OLANZAPIN ORION 20 mg szájban diszpergálódó tabletta (28x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta az úgynevezett antipszichotikumok csoportjához tartozik, és a következő állapotok kezelésére használatos:

- Skizofrénia, melynek tünetei közé tartozik olyan dolgok hallása, látása vagy érzékelése, melyek nem valódiak, tévhitek, szokatlan gyanakvás és zárkózottá válás. Az ebben a betegségben szenvedő emberek nyomott hangulatúak, feszültek vagy nyugtalamok is lehetnek.

- Közepes vagy súlyos fokú mániás epizódok, melynek tünetei az izgatottság vagy szélsőséges jókedv és boldogságérzés (eufória).

Kimutatták, hogy az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta megelőzi a fenti tünetek visszatérését azoknál a bipoláris zavarban szenvedő betegeknél, akik a mániás epizód során reagáltak az olanzapin-kezelésre.

2. Tudnivalók az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta szedése előtt

Ne szedje az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tablettát,

- ha allergiás (túlérzékeny) az olanzapinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció tünete lehet bőrkiütés, viszketés, arc- vagy ajakduzzanat és légszomj. Értesítse kezelőorvosát, ha ilyen jelentkezik Önnél!

- ha Önnél korábban a zöldhályog (glaukóma) bizonyos típusát (a szem belnyomásának emelkedése) diagnosztizálták.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Orion Corporation

Hatóanyag: olanzapine

Normatív TB támogatás: 0%

Közgyógyellátásra adható: igen

EÜ támogatásra adható: igen

EÜ 100% támogatásra adható: nem

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

- Az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta alkalmazása szellemi leépülésben (demenciában) szenvedő idős betegek esetében nem ajánlott, mert súlyos mellékhatásokhoz vezethet.

- Az ilyen típusú gyógyszerek okozhatnak szokatlan mozgásokat, elsősorban az arc vagy a nyelv izmaiban. Ha az Olanzapin Orion szájban diszpergálódó tabletta szedését követően ilyet észlel, értesítse kezelőorvosát!

- Az ilyen készítmények nagyon ritkán az alábbi tünetek kombinációját okozhatják: láz, szaporább légzés, verejtékezés, izommerevség és aluszékonyság vagy álmosság. Ha ezeket a tüneteket észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához!Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: OLANZAPIN, Skizofrénia, Idegesség, Nyugtató

További gyógyszerek olanzapine hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Antipszichotikumok kategóriában

ÚJ KERESÉS