• NUROFEN Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtabletta (12x) adatlap

    1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NUROFEN COLD AND FLU 200 MG/30 mg FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

    Az ibuprofén a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott kémiai válaszát tudják befolyásolni.

    A pszeudoefedrin az orrnyálkahártyára gyakorolt érösszehúzó hatásával csökkenti az orrdugulást.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Reckitt Benckiser Healthcare
    Hatóanyag: pseudoephedrine;ibuprofen
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    A gyógyszerkészítmény hatása kettős, egyszerre csillapítja a fájdalmat és mérsékli az orrnyálkahártya duzzanatát, vérbőségét. Jól alkalmazható megfázás, influenza és influenzaszerű megbetegedések kezelésére. Gyorsan és hatékonyan csökkenti az orr és az orrmelléküregek dugulását és az orrfolyást, enyhíti a betegséggel járó fájdalmat, fejfájást, csillapítja a lázat és a torokfájást.

    2. TUDNIVALÓK A NUROFEN COLD AND FLU 200 mg/30 mg FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

    Ne szedje a Nurofen Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtablettát

    • ha allergiás (túlérzékeny) az ibuprofénre, a pszeudoefedrinre vagy a Nurofen Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtabletta egyéb összetevőjére.
    • ha szalicilát vagy más nem szteroid gyulladásgátló gyógyszerek szedésekor, vagy ezen gyógyszerek szedésétől függetlenül nehézlégzést, bőrkiütést, bőrviszketést vagy orrfolyást észlelt, vagy ezen gyógyszerek által korábban kiváltott asztmás roham esetén.
    • gyógyult vagy jelenleg is fennálló fekélybetegség vagy más súlyos emésztőszervi betegség (vérzés) esetén.
    • súlyos máj- és veseelégtelenség esetén.
    • szív és érrendszeri megbetegedésekben, súlyos szívelégtelenség, szapora szívdobogás, angina pektorisz(szívtáji szorító fájdalom), magas vérnyomás esetén, pajzsmirigy-túlműködésben, cukorbetegségben, szűkzugú zöldhályogban (glaukóma), a mellékvese velőállományának a daganata (feokromocitóma) esetén és prosztata-megnagyobbodás esetén.
    • 12 éves életkor alatt.
    • terhesség és szoptatás alatt.
    • a készítmény és egyes központi idegrendszerre ható gyógyszerek (szimpatomimetikum, monoamino-oxidáz gátló vagy triciklikus depresszió elleni gyógyszerek) egyidejű szedése ellenjavallt.

    A Nurofen Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

    Kérje ki orvosa tanácsát, ha az alábbi esetek bármelyike fennáll:

    • ha már volt, illetve jelenleg is van bármilyen emésztőszervi betegsége,
    • ha már volt, illetve jelenleg is van asztmás betegsége,
    • ha máj-, szív- vagy veseproblémái vannak,
    • ha mostanában nagyobb műtéten esett át, vagy ha ismert véralvadási zavara van,
    • ha bizonyos immunológiai megbetegedése (SLE, azaz szisztémás lupusz eritematózusz - az immunrendszert érintő megbetegedés, mely fájdalmat, bőrelváltozásokat és egyéb problémákat okoz, illetve kevert kötőszöveti megbetegedés) van,
    • időskorú,
    • más gyógyszert is szed, különösen, ha ezek befolyásolhatják a Nurofen Cold and Flu hatását, vagy éppen az utóbbi befolyásolja a hatásukat (lásd alább "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek"). Fokozott óvatosság ajánlott, ha az elmúlt 14 napban monoamino-oxidáz gátló gyógyszert szedett, melynek egyidejű szedése ibuprofénnel ellenjavallt (lásd feljebb "Ne szedje a Nurofen Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtablettát")

    Figyelmeztetés: A Nurofen Cold and Flu 200 mg/30 mg filmtablettához hasonló készítmények alkalmazása során kismértékben fokozódhat a szívinfarktus ("miokardiális infarktus") vagy a sztrók ("agyi érkatasztrófa") kialakulásának kockázata, különösen nagyobb adagok hosszabb ideig történő alkalmazása esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és a 3 napos kezelési időtartamot.

    Amennyiben a gyógyszert szedő gyermeknek vagy felnőttnek szívproblémái vannak, vagy előzőleg volt sztrókja, illetve úgy gondolja, hogy ezen állapotok kialakulásának kockázata a gyógyszert szedő gyermek vagy felnőtt esetében fennáll (pl. ha magas a vérnyomása, cukorbeteg, magas a koleszterinszintje vagy dohányzik), a kezelést beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével.

    Csak a szükséges legkisebb adagban és legrövidebb ideig alkalmazza, mert így kisebb a mellékhatások kialakulásának lehetősége. Tartós alkalmazás esetén szükséges az orvos által javasolt vizsgálatokat elvégeztetni.

    Az ajánlott adagoknál többet bevenni nem szabad!

    Ha látási-, hallási zavarokat, gyomor-bélrendszeri vérzésre vagy allergiára utaló jelet észlel, a gyógyszer szedését meg kell szakítani.

    A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek


    További gyógyszerek pseudoephedrine;ibup... hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Láz- és fájdalomcsillapítók kategóriában

    Új keresés