• PEPONEN AKTÍV 600 mg lágy kapszula (1x60 darab tartályban) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer a Peponen 300mg és Peponen Aktív 600mg lágy kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    A termék hagyományos növényi gyógyszer, kizárólag a régóta fennálló használaton alapuló, meghatározott javallatokra alkalmazandó, csökkenti a prosztata (dülmirigy) jóindulatú megnagyobbodását kísérő tünetek (pl. fájdalmas vizeletürítés, éjszakai vizelések) gyakoriságát.

    2. Tudnivalók a Peponen kapszulák szedése előtt

    Ne szedje a Peponen kapszulákat ha allergiás (túlérzékeny) a tökmagolajra vagy a Peponen kapszulák egyéb összetevőjére.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: TEVA Magyarország
    Hatóanyag: tökmagolaj
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    A Pepnonen kapszulák fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

    A készítmények enyhe véralvadásgátló hatásúak, ezért bizonyos típusú vérzékenységben szenvedők, vagy vérzésre való hajlam esetén csak fokozott óvatossággal és körültekintéssel alkalmazható. (lásd „ A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek” pontot is)

    A készítmény alkalmazását műtétek, illetve más sebészeti beavatkozások előtt legalább 4 nappal ajánlott megszakítani.

    A készítmény anélkül is csökkentheti a megnagyobbodott prosztata okozta panaszokat, hogy megszüntetné a megnagyobbodást.

    Ha a készítmény egy hónapig történő alkalmazása után tünetei nem javulnának, ill. rosszabbodnának, különösen, ha véres vizelet vagy akut vizeletpangás jelentkezne, azonnal forduljon orvoshoz!

    A jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneti kezelése során, a prosztata rendszere (2-3 havonkénti) ellenőrzése szükséges.

    A javallatot figyelembe véve a gyerekeknél történő alkalmazás nem indokolt.

    A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

    Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

    A kapszulák hatóanyaga, a tökmagolaj egyes véralvadásgátló készítményekkel (pl. acenokumarol, warfarin) való együttes alkalmazásakor esetenként a véralvadás laborparaméterei (INR) megváltozhatnak, így együtt alkalmazáskor fokozott óvatosság és a kezelőorvos tájékoztatása szükséges.


    További gyógyszerek tökmagolaj hatóanyaggal

    Új keresés