QUETIAPIN-MYLAN 25 mg filmtabletta

1. Milyen típusú gyógyszer a Quetiapin-Mylan filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Quetiapin-Mylan az ún. antipszichotikus gyógyszerek csoportjába tartozik. A Quetiapin-Mylan súlyos betegségek kezelésére alkalmazható, mint:

- Schizophrenia: amikor a beteg hall vagy érez olyan dolgokat, melyek nincsenek jelen, vagy olyan dolgokat gondol, melyek nem valósak vagy szokatlanul gyanúsak; nyugtalannak, összezavartnak, bűnösnek, feszültnek vagy lehangoltnak érzi magát.

- Mania: amikor a beteg nagyon izgatottnak, mámorosnak, agitáltnak, fellelkesültnek vagy hiperaktívnak érzi magát, vagy nehezen tud megítélni dolgokat, beleértve az agresszív és szétzüllesztő viselkedést.

- Bipoláris depresszió: amikor a beteg állandóan szomorúnak érzi magát, vagy úgy találja, hogy depressziós, bűntudata van, nincs semmihez ereje, nincs étvágya, vagy nem tud aludni.

Az Ön orvosa lehet, hogy folytatja a Quetiapin-Mylan kezelést akkor is, ha Ön jobban érzi magát.

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: quetiapine

Kiszerelések és további adatok:

60x pvc/ pvdc// al buborékcsomagolásban

Vényköteles: nincs adat

2. Tudnivalók a Quetiapin-Mylan filmtabletta szedése előtt?

Ne szedje a Quetiapin-Mylan filmtablettát

- ha allergiás a kvetiapinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.,

- ha bármely egyéb gyógyszert szed az alábbiak közül:

- HIV fertőzés kezelésére alkalmazható egyes gyógyszerek (proteáz gátlók pl. nelfinavir)

- azol típusú gyógyszerek (gombás fertőzésre)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

- eritromicin vagy klaritromicin (fertőzés kezelésére való gyógyszerek).)

- nefazodon (depresszió kezelésére).

Ne szedje a Quetiapin-Mylan-t, ha a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre! Ha nem biztos benne, melyik pont vonatkozik Önre, a Quetiapin-Mylan bevétele előtt beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

(a Quetiapin-Mylan szedése előtt beszéljen kezelőorvosával

- Ha Önnek vagy bármely családtagjának korábban vagy jelenleg olyan szívvel kapcsolatos panasza volt, mint a szívritmuszavar, igen gyors szívverés, vagy megnyúlt QT szakasz az EKG-n vagy ha Ön olyan gyógyszert szed, amely hatással van a szívritmusára.

- Ha alacsony a vérnyomása vagy el szokott ájulni.

- Ha valaha előfordult Önnél görcsroham.

- Ha a májával problémák vannak.

- Ha cukorbetegsége van, vagy megvan a veszélye Önnél cukorbetegség kialakulásának. Ha igen, akkor az Ön orvosa lehet, hogy ellenőrizni fogja a vércukorszintjét a Quetiapin-Mylan kezelés során.

- Ha volt már szélütése, különösen ha Ön az idősebb korosztályba tartozik.

- Ha tudja azt, hogy korábban Önnek a fehérvérsejt száma alacsony volt (melyet gyógyszeres kezelés vagy más okozott).

- Ha Ön idősebb, és demenciában (agyi funkció csökkenése) szenved. Ha ez az eset áll fenn, Ön nem szedheti a Quetiapin-Mylan-t, mert az a gyógyszercsoport, ahová a Quetiapin-Mylan tartozik növelheti a szélütés veszélyét, ill. bizonyos esetekben az elhalálozás esélyét, idősebb, demens betegeknél.

- Ha Önnek vagy bármely családtagjának vérrögképződése volt, mert az ehhez hasonló gyógyszerek alkalmazása vérrögképződéssel is járhat.

Értesítse haladéktalanul kezelőorvosát, ha a következőket tapasztalja:

- Egyszerre jelentkező láz, súlyos izommerevség, izzadás vagy tudatzavar ("neuroleptikus malignus szindróma"-nak nevezett kórkép). Ilyen esetben azonnal orvosi ellátás szükséges.

- Nem befolyásolható mozgások, beleértve az arcot és nyelvet érintő mozgásokat is, beszélési és nyelés nehézség, egyensúly kontroll elvesztése, maszkszerű arckifejezés, lassú, csoszogó járás, a karok vagy a lábak merevsége, a kezek és az újak remegése, reszketése.

- Szédülés vagy álmosság-érzés. Ez növelheti a véletlen sérülés (elesés) rizikóját idősebb betegeknél.

- Görcsrohamok (epilepsziás rohamok).

A fenti eltéréseket ehhez hasonló típusú gyógyszerek okozhatják.

Öngyilkossági gondolatok és depresszió súlyosbodása

Ha Ön depresssziós és/vagy szorongásos zavarban szenved, és időként önveszélyes vagy öngyilkossági gondolatai vannak, ezek a kezelés elindításakor súlyosbodhatnak, mivel az ilyen típusú gyógyszereknek idő kell, hogy hatásukat kifejtsék, általában 2 hét, de néha ennél hosszabb idő is lehet. Ezek a gondolatok még fel is erősödhetnek, ha hirtelen abbahagyja a gyógyszer szedését.

Nagyobb valószínűséggel jelentkeznek hasonló gondolatok:

- Ha Önnek korábban is voltak önveszélyes vagy öngyilkossági gondolatai.

- Ha Ön fiatal felnőtt. A klinikai vizsgálatok adatai azt mutatják, hogy 25 évesnél fiatalabb felnőtteknél megnő az öngyilkossági magatartás veszélye pszichiátriai kórképekben, ha antidepresszánssal kezelik őket.

Ha önveszélyes vagy öngyilkossági gondolatai jelentkeznek, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával vagy azonnal kérjen kórházi ellátást.

Lehet, hogy hasznosnak találja, ha egy rokonnal vagy közeli baráttal megosztja, hogy lehangolt, vagy szorongásos zavara van, és megkéri arra, hogy olvassa el ezt a Betegtájékoztatót. Esetleg kérje meg őket arra, ha úgy ítélik meg, hogy az Ön depressziója romlik, vagy a viselkedésében aggodalomra okot adó változás következik be, szóljanak Önnek.

Testsúlynövekedést megfigyeltek kvetiapint szedő betegeknél. Célszerű, ha Ön és orvosa rendszeresen ellenőrzik az Ön testsúlyát.

Egyéb gyógyszerek és a Quetiapin-Mylan

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, mert befolyásolhatják a gyógyszer hatásának kialakulását, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket és a gyógynövényes készítményeket is.

Ne szedje a Quetiapin-Mylan filmtablettát, ha az alábbiak bármelyikét szedi

- HIV fertőzés kezelésére alkalmazható egyes gyógyszerek (proteáz gátlók pl. nelfinavir)

- azol típusú gyógyszerek (gombás fertőzésre)

- eritromicin vagy klaritromicin (fertőzés kezelésére való gyógyszerek))

- nefazodon (depresszió kezelésére).

Különösen figyelmeztesse kezelőorvosát, ha az alábbiak bármelyikét szedi:

- Epilepszia gyógyszerek (mint phenytoin vagy carbamazepin).

- Magasvérnyomás kezelésére alkalmazott gyógyszerek.

- Rifampicin (tuberculosis kezelésére).

- Barbiturátok (alvászavar kezelésére).

- Thioridazine (egy másik antipszichotikum).

- Olyan gyógyszerek, melyek a szívritmusra hatnak, pl. olyan szerek, melyek elektrolit egyensúlyzavart hoznak létre(alacsony kálium vagy magnézium szint) mint pl. a diuretikumok (vízhajtók) vagy bizonyos antibiotikumok (gyógyszerek, melyek fertőzések kezelésére szolgálnak).

Mielőtt abbahagyja a gyógyszeres kezelést, kérjük beszéljen kezelőorvosával.

Ha az Ön vizeletéből gyógyszerszinteket néznek, a kvetiapin szedés pozitivitást eredményezhet methadon és depresszió kezelésében alkalmazott ún. triciklusos antidepresszánsok (TCA) esetén, még akkor is ha Ön nem szed methadont vagy TCA-t. Az eredményeket specifikusabb teszttel szükséges ilyen esetben megerősíteni.

A Quetiapin-Mylan filmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal

A Quetiapin-Mylan filmtabletta étkezés közben és attól függetlenül is bevehető

Ne fogyasszon grapefruitlevet, amíg Quetipain-Mylan filmtablettát szed, mert befolyásolhatja a gyógyszer hatásának kialakulását.

Legyen óvatos mennyi alkoholt fogyaszt, mert a kvetiapin és az alkohol együttes hatása elálmosíthatják.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes, terhességet tervez vagy szoptat a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával. Terhesség alatt nem javasolt a Quetiapin-Mylan szedése, hacsak az Ön kezelőrvosa másképp nem rendeli. A Quetiapin-Mylan alkalmazása szoptatás alatt sem javasolt.

A következő tünetek jelentkezhetnek újszülötteknél, ha az anya az utolsó trimeszterben (a terhesség utolsó 3 hónapja) Quetiapin-Mylan-t szedett: remegés, izommerevség és/vagy gyengeség, aluszékonyság, agitáltság, légzési panaszok és táplálási nehézségek. Ha az Ön gyermekénél ezen tünetek valamelyike kialakul, keresse fel kezelőorvosát.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A tabletták álmosságot okozhatnak. Ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen gépeket, amíg meg nem állapította, hogyan hatnak Önre ezek a tabletták.

A Quetiapin-Mylan filmtabletta laktózt tartalmaz

A Quetiapin-Mylan filmtabletta laktózt tartalmaz, mely a cukrok egyik típusa. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. Hogyan kell szedni a Quetiapin-Mylan filmtablettát?

Mindig úgy szedje be ezt a gyógyszert, ahogy a kezelőorvosa tanácsolta. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. A kezdeti adagot a kezelőorvosa fogja megállapítani, és lehet, hogy fokozatosan emeli azt. Ha Ön egy átlagos dózist szed, az általában 150mg és 800 mg közés esik naponta. A gyógyszer dózisa az Ön betegségétől és szükségletétől függ.

- Naponta egyszer szedje a filmtablettát, lefekvéskor vagy naponta kétszer, a betegségétől függően.

- A filmtablettát egészben, vízzel kell lenyelni. A filmtabletta bevehető étkezéssel együtt vagy étkezéstől függetlenül is. A Quetiapin-Mylan filmtabletta szedése alatt ne igyon grapefruitlevet! Befolyásolhatja a gyógyszer hatásának kialakulását.

- Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, még akkor se, ha jobban érzi magát, mindaddig, míg orvosa nem mondja!

Májbetegség: Ha Önnek májbetegsége van, a kezelőorvosa módosíthatja a gyógyszer dózisát.

Időskorúak: Ha Ön idősebb, a kezelőorvosa csökkentheti a gyógyszer dózisát.

Gyermekek és serdülők 18 éves kor alatt:

Gyermekek és serdülők nem szedhetik a Quetiapin-Mylan filmtablettát.

Ha az előírtnál több Quetiapin-Mylan filmtablettát vett be:

Ha több Quetiapin-Mylan filmtablettát vett be, mint amennyit a kezelőorvosa előírt, a következő hatásokat tapasztalhatja:

- Álmosság, ájulásérzés vagy szédülés

- Rendellenes EKG görbe (QT intervallum megnyúlás).

- Görcsrohamok vagy folyamatos, szűnni nem akaró görcsök azoknál a betegeknél, akik az epilepszia néven ismert betegségben szenvednek.

- Kóros izomleépülés, mely veseproblémákhoz vezethet.

- Légzési nehézség.

- Vizelési nehézség.

- Hangulatváltozások vagy zavartság.

- Palpitáció (kalapáló jellegű szívverés)

- Alacsony vérnyomás.

A kvetiapin túladagolás súlyos következményekkel és komoly hatással járhat. Haladéktalanul lépjen kapcsolatba kezelőorvosával vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályával. Vigye magával a gyógyszer csomagolását és a megmaradt tablettákat is.

Ha elfelejtette bevenni a Quetiapin-Mylan filmtablettát:

Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be azonnal, amint eszébe jut. Ha már közeledik a következő adag bevételének ideje, várja meg azt. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha abbahagyja a Quetiapin-Mylan filmtabletta szedését:

Ha hirtelen abbahagyja a Quetiapin-Mylan filmtabletta szedését, lehet, hogy nem fog tudni aludni (inszomnia alakul ki), rosszul érzi magát (hányinger, nauzea alakul ki) vagy fejfájás, hasmenés, hányás, szédülés ill. ingerlékenység jelentkezik. A kezelőorvosa javaslata alapján a dózis fokozatos csökkentése lehet szükséges a gyógyszer elhagyása előtt.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha a következők bármelyike jelentkezik, haladéktalanul hagyja abba a Quetiapin-Mylan filmtabletta szedését, lépjen kapcsolatba kezelőorvosával vagy a legközelebbi kórházzal, mert lehet, hogy sürgős orvosi ellátásra szorul:

Gyakori (100-ből 1-10 beteget érint):

- Öngyilkossági és önveszélyes gondolatok és a depresszió rosszabbodása

Nem gyakori (1000-ből 1-10 beteget érint):

- Meglévő cukorbetegség rosszabbodása.

- Görcsrohamok.

- Allergiás reakció, beleértve a bőrfelszínből kiemelkedő kiütéseket (csalánkiütés), különböző bőrterületek bedagadását, száj körüli duzzanatot.

- Nem befolyásolható mozgások, melyek főként az arcot és nyelvet érintik (Tardív diszkinézia).

Ritka (10 000-ből 1-10 beteget érint)

- Magas testhőmérséklet (láz), verejtékezés, izommerevség, álmosság vagy ájulásérzés, nagymértékű vérnyomásemelkedés vagy pulzusszámemelkedés együttes jelentkezése ("neuroleptikus malignus szindróma" nevű kórkép).

- Hasnyálmirigy gyulladás hasi fájdalommal.

- A bőr és a szemek sárgás elszíneződése (ikterusz).

- Májgyulladás (hepatitisz).

- Hosszan tartó és fájdalmas erekció (priapizmus)

- Vérrögképződés a vénákban, különösen a lábszárakban (a tünetek között a lábszár duzzanata, fájdalmassága és vörössége szerepel), ezek a vérrögök az ereken keresztül a tüdőbe juthatnak és mellkasi fájdalmat és légzési nehézséget okozhatnak.

Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint):

- Súlyos allergiás reakció, mely magában foglalja a légzési nehezítettséget, szédülést és ájulást.

- Nagykiterjedésű vörös, hólyagos és hámló bőrterületek, elsősorban a száj, az orr, a szemek és a nemi szervek körül (Stevens-Johnson szindróma),.

- Gyorsan kialkuló bedagadás, a szem körül, ajkakon és a torokban.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg):

- Nagykiterjedésű vörös, hólyagos és hámló bőrterületek a testfelület nagy részén (toxikus epidermális nekrolízis)

További lehetséges mellékhatások:

Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 beteget érint):

- Vörösvérsejtszám csökkenés.

- Szédülés (elesésekhez vezethet), fejfájás.

- Szájszárazság.

- Álmosság (idővel megszűnhet, folyamatos Quetiapin-Mylan kezelés mellett) (elesésekhez vezethet).

- Megvonási tünetek (a kvetiapin kezelés megszakításakor jelentkező tünetek) beleértve hogy a beteg nem képes aludni (inszomnia), hányinger (nauzea), fejfájás, hasmenés, hányás, szédülés és ingerlékenység alakul ki. Fokozatos leépítés legalább 1-től 2 hétig terjedő időszakban javasolt.

- Vérzsírszintek megnövekedése.

- A "rossz koleszterin" szintjének megemelkedése a vérben.

- A "jó koleszterin" szintjének csökkenése a verbena.

- Testsúlygyarapodás.

Gyakori (100-ből 1-10 beteget érint):

- Gyors szívverés vagy ájulás.

- Olyan érzés, mintha kalapálna, tekerne a szíve vagy kihagyna egy ütést.

- Orrdugulás.

- Gyomorrontás, székrekedés.

- Gyengeségérzés vagy ájulás (elesésekhez vezethet).

- Kar- és lábszárduzzanat.

- Emelkedett vércukorszint.

- Állás közben alacsony vérnyomás, mely szédülést vagy ájulást okoz (elesésekhez vezethet).

- Homályos látás.

- Kóros izommozgások, beleértve az izommozgás elindításának nehézségét, remegést, nyugtalanságot, fájdalom nélküli izommerevséget.

- Szokatlan álmok és rémálmok.

- Fokozott éhségérzet.

- Ingerlékenység.

- Beszéd és nyelvi nehézségek.

- Légszomj.

- Hányás (főként az idősebbeknél).

- Láz.

- Alacsony fehérvérsejtszám.

- Bizonyos típusú fehérvérsejtszám megemelkedése (eozinofilek).

- Bizonyos enzim (prolaktin) szintjének megemelkedése a vérben.

- Csökkent pajzsmirigy hormonok.

- Májműködést mutató enzimek eltérése a vérben.

Nem gyakori (1000-ből 1-10 beteget érint)::

- Rendellenes szívműködés az EKG-n.

- Vérlemezkeszám csökkenés, vérzés és véraláfutások számának növekedésével.

- Vörösvérsejtszám csökkenés, mely sápadtságot okoz a bőrön, gyengeséggel, légzési nehézséggel jár.

- Szexuális zavarok.

- Kellemetlen érzés a lábakon (más néven "nyugtalan-láb szindróma").

- Nyelési nehezítettség.

- Fáradtság és testtömeg növekedés (a pajzsmirigy csökkent működésének következtében)

Ritka (10 000-ből 1-10 beteget érint):

- Emlőduzzanat és váratlan tejelválasztás (galaktorrhoea).

- Menstruációs zavarok.

- Járkálás, beszéd, evés és más cselekvések alvás közben.

- Csökkent testhőmérséklet (hipotermia).

- Vérvizsgálati eredmények megváltozása.

- Súlyos fehérvérsejtszám csökkenés, mely fertőzésekhez vezethez.

- Olyan eltérések együttes megjelenése, mely növeli a szív- és cukorbetegség kialakulásának kockázatát (más néven metabolikus szindróma).

Nagyon ritka (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint):

- Súlyos kiütés, hólyag, vagy vörös foltok a bőrön.

- A vizelet elválasztást szabályozó hormon nem megfelelő elválasztása.

- Izomrostszakadás és fájdalom az izmokban (rabdomiolízis).

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg):

- Bizonyos fehérvérsejtek (neutrofilek) számának csökkenése a vérben.

- A bőr kivörösödése, amely állhat parányi céltáblára emlékeztető hólyagokból (központi sötét foltok világosabb területtel övezve, szélükön sötét gyűrűvel), és amelynek eritéma multiforme a neve..

Néhány mellékhatás csak akkor észlelhető, ha vérvizsgálatot végeznek: ilyen többek között bizonyos zsírok mennyiségének (trigliceridek és összkoleszterin) illetve a vércukorszint megváltozása, bizonyos vérsejtek számának, a vér nátrium szintjének csökkenése, a pajzsmirigyhormonok szintjének megváltozása, a kreatin foszfokináz (izomban előforduló anyag) és a prolaktin nevű hormon szintjének emelkedése a vérben. A prolaktin nevű hormon szintjének emelkedése ritkán a következőkhöz vezethet:

- férfiaknál, illetve nőknél megduzzadnak az emlők és váratlanul tejet termelnek,

- a nőknél megszűnik vagy rendszertelenné válik a menstruáció.

Kezelőorvosa időről-időre vérvizsgálatot végezhet Önnél.

További mellékhatások gyermekeknél és serdülőknél

Ugyanazok a tünetek, amelyek felnőtteknél előfordulhatnak, gyermekeknél és serdülőknél is jelentkezhetnek.

A következő mellékhatásokat kizárólag gyermekeknél és serdülőknél figyelték meg:

Nagyon gyakori (10 betegből több mint 1 esetében jelentkezhet):

- vérnyomás-emelkedés.

A következő mellékhatásokat gyakrabban figyelték meg gyermekeknél és serdülőknél:

Nagyon gyakori (10 betegből több mint 1 esetében jelentkezhet):

- A prolaktin nevű hormon szintjének emelkedése a vérben. A prolaktin nevű hormon szintjének emelkedése ritkán a következőkhöz vezethet:

- A férfiaknál illetve a nőknél megduzzadnak az emlők és váratlanul tejet termelnek

- A nőknél megszűnik vagy rendszertelenné válik a menstruáció

- Étvágyfokozódás.

- Kóros izommozgások. Ide tartoznak a nehezen beinduló izommozgások, remegés, nyugtalanságérzet és a fájdalom nélkül jelentkező izommerevség.

Ha bármilyen mellékhatást tapasztal, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét! Minden lehetséges mellékhatás esetében így járjon el, olyankor is, ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel.

5. Hogyan kell a Quetiapin-Mylan filmtablettát tárolni?

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Quetiapin-Mylan filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Quetiapin-Mylan filmtabletta?

- A készítmény hatóanyaga a kvetiapin.

- 25 mg, 100 mg, 200 mg, ill. 300 mg kvetiapint (kvetiapin-fumarát formájában) filmtablettánként.

- Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, povidon 30, magnézium-sztearát, karboximetil-keményítő-nátrium (A-típus), kalcium-hidrogén-foszfát-dihidrát.

Filmbevonat összetevői: hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 400 (a 25 mg-os, 200 mg-os és 300 mg-os tablettákban), makrogol 6000 (a 100 mg-os tablettában), vörös vas-oxid (E 172) (a 25 mg-os tablettában), sárga vas-oxid (E 172) (a 100 mg-os tablettákban),, talkum (a 100 mg-os tablettában), poliszorbát 80 (200 mg-os és 300 mg-os tablettákban).

Milyen a Quetiapin-Mylan készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A 25 mg-os filmtabletta: barack színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "Q" jelöléssel ellátott filmtabletta.

A 100 mg-os filmtabletta: sárga színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "Q" és "100" jelöléssel ellátott filmtabletta.

A 200 mg-os filmtabletta: fehér színű, kerek mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "Q" és "200" jelöléssel ellátott filmtabletta.

A 300 mg-os filmtabletta: fehér színű, kapszula alakú, egyik oldalán mélynyomású "Q", és "300" jelöléssel, valamint bemetszéssel ellátott filmtabletta. A tabletta egyenlő adagokra osztható.

1 db, 3 db, 6 db, 7 db, 10 db, 14 db, 20 db, 28 db, 30 db, 50 db, 56 db, 60 db, 84 db, 90 db, 98 db,

100 db, 250 db, 500 db és 1000 db filmtabletta buborékcsomagolásban és/vagy tartályban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Címkék: QUETIAPIN-MYLAN,

További gyógyszerek quetiapine hatóanyaggal