REVLIMID kemény kapszula

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Revlimid és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer a Revlimid

A Revlimid a "lenalidomid" nevű hatóanyagot tartalmazza. Ez a gyógyszer az immunrendszer működésére ható gyógyszerek csoportjába tartozik.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Revlimid

Mielóma multiplex

A Revlimid egy másik gyógyszerrel, az úgynevezett "dexametazonnal" (gyulladásgátló gyógyszer) együtt alkalmazva olyan felnőtt betegek kezelésére alkalmazható, akik mielóma multiplexben, a rák egyik típusában szenvednek. Akkor alkalmazzák, ha Ön korábban már egy- vagy többféle kezelésben részesült.

Mielodiszpláziás szindrómák

A Revlimidet olyan felnőtt betegeknél is alkalmazzák önmagában, akiknél mielodiszpláziás szindrómákat diagnosztizáltak, amennyiben a következők mindegyike vonatkozik rájuk:

  • rendszeresen vérátömlesztésre van szüksége ahhoz, hogy vörösvértestszámát rendezni tudják ("transzfúzió-dependens anémia"),
  • a csontvelő sejtekben Önnél egy bizonyos "izolált 5q deléció típusú citogenetikai elváltozásnak" nevezett kórállapot áll fenn. Ez azt jelenti, hogy Ön nem képes elegendő egészséges vérsejtet termelni.
  • korábban egyéb kezelési eljárásokat alkalmaztak, melyek nem voltak megfelelőek vagy hatásuk nem volt elég jó.

Mi a mielóma multiplex

A mielóma multiplex a rák egyik fajtája, amely bizonyos típusú fehérvérsejteket, az úgynevezett plazmasejteket érinti. Ezek a sejtek a csontvelőben gyűlnek össze, és szabályozatlanul osztódnak. Ez károsíthatja a csontot és a vesét.

A mielóma multiplex általában gyógyíthatatlan. A panaszokat és tüneteket azonban egy időre nagymértékben mérsékelni lehet vagy meg lehet szüntetni. Ezt nevezzük "remissziónak".

Mik azok a mielodiszpláziás szindrómák?

A mielodiszpláziás szindrómák (MDS) számos különböző vér- és csontvelőbetegséget jelentenek. A vérsejtek kórossá válnak, és nem működnek megfelelően. A betegek egy sor különböző panaszt és tünetet észlelhetnek, köztük alacsony vörösvértestszámot (vérszegénység), vérátömlesztésre szorulhatnak, és fokozott lehet a fertőzések kockázata.

Hogyan hat a Revlimid?

A Revlimid a szervezet immunrendszerére gyakorol hatást, és közvetlenül a rákot támadja meg.

Többféle módon fejti ki hatását:

  • a rákos sejtek fejlődésének leállításával,
  • az erek daganatba való benövésének leállításával,
  • az immunrendszer egy részének serkentésével, hogy az megtámadja a rákos sejteket.

Mielóma multiplex

A Revlimid meg tudja állítani a mielóma multiplex okozta panaszok és tünetek rosszabbodását:

A Revlimid akár 48 hétig is késleltette a mielóma multiplex kiújulását, szemben a Revlimid-et nem szedő betegeknél tapasztalt 20 héttel.

Mielodiszpláziás szindrómák

A Revlimid szervezet által termelt kóros sejtek számának csökkentésével emelheti az egészséges vörösvértestek számát:

  • ezzel csökkenthető a szükséges vérátömlesztések száma. Lehetséges, hogy egyáltalán nem lesz szükség vérátömlesztésre.

REVLIMID kemény kapszula GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
Celgene Kft.
Vényköteles?
Intézeti gyógyszer
nem vényköteles

Kiszerelések

  • 10 mg (21x)
  • 15 mg (21x)
  • 25 mg (21x)
  • 5 mg (21x)
  • 5 mg (7x)

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Revlimid szedése előtt

Ne szedje A Revlimid-et:

  • ha Ön terhes, azt gondolja, hogy esetleg terhes vagy terhességet tervez, mivel a Revlimid várhatóan ártalmas a meg nem született gyermek számára (lásd 2. pont, "Figyelmeztetések és óvintézkedések", és "Terhesség és szoptatás").
  • ha teherbe eshet, kivéve, ha minden szükséges intézkedést megtesz a teherbe esés elkerülésére (lásd 2. pont, "Figyelmeztetések és óvintézkedések" és "Terhesség és szoptatás"). Ha teherbe eshet, orvosa minden újabb adag felírásakor feljegyzi, hogy

Ön minden szükséges óvintézkedést megtett, és erről Önnek is ad egy igazolást.

  • Ha allergiás a lenalidomidra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Ha úgy gondolja allergiás lehet, kérje kezelőorvosa tanácsát.

Ha ezek közül bármelyik pont érvényes Önre, tájékoztassa kezelőorvosát mielőtt szedni kezdi a Revlimid-et.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Revlimid szedése előtt, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Revlimid-et szedő nők

A kezelés megkezdése előtt kérdezze meg kezelőorvosát arról, hogy Ön teherbe eshet-e, még abban az esetben is, ha Ön úgy gondolja, hogy ez valószínűtlen.

Ha Ön teherbe eshet:

  • orvosi felügyelet mellett terhességi tesztet kell végeznie (minden kezelés előtt, a kezelés során 4 hetente, és 4 héttel a kezelés befejezése után), kivéve abban az esetben, ha igazolták, hogy a petevezeték műtétileg le lett kötve és a petesejtek nem juthatnak el a méhbe (petevezeték-lekötés)

ÉS

  • hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmaznia a kezelés előtt 4 hétig, a kezelés során és az azt követő 4 héten keresztül. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja a megfelelő fogamzásgátló módszerekről.

A Revlimid-et szedő férfiak

A Revlimid átjut az ondóba. Ha a partnere terhes vagy teherbe eshet, és nem alkalmaz hatékony fogamzásgátlási módszert, Önnek gumióvszert kell alkalmaznia a kezelés során és annak befejezését követő 1 héten át, még akkor is, ha Önnél lekötötték az ondóvezetéket.

Minden beteg

A kezelés megkezdése előtt tájékoztatnia kell kezelőorvosát arról, ha korábban volt vérrögképződése.

A Revlimid-kezelés alatt megnő a vénákban és a verőerekben a vérrögök kialakulásának kockázata.

A Revlimid-kezelés előtt és alatt Önnél rendszeresen vérvizsgálatot fognak végezni, mivel a Revlimid hatására csökkenhet a fertőzések ellen védő (fehérvérsejtek) és a véralvadást elősegítő (vérlemezkék) vérsejtek száma. Orvosa Önt vérvizsgálatra fogja küldeni:

  • a kezelés előtt,
  • a kezelés első 8 hete során minden héten,
  • és ezután minden hónapban legalább egyszer.

Kezelőorvosa módosíthatja a Revlimid adagját vagy leállíthatja a kezelést, ha a vérvizsgálat eredménye vagy az Ön általános egészségi állapota azt indokolja.

A kezelés megkezdése előtt tájékoztassa orvosát, ha vesebetegségben szenved. Orvosa ennek alapján módosíthatja a Revlimid adagját.

Ön nem adhat vért a kezelés során, illetve annak befejezése után 1 hétig.

Kérjük, tájékoztassa orvosát a következő esetekben:

  • ha szívrohama volt, valaha véralvadékot találtak az ereiben vagy amennyiben dohányzik, magas a vérnyomása vagy magas a koleszterinszintje.
  • testszerte sok daganata van, beleértve a csontvelőt is. Ez egy olyan állapot kialakulásához vezethet, amikor a daganatok szétesnek és a vérben lévő vegyi anyagok szintjét a megszokottól eltérőre változtatják, ami veseelégtelenséghez vezethet (ezt a kórállapotot tumor lízis szindrómának nevezik).
  • talidomid szedése során allergiás reakciók léptek fel, például a bőrkiütés, viszketés, duzzanat, szédülés vagy légzési nehézség.

Ha Ön mielodiszpláziás szindrómában szenved, nagyobb eséllyel alakul ki Önnél egy előrehaladottabb kórállapot, melyet akut mieloid leukémiának (AML) neveznek. Továbbá az sem ismeretes, hogy a Revlimid hogyan befolyásolja az AML kialakulásának esélyeit az Ön esetében. Ezért lehetséges, hogy kezelőorvosa vizsgálatokat végeztet, melyek segítségével könnyebben kiderítheti az AML kialakulásának esélyeit az Ön esetében, amennyiben Revlimid-kezelésben részesül.

A kezelés végén az összes fel nem használt kapszulát vissza kell juttatni a gyógyszertárba.

Gyermekek és serdülők

A Revlimid alkalmazása nem javallt gyermekek és 18 év alatti fiatalok esetében.

Egyéb gyógyszerek és a Revlimid

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy ápolóját a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket és gyógynövénykészítményeket is. Erre azért van szükség, mert a Revlimid befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatásmódját, bizonyos gyógyszerek pedig a Revlimid hatásmódját befolyásolhatják.

Különösen fontos, hogy szóljon kezelőorvosának vagy az ápolójának, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:

  • bizonyos gyógyszerek, melyekkel a terhességet előzik meg, például a szájon át szedhető fogamzásgátlók, mivel megszűnhet a hatásuk,
  • bizonyos szívproblémák kezelésére szolgáló gyógyszerek - például a digoxin,
  • bizonyos vérhígító gyógyszerek - például a warfarin.

Terhesség és szoptatás Terhesség

Revlimid-et szedő nők esetében

A Revlimid szedése tilos a terhesség alatt, mert az várhatóan káros a meg nem született gyermekre.

Továbbá a Revlimid szedése alatt tilos teherbe esnie.

Ezért ha Ön fogamzóképes nő, akkor hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmaznia (lásd 2. pont, "Tudnivalók a Revlimid szedése előtt").

Amennyiben teherbe esik a Revlimid-kezelés alatt, a kezelést haladéktalanul meg kell szakítania, és értesítenie kell kezelőorvosát.

Revlimid-et szedő férfiak esetében

A Revlimid-et szedő férfiakra vonatkozó információkat lásd 2. pont, "Tudnivalók a Revlimid szedése előtt". Ha partnere teherbe esik azalatt, amíg Ön Revlimid-et szed, haladéktalanul értesítse kezelőorvosát. Partnerének ajánlatos orvoshoz fordulnia.

Szoptatás

A Revlimid szedése alatt ne szoptasson, mivel nem ismert, hogy a Revlimid átjut-e az anyatejbe.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ne vezessen gépjárművet vagy ne végezzen munkát gépekkel, ha olyan mellékhatásokat észlel, mint például szédülés, fáradtság, álmosság vagy homályos látás.

A Revlimid tejcukrot (laktózt) tartalmaz

A Revlimid tejcukrot (laktózt) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Revlimid-et?

A Revlimid-et mielóma multiplex és mielodiszpláziás szindrómák kezelésében járatos orvosnak kell felírnia.

Mielóma multiplex kezelésére történő alkalmazásakor a Revlimid-et dexametazonnal együtt kell szedni. Mielodiszpláziás szindrómák kezelésére történő alkalmazásakor a Revlimid-et önmagában kell szedni. A Revlimid-et önmagában vagy a Revlimid-et és a dexametazont együtt, mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A dexametazon használatával és hatásaival kapcsolatban olvassa el a dexametazon betegtájékoztatóját.

Mielóma multiplex

A Revlimid adagja

A készítmény ajánlott adagja 25 mg lenalidomid naponta egyszer. A Revlimid-kezelés 28 napos kezelési ciklusokban történik.

Kezelési ciklus:

A ciklus 1.-21. napjain: minden nap vegyen be egyszer 25 mg Revlimid-et.

A ciklus 22.-28. napjain: NE vegyen be Revlimid-et.

Minden ciklus befejezése után kezdjen újabb ciklust.

Kezelőorvosa módosíthatja a Revlimid adagját vagy leállíthatja a kezelést, ha a vérvizsgálat eredménye vagy az Ön általános egészségi állapota azt indokolja (lásd 2. pont "Tudnivalók a Revlimid szedése előtt").

A dexametazon adagolása

A szokásos kezdő adag 40 mg naponta egyszer. A dexametazon-kezelés is 28 napos kezelési ciklusokban történik.

Az első 4 kezelési ciklusban:

A ciklus 1.-4., 9.-12. és - 17.-20. napjain: minden nap vegyen be egyszer 40 mg dexametazont.

A ciklus 21.-28. napjain: NE vegyen be dexametazont.

A további kezelési ciklusokban:

A ciklus 1.-4. napjain: minden nap vegyen be egyszer 40 mg dexametazont.

A ciklus 5.-28. napjain: NE vegyen be dexametazont.

Minden ciklus befejezése után kezdjen újabb ciklust.

Kezelőorvosa módosíthatja a dexamet

azon adagját, ha az Ön általános egészségi állapota ezt indokolja.

Mielodiszpláziás szindrómák

A Revlimid adagja

A szokásos kezdő adag

naponta egyszer 10 mg. A Revlimid-et kezelési ciklusokban kell szedni, minden egyes ciklus 28 napos.

Kezelési ciklus:

Az 1-21. napig: naponta egyszer 10 mg Revlimid-et kell bevenni

A 22-28. napig: NE vegye be a Revlimid-et Mindegyik ciklus befejezése után új ciklust kell kezdeni.

A vérvizsgálatok eredményeitől és általános állapotától függően kezelőorvosa változtathat a Revlimid adagján vagy leállíthatja a kezelést (lásd 2. pont "Tudnivalók a Revlimid szedése előtt").

Minden beteg

Hogyan és mikor kell szedni a Revlimid-et?

A Revlimid kapszulákat naponta egyszer kell szednie és egészben, lehetőleg vízzel kell lenyelnie. Ne törje össze, ne nyissa fel, vagy ne rágja meg a kapszulákat! A Revlimid kapszulákat étellel együtt vagy anélkül is beveheti.

A Revlimid-et minden nap hozzávetőleg ugyanabban az időpontban kell bevenni.

A Revlimid-kezelés ideje

A Revlimid-kezelés 28 napos ciklusokban történik (lásd feljebb, "Kezelési ciklus"). A kezelési ciklusokat mindaddig folytatnia kell, amíg kezelőorvosa el nem rendeli a kezelés leállítását.

Ha az előírtnál több Revlimid-et vett be

Ha az előírtnál több Revlimid-et vett be, haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát.

Ha elfelejtette bevenni a Revlimid-et

Ha elfelejtette bevenni a Revlimid-et a szokott időben és

  • kevesebb mint 12 óra telt el azóta: azonnal vegye be a kapszulát.
  • több mint 12 óra telt el azóta: ne vegye be a kapszulát. A következő napon a megszokott időben vegye be a következő kapszulát.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Súlyos mellékhatások, melyek 10 beteg közül több mint 1 beteget érinthetnek

Revlimid csökkentheti a fertőzésektől védő fehérvérsejtek, valamint a véralvadást segítő vérsejtek (vérlemezkék) számát, ami vérzészavarokhoz vezethet, például orrvérzéshez vagy véraláfutások kialakulásához. A Revlimid-kezelés a vénákban vérrögképződéshez vezethet (trombózis).

Ezért azonnal tájékoztatnia kell kezelőorvosát, ha a következőket tapasztalja:

  • láz, hidegrázás, torokgyulladás, köhögés, fekély a szájban vagy a fertőzés.
  • sérülés nélküli vérzés vagy véraláfutás.
  • mellkas fájdalom vagy lábfájdalom.
  • légzési nehézség.

Az egyéb mellékhatásokat az alábbiakban ismertetjük

Fontos figyelembe venni, hogy néhány myeloma multiplexes betegnél kialakulhatnak egyéb típusú daganatos betegségek, és ennek kockázatát a Revlimid kezelés növelheti. Emiatt kezelőorvosának alaposan értékelnie kell az előny és kockázat viszonyát, amikor Revlimid-et ír fel önnek.

Nagyon gyakori mellékhatások, 10 beteg közül több mint 1 betegnél fordulnak elő:

  • a vörösvértestek számának csökkenése, ami fáradtsággal és gyengeséggel járó vérszegénységet okozhat.
  • székrekedés, hasmenés, hányinger, bőrpír, kiütések, hányás, izomgörcsök, izomfájdalom, csontfájdalom, ízületi fájdalom, fáradtság, egész testre, köztük a végtagokra is kiterjedő duzzanatok.
  • láz és influenzaszerű tünetek, például láz, izomfájdalom, fejfájás, fülfájás és hidegrázás.
  • zsibbadás, bizsergő, illetve égő érzés a bőrön, kéz, illetve lábfájdalom, szédülés, remegés, ízérzészavar.
  • étvágycsökkenés, a vér alacsony káliumszintje.
  • lábfájás (ami a trombózis egyik tünete lehet), mellkasi fájdalom, illetve légszomj (amit a tüdőben található véralvadékok, az úgynevezett tüdőembólia okozhat).
  • bármilyen fertőzés.
  • a tüdő és a felső légutak fertőzése, légszomj.
  • homályos látás.
  • fejfájás.
  • száraz bőr.
  • hasi fájdalom.

Gyakori mellékhatások, 10 beteg közül legfeljebb 1 betegnél fordulnak elő:

  • az orrmelléküregek fertőzése.
  • Íny-, gyomor-, illetve bélvérzés.
  • megemelkedett vérnyomás vagy vérnyomáscsökkenés, lassú, gyors vagy szabálytalan szívverés.
  • a bőr fokozott pigmentációja.
  • bőrkiütés, a bőr berepedése, hámlása vagy leválása.
  • csalánkiütés, viszketés, fokozott verejtékezés, kiszáradás.
  • fájdalmas, gyulladt száj, száraz száj, nyelési nehézség.
  • gyomorégés.
  • a szokásosnál jóval több vagy jóval kevesebb vizelet (mely a veseelégtelenség tünete lehet), véres vizelet ürítése.
  • légszomj, különösen fekvéskor (ami a szívelégtelenség tünete lehet).
  • merevedési zavarok.
  • a karba, a nyakba, az állkapocsba, a hátba vagy a gyomorba sugárzó mellkasi fájdalom, verejtékezés és légszomj, hányinger vagy hányás (amelyek szívroham / miokardiális infarktus tünetei lehetnek).
  • szélütés, ájulás.
  • izomgyengeség.
  • ízületi duzzanat.
  • a pajzsmirigyhormon szintjének megváltozása a vérben, a vér alacsony kalcium-, foszfát-, illetve magnéziumszintje.
  • depresszió.
  • szürkehályog.
  • csökkent látásélesség.
  • süketség.
  • kóros májfunkciós vizsgálati eredmények.
  • egyensúlyzavar, mozgászavar.
  • fülcsengés (fülzúgás).
  • vastúlterhelés.
  • szomjúság.
  • hangulatváltozás.
  • zavartság.
  • fogfájás.

Nem gyakori mellékhatások, 100 beteg közül legfeljebb 1 betegnél fordulnak elő:

  • koponyán belüli vérzés.
  • keringési zavarok.
  • látás elvesztése.
  • a libidó (szexuális vágy) elvesztése.
  • nagy mennyiségű vizelet ürítése, csontfájdalom és gyengeség, amelyek egy vesebetegség (Fanconi-szindróma) tünetei lehetnek.
  • a vastagbél gyulladása (kolitisz és tiflitisz), amelyek hasi fájdalom, puffadás, illetve hasmenés formájában jelentkezhetnek.
  • renális tubuláris nekrózis (a vesecsatornácskák elhalása, ami a vesekárosodás egy típusa), ami a szokásosnál sokkal több, illetve sokkal kevesebb vizelet ürítésével járhat.
  • a bőr elszíneződése, napfényérzékenység.
  • bizonyos típusú bőrdaganatok.
  • allergiás reakciók, melyek csalánkiütés, kiütések, szem-, száj-, illetve arcduzzanat, nehézlégzés, illetve viszketés formájában jelentkezhetnek (túlérzékenység / angioödéma).

Ritka mellékhatások, 1000 beteg közül legfeljebb 1 betegnél fordulnak elő:

  • Súlyos allergiás reakció, amely kezdődhet körülírt területen jelentkező kiütéssel, majd továbbterjedhet az egész testre, a bőr kiterjedt leválását okozva (Stevens-Johnson-szindróma és toxikus epidermális nekrolízis).
  • Tumor lízis szindróma - az anyagcserét érintő szövődmények, amelyek a rák kezelése során, és néha akár kezelés nélkül is jelentkezhetnek. Ezeket a szövődményeket az elpusztuló rákos sejtek bomlástermékei okozzák, és a következők lehetnek: a vér kémiai összetétele megváltozik; magas kálium-, foszfát- és húgysav-, valamint alacsony kalciumszint alakul ki, ami a veseműködés és a szívverés megváltozásához, görcsök kialakulásához és néha halálhoz vezet.

Nem ismert: a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg:

  • Hirtelen fellépő vagy enyhe, de súlyosbodó felhasi és/vagy hátfájás, amely néhány napig fennmarad, és esetlegesen hányinger, hányás, láz és szapora szívverés kísérheti. Ezeket a tüneteket hasnyálmirigy-gyulladás okozhatja.
  • Sípoló légzés, nehézlégzés vagy száraz köhögés, amelyek a tüdőszövetek gyulladásának tünetei lehetnek.
  • A bőr, a nyálkahártya vagy a szemek sárga elszíneződése (sárgaság), halvány színű széklet, sötét színű vizelet, bőrviszketés, kiütés, hasi fájdalom vagy haspuffadás - ezek májkárosodás (májbetegség) tünetei lehetnek.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Revlimid-et tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő "EXP" után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Revlimid-et

Ne alkalmazza a gyógyszert, ha a csomagolása megsérült vagy már felbontották.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Minden fel nem használt Revlimid kapszulát vissza kell juttatni a gyógyszertárba. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Revlimid

Revlimid 2,5 mg-os kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga a lenalidomid. Minden kapszula 2,5 mg lenalidomid hatóanyagot tartalmaz.

Egyéb összetevők:

a kapszula tartalma: vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium és magnézium-sztearát

kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid (E171), indigókármin (E132) és sárga vas-oxid (E172)

jelölőfesték: sellak, propilén-glikol, kálium-hidroxid és fekete vas-oxid (E172).

Revlimid 5 mg-os kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga a lenalidomid. Minden kapszula 5 mg lenalidomid hatóanyagot tartalmaz.

Egyéb összetevők:

a kapszula tartalma: vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium és magnézium-sztearát

kapszulahéj zselatin és titán-dioxid (E171)

jelölőfesték: sellak, propilén-glikol, kálium-hidroxid és fekete vas-oxid (E172).

Revlimid 10 mg-os kemény kapszula:

A készítmény hatóanyaga a lenalidomid. Minden kapszula 10 mg lenalidomid hatóanyagot tartalmaz.

Egyéb összetevők:

a kapszula tartalma: vízmentes laktóz, mikrokristályos cellulóz, nátrium-kroszkarmellóz és magnézium-sztearát

kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid (E171), indigókármin (E132) és sárga vas-oxid (E172)

jelölőfesték: sellak, propilén-glikol, kálium-hidroxid és fekete vas-oxid (E172).

Milyen a Revlimid külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Revlimid kék-zöld/fehér 2,5 mg-os kemény kapszula "REV 2.5 mg" felirattal ellátva.

A kapszulákat csomagokban hozzák forgalomba. Minden csomag egy vagy három buborékcsomagolást tartalmaz, minden egyes buborékcsomagolásban 7 kapszulával. Ez összesen 7 vagy 21 kapszulát jelent csomagonként.

Revlimid fehér 5 mg-os kemény kapszula "REV 5 mg" felirattal ellátva.

A kapszulákat csomagokban hozzák forgalomba. Minden csomag egy vagy három buborékcsomagolást tartalmaz, minden egyes buborékcsomagolásban 7 kapszulával. Ez összesen 7 vagy 21 kapszulát jelent csomagonként.

Revlimid kékes-zöld/halványsárga 10 mg-os kemény kapszula "REV 10 mg" felirattal ellátva.

A kapszulákat csomagokban hozzák forgalomba. Minden csomag három buborékcsomagolást tartalmaz, minden egyes buborékcsomagolásban 7 kapszulával. Ez összesen 21 kapszulát jelent csomagonként.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal