont élő szövet, az öregedő csontszövet folyamatosan kicserélődik új csontszövetre. A menopauzát (a menstruáció elmaradása változó korban lévő nőknél) követő csontritkulás olyan állapot, amely során a csont gyengébb, törékenyebb lesz, és az eséseket vagy terheléseket követően hajlamosabb lesz a törésekre.

A csontritkulás férfibetegek esetén is előfordulhat például az öregedés és/vagy az alacsony férfi nemi hormon szint (tesztoszteron) következtében.

A csigolyák, a csípő és a csukló csontjai a leginkább hajlamosak a törésre, bár a veszély bármely csontunknál fennáll. A csontritkulás - és ezzel összefüggésben a törések - okozhatnak hátfájást, magasságcsökkenést és hajlott testtartást is. Sok csontritkulásban szenvedő beteg tünetmentes, így nem is tudnak arról, hogy ilyen betegségben szenvednének.

Vitamin D3 Pharma Patent 30 000 NE filmtabletta

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek colecalciferol;risedronate sodium hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség