Multi-tabs Immuno Kid

1. Mi a Multi-tabs Immuno Kid?

A Multi-tabs Immuno Kid gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

2. Mik a Multi-tabs Immuno Kid hatóanyagai?

109 cfu (kolóniaképző egység) Lactobacillus GG, 400 µg A-vitamin (retinol acetát), 10 µg D3-vitamin (kolekalciferol), 7 mg E-vitamin(d,l-alfa-tokoferol-acetát), 30 µg K-vitamin (fitomenadion), 1 mg B1-vitamin (tiamin-nitrát), 1,2 mg B2-vitamin (riboflavin), 1,1 mg B6-vitamin (piridoxin hidroklorid), 1,4 µg B12-vitamin (cianokobalamin), 13 mg Nikotinamid, 3 mg Pantoténsav (kalcium-pantotenát), 100 µg Folsav, 20 µg Biotin, 60 mg C-vitamin (aszkorbinsav), 10 mg Vas (vas-fumarát), 7 mg Cink (cink-oxid), 90 µg Jód (kálium-jodid), 2 mg Mangán (mangán-szulfát),

20 µg Króm (króm-klorid), 30 µg Szelén (nátrium-szelenát)/tabletta

Mit tartalmaz még a Multi-tabs Immuno Kid?

Segédanyagok: aszkorbinsav, nátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, pektin, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, arabmézga, kukoricakeményítő, glicerin, zselatin, szilicium-dioxid, aceszulfám-kálium, magnézium-sztearát, metilcellulóz, kolloid szilicium-dioxid, kálcium-hidrogénfoszfát-dihidrát, sztearinsav, mikrokristályos cellulóz, szacharóz, butilhidroxi-toluol, nátrium-aluminium-szilikát, nátrium aszkorbát, mono-, di-, triglicerid-keverék, izomalt, xilit, eper- és málna aromák, tisztított víz.

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: Lactobacillus GG
A-vitamin (retinol acetát)
D3-vitamin (kolekalciferol)
E-vitamin (alfa-tokoferol-acetát)
K-vitamin (fitomenadion)
B1-vitamin (tiamin-nitrát)
B2-vitamin (riboflavin)

Vényköteles: nem

Kiszerelések és további adatok:

(30x) Multi-tabs Immuno Kid

Mikor ajánlott a Multi-tabs Immuno Kid alkalmazása?

Fertőzéses megbetegedéses környezetben, ill. fennálló betegség esetén vagy lábadozás idején a vitamin- és nyomelemhiány megelőzésére, az immunrendszer hatékonyabb működésének elősegítésére 4-10 éves gyermekek számára.

Alkalmazása segít megelőzni fertőző betegségek kialakulását és lerövidíteni számos fertőző betegség lefolyását.

Mikor nem szabad a Multi-tabs Immuno Kid készítményt alkalmazni?

A készítmény ellenjavallt bármely vitaminnal vagy ásványi anyaggal, illetve segédanyaggal való túlérzékenység, továbbá hyperthyreosis és annak kezelése alatti időszak, A- vagy D-hyper-vitaminosis, hypercalcaemia, vasanyagcsere-zavarok esetén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Szedhető-e a Multi-tabs Immuno Kid más gyógyszerekkel együtt?

A tejsavbaktériumok érzékenyek az elterjedten alkalmazott antibiotikumokkal szemben. Ezért

legalább 3 óra teljen el az antibiotikum és a Multi-tabs Immuno Kid bevétele között. Levadopa-tartalmú gyógyszerrel egy időben csak a kezelőorvos javaslata alapján alkalmazható.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?

Hiányállapotok akkor alakulnak ki, ha az adott tápanyagok bevitele alacsonyabb, mint a szervezet szükséglete. Ezt előidézheti a nem megfelelő táplálkozás, továbbá olyan állapotok, amelyek fokozott tápanyagigénnyel (pl. növekedés, betegségek, lábadozás) vagy károsodott felszívódással (pl a tápcsatorna betegségei, hasmenés) járnak.

3. Hogyan és mikor kell a Multi-tabs Immuno Kid készítményt bevenni?

Naponta 1 rágótabletta ugyanazon napszakban elfogyasztva.

4. Mi az ajánlott adag?

4-10 éves gyermekeknek napi 1 rágótabletta.

5. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Multi-tabs Immuno Kid?

A Multi-tabs Immuno Kid az ajánlott napi dózisban általában jól tolerálható. Egyes esetekben azonban kialakulhatnak mellékhatások, pl. gyomorpanaszok. Ilyen esetben célszerű ennivalót fogyasztani, mert ez javíthatja az állapotot.

A B2-vitamin (riboflavin) a vizeletet sárgára, míg a vas a székletet feketére színezheti el, de ezek nem jelentenek semmilyen egészségügyi kockázatot.

6. Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?

Ha elfelejtette bevenni a Multi-tabs Immuno Kid rágótablettát: az ajánlott napi adag 1 rágótabletta, amely a nap bármely, de azonos időszakában bevehető. Ha azonban csak másnap jut eszébe a kimaradt adag, ne adja be gyermekének az aznapi adaggal együtt, vagyis sohase alkalmazzon dupla vagy még nagyobb dózist a kimaradt adag(ok) pótlására, hanem azon túllépve folytassa a napi egyszeri egy rágótablettás alkalmazást.

Nyáron megfelelő vitamindús táplálkozás ajánlott.

7. Mennyi ideig szedhető a készítmény?

A készítményt csak a lejárati időn belül, eredeti csomagolásban szabad felhasználni.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

A készítményt legfeljebb 25 °C-on, gyermekektől elzárva kell tartani!

Csomagolási egység: 30db rágótabletta /tartály/doboz

Címkék: Vitamin, Multivitamin

További gyógyszerek Lactobacillus GG;A-vitamin (retinol acetát);D3-vitamin (kolekalciferol);E-vitamin (alfa-tokoferol-acetát);K-vitamin... hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Vitaminok kategóriában