• Levoxa oldatos infúzió

    1. Milyen típusú gyógyszer a Levoxa oldatos infúzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    Az Ön gyógyszerének neve Levoxa oldatos infúzió. A Levoxa oldatos infúzió a levofloxacinnak nevezett gyógyszert tartalmazza, amely az antibiotikumoknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik.

    A levofloxacin egy "kinolon" antibiotikum. Hatásának köszönhetően elpusztítja az Ön szervezetében fertőzést okozó baktériumokat.

    A Levoxa oldatos infúzió az alábbi szervek fertőzéseinek kezelésére szolgál:

    - a tüdők fertőzései a tüdőgyulladásban (pneumónia) szenvedő betegeknél.

    - húgyúti fertőzések, ideértve a vese vagy a húgyhólyag fertőzéseit is.

    Gyógyszerinfók

    HATÓANYAG: levofloxacin
    KISZERELÉSEK: (Gyártó, TB-támogatási információk)
    Vényköteles: nincs adat

    - a prosztata hosszan tartó fertőzéses megbetegedései.

    - a bőr és az alatta elhelyezkedő szövetek, többek között az izmok fertőzése. Ezeket esetenként "lágyszöveti" fertőzéseknek nevezik.

    Egyes különleges helyzetekben a Levoxa oldatos infúzió arra alkalmazzák, hogy csökkentsék vele az antrax nevű tüdőbetegség kialakulásának kockázatát, illetve megakadályozzák a betegség súlyosbodását azokban az esetekben, amikor a beteg már érintkezésbe került az antraxot okozó baktériummal.

    2. Tudnivalók a Levoxa oldatos infúzió alkalmazása előtt

    Ne alkalmazzák Önnél a Levoxa-t:

    - ha allergiás a levofloxacinra, más kinolon antibiotikumokra, pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra, illetve a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőire.

    - ha epilepsziában szenved vagy szenvedett bármikor.

    - ha bármikor olyan ínproblémája volt (pl. íngyulladás, más néven tendinítisz), amit "kinolon antibiotikum" idézett elő. Az ín az a szalag, ami az izmokat rögzíti a csontokhoz.

    - ha Ön gyermek vagy fejlődésben lévő serdülőkorú.

    - ha terhes, teherbe eshetett vagy úgy gondolja, hogy terhes.

    - ha szoptat.

    Ne alkalmazzák Önnél ezt a gyógyszert, ha a fentiek bármelyike vonatkozik Önre. Ha nem biztos ebben, beszéljen kezelőorvosával, a szakszemélyzettel vagy gyógyszerészével, mielőtt a Levoxa-t alkalmazzák Önnél.

    Kapcsolódó cikkek

    Levoxa serdülőkénti beszedésekor mi lesz?
    LEVOXA filmtabletta
    Néhány tipp a probiotikumok szedéséhez
    A probiotikumok jelentősége csecsemőkorban
    Probiotikum szedése gyermekkorban - Mikor szabad és mikor nem?

    Figyelmeztetések és óvintézkedések

    A Levoxa alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, a szakszemélyzettel vagy gyógyszerészével:

    - ha Ön 60 éves vagy idősebb.

    - ha úgynevezett kortikoszteroidokat vagy más néven szteroidokat kap.

    - ha Önnek bármikor volt már görcsrohama.

    - ha veseproblémái vannak.

    - ha úgynevezett glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (egy enzim) hiánya van. Ilyen esetben nagyobb a vérrel kapcsolatos súlyos problémák előfordulásának lehetősége, ha ezt a gyógyszert szedi.

    - ha Önnek valaha mentális egészségügyi problémái voltak, illetve vannak jelenleg.

    - ha bármikor szívproblémája volt. Fokozott óvatossággal alkalmazható az ilyen típusú gyógyszer, amennyiben, ha Ön hosszú QT-szakasszal született (EKG vizsgálattal látható, amely a szívműködés elektromos felvétele), a sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (különösen alacsony kálium- vagy magnézium-vérszint esetén), ha erősen lelassult a szívverése (más néven bradikardia), ha gyenge a szíve (szívelégtelenség); ha korábban Önnél szívroham (miokardiális infarktus) fordult elő, ha Ön nő vagy idős korú, vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, amelyek bizonyos kóros EKG elváltozásokat okoznak, illetve ha úgynevezett K-vitamin antagonistákat szed, amelyek megváltoztathatják a véralvadási vizsgálatok eredményeit és/vagy vérzést okozhatnak (lásd a "Egyéb gyógyszerek és a Levoxa" c. pont).

    - ha cukorbeteg.

    - ha bármikor májproblémája volt.

    - ha a miaszténia grávisz nevű betegségben szenved.

    Ha nem biztos abban, hogy a fentiek bármelyike vonatkozik-e Önre, beszéljen kezelőorvosával, a szakszemélyzettel vagy gyógyszerészével, mielőtt a Levoxa-t alkalmazzák Önnél.

    Egyéb gyógyszerek és a Levoxa

    Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vagy szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

    Ez azért szükséges, mert a Levoxa befolyásolhatja más gyógyszerek hatását. Ugyanakkor az egyéb gyógyszerek is befolyásolhatják a Levoxa hatását.

    Különösen fontos a kezelőorvos tájékoztatása, ha az alábbiak bármelyikét szedi, ugyanis nagyobb a valószínűsége annak, hogy mellékhatások jelentkeznek Önnél, ha ezeket a gyógyszereket a Levoxa-val együtt veszi be:

    - warfarin - vérhígító. Nagyobb lehet a valószínűsége vérzések jelentkezésének. Szükség lehet arra, hogy kezelőorvosa rendszeres vérvizsgálatokkal ellenőrizze Önnél a megfelelő véralvadást.

    - teofillin - légzési problémákra alkalmazott gyógyszer. Nagyobb a görcsrohamok kialakulásának valószínűsége, ha a teofillint Levoxa-val együtt kapja.

    - fájdalom és gyulladás kezelésére alkalmazott nem szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok), pl. acetilszalicilsav, ibuprofen, fenbufen, ketoprofen és indometacin. Fokozódhat a görcsrohamok előfordulásának kockázata, ha ezeket Levoxa-val együtt szedi.

    - ciklosporin - szervátültetés után alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a valószínűsége annak, hogy Önnél megjelennek a ciklosporin mellékhatásai.

    - gyógyszerek, amelyek igazoltan megváltoztatják a szívritmust. Ezek közé tartoznak a ritmuszavar kezelésére szolgáló gyógyszerek (úgynevezett antiaritmikumok,pl. kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, , szotalol, dofetilid, ibutilid és amioadron), bizonyos depresszió elleni szerek (triciklusos antidepresszánsok, mint amilyen az amitriptilin és imipramin), pszichiátriai betegségek gyógyszerei (antipszichotikumok), és a baktériumfertőzésekre adott készítmények ("makrolid" antibiotikumok, pl. eritromicin, azitromicin és klaritromicin).

    - probenecid - köszvény kezelésére szolgáló gyógyszer és a cimetidin - fekélyek és gyomorégés kezelésére alkalmazott gyógyszer. Fokozott óvatosság szükséges, amikor ezen gyógyszerek bármelyikét Levoxa-val együtt szedi. Ha vesebetegsége van, kezelőorvosa egy alacsonyabb adagot írhat fel Önnek.

    Opiátok kimutatására szolgáló vizeletvizsgálat

    Az "opiátoknak" nevezett erős fájdalomcsillapítók kimutatására szolgáló vizeletvizsgálat "hamis pozitív" eredményt adhat azoknál a betegeknél, akik Levoxa-t kapnak. Amennyiben orvosa vizeletvizsgálatot tervez Önnél, mondja meg neki, hogy a Levoxa oldatos infúziót kap.

    Tuberkulózis próba

    Ez a gyógyszer "hamis negatív"eredményt mutathat a tuberkulózist okozó baktériumokat kimutató egyes laboratóriumi vizsgálatok során.

    Terhesség és szoptatás

    Ne alkalmazzák Önnél ezt a gyógyszert, ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne.

    A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

    A gyógyszer bevételét követően jelentkezhetnek mellékhatások, pl. a szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés (vertigo) vagy látászavar. A mellékhatások közül néhány befolyásolhatja a koncentrálóképességet és a reakcióidőt. Ha ezt tapasztalja, ne vezessen gépjárművet, illetve ne végezzen nagyfokú figyelmet igénylő munkát.

    A Levoxa oldatos infúzió nátriumot tartalmaz

    A Levoxa oldatos infúzió megközelítőleg 354 mg nátriumot tartalmaz a maximális, 500 mg levofloxacin adagonként. Ezt figyelembe kell venni az ellenőrzött sószegény diétát tartó betegeknél, valamint azoknál, akiknél a folyadékbevitel korlátozására van szükség.

    3. Hogyan kell alkalmazni a Levoxa oldatos infúziót?

    Hogyan kell alkalmazni a Levoxa oldatos infúziót?

    - A Levoxa oldatos infúzió kórházi körülmények között alkalmazható gyógyszer.

    - A készítményt injekció formájában kezelőorvosa vagy a szakszemélyzet fogja beadni Önnek. Az injekciót az egyik vénába adják be, meghatározott időtartam alatt (ezt intravénás infúziónak nevezik).

    - A 250 mg-os Levoxa oldatos infúzió esetében az infúzió beadásának időtartama 30 perc, vagy ennél hosszabb időtartam.

    - Az 500 mg-os Levoxa oldatos infúzió esetében az infúzió beadásának időtartama 60 perc, vagy ennél hosszabb időtartam.

    - A pulzusszámát és a vérnyomását szoros ellenőrzés alatt fogják tartani. Ez azért szükséges, mert a hasonló antibiotikum infúziók alkalmazása során lehetséges mellékhatásként szokatlanul szapora szívverést és átmeneti vérnyomáscsökkenést figyeltek meg. Amennyiben az Ön vérnyomása észrevehetően csökken az infúzió alatt, a gyógyszer adagolását azonnal le fogják állítani.

    Mennyi Levoxa oldatos infúziót fognak beadni Önnek?

    Ha nem biztos abban, hogy miért kapja a Levoxa-t vagy szeretné megkérdezni, hogy mennyi Levoxa-t adnak be Önnek, beszéljen kezelőorvosával, a szakszemélyzettel vagy gyógyszerészével.

    - Kezelőorvosa dönt arról, hogy mennyi Levoxa-t kell kapnia.

    - Az adag a fertőzés típusától és attól függ, hogy a test melyik részében jelentkezett Önnél a fertőzés.

    - A kezelés időtartama a fertőzés súlyosságától függ.

    Felnőttek és időskorúak

    - Tüdőgyulladás: 500 mg naponta egyszer vagy kétszer.

    - Húgyúti, többek között vese- vagy húgyhólyag fertőzés: 500 mg naponta egyszer.

    - Prosztata: 500 mg naponta egyszer.

    - A bőr és a bőr alatti szövetek (beleértve az izmokat is) fertőzései: 500 mg naponta egyszer vagy kétszer.

    - Az inhalációs antrax kórokozóval történt érintkezést követően: 500 mg naponta egyszer.

    Veseproblémákban szenvedő felnőttek és időskorúak

    Szükség lehet arra, hogy kezelőorvosa alacsonyabb adagot adjon Önnek.

    Gyermekek és serdülők

    Ezt a gyógyszert nem szabad 18 év alatti gyermekeknek vagy serdülőknek adni.

    Védje bőrét a napsütéstől

    Tartózkodjon a közvetlen napsütéstől, amíg ezt a gyógyszert szedi és még 2 napig a kezelés befejezése után. Ez azért fontos, mert a bőre sokkal érzékenyebbé válik a napsütésre és leéghet, zsibbadhat, vagy súlyos fokban felhólyagosodhat, ha nem teszi meg az alábbi elővigyázatossági intézkedéseket:

    - Mindig használjon magas faktorszámú napkrémet

    - Mindig viseljen kalapot és olyan ruházatot, amely befedi a karjait és lábait.

    - Kerülje a szoláriumok használatát.

    Ha az előírtnál több Levoxa oldatos infúziót kapott

    Nem valószínű, hogy kezelőorvosa vagy a szakszemélyzet túl sok gyógyszert adna be Önnek. Kezelőorvosa és a szakszemélyzet nyomon követi a kezelés hatásosságát és ellenőrzi az Önnek beadott gyógyszer mennyiségét. Mindig kérdezzen rá, ha nem biztos abban, hogy miért kell megkapnia a gyógyszeradagot.

    Túl sok Levoxa alkalmazása a következő hatásokat válthatja ki: görcsrohamok, zavartságérzet, szédülés, csökkent tudatállapot, végtagremegés és szívproblémák - amelyek szabálytalan szívverést, illetve hányingert idézhetnek elő.

    Ha elfelejtik beadni Önnek a Levoxa oldatos infúzió egyik adagját

    Kezelőorvosa vagy a szakszemélyzet pontos utasításokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy mikor kell Önnek beadni ezt a gyógyszert. Nem valószínű tehát, hogy gyógyszerét nem az előírtaknak megfelelően kapja meg. Ha azonban mégis úgy gondolja, hogy kimaradt egy adag, ezt mondja el kezelőorvosának vagy a szakszemélyzetnek.

    Ha idő előtt hagyják abba Önnél a Levoxa oldatos infúzióval végzett kezelést

    Kezelőorvosa vagy a szakszemélyzet akkor is tovább fogja adni Önnek a Levoxa-t, ha Ön jobban érzi magát. Amennyiben a kezelést túl hamar fejezik be, az Ön állapota súlyosbodhat, vagy a fertőzést okozó baktérium ellenállóvá válhat a gyógyszerrel szemben. Néhány napos oldatos infúzióval végzett kezelés után orvosa dönthet úgy, hogy átállítja Önt a tabletta gyógyszerformára és ezzel fejezi be a kúrát.

    Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, a szakszemélyzetet vagy gyógyszerészét.

    4. Lehetséges mellékhatások

    Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ezek a hatások rendszerint enyhék vagy közepesen súlyosak és gyakran rövid időn belül megszűnnek.

    Hagyja abba a Levoxa alkalmazását és azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a szakszemélyzethez, ha az alábbi mellékhatások bármelyikét tapasztalja:

    Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

    - ha allergiás reakció jelentkezik Önnél. Ennek jele lehet többek között: a bőrkiütés, nyelési nehézség vagy nehézlégzés, az ajkak, az arc, a torok és a nyelv vizenyős duzzanata.

    Hagyja abba a Levoxa alkalmazását és azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a szakszemélyzethez, ha az alábbi súlyos mellékhatások bármelyikét tapasztalja, ugyanis ilyen esetben sürgős orvosi ellátásra lehet szüksége:

    Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

    - görcsrohamok.

    Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

    - súlyos fokú bőrkiütések, melyek az ajkak, a szemek, a száj, orr és a nemi szervek körüli bőrterületek hólyagosodásával és hámlásával járhatnak együtt.

    - étvágytalanság, a bőr, illetve a szemek besárgulása, sötét színű vizelet, viszketés vagy hasi (gyomortáji) érzékenység. Mindezek májproblémákat jelezhetnek, amibe beletartozhat a halálos kimenetelű májelégtelenség is.

    - égő, zsibbadó érzés, fájdalom vagy érzéketlenség. Ezek az úgynevezett "neuropátia" jelei lehetnek.

    - vizes hasmenés, amiben esetleg vér is megjelenik, és amely gyomorgörccsel, illetve magas lázzal is jelentkezhet. Ezek súlyos bélproblémák jelei lehetnek.

    - az inak és szalagok vagy az izmok fájdalma és gyulladása, ami ezek szakadásához is vezethet. Leggyakrabban az Achilles ín érintett.

    Ha a Levoxa alkalmazása alatt romlik a látása vagy bármilyen más szembetegséget tapasztal, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.

    Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi mellékhatások bármelyike súlyossá válik vagy néhány napnál tovább tart

    Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

    - alvászavarok.

    - fejfájás, szédülés.

    - hányinger, hányás és hasmenés.

    - egyes májenzimek szintjének emelkedése a vérben.

    - az infúzió beadásának helyén fellépő reakciók.

    - visszérgyulladás.

    Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

    - a baktériumok vagy gombák mennyiségének megváltozása a szervezetben, a Candida nevű gomba által okozott fertőzés, ami kezelést igényelhet.

    - a fehérvérsejtek számának változása (úgynevezett leukopénia, illetve eozinofília), ami bizonyos vérvizsgálati eredmények alapján mutatható ki.

    - feszültség (szorongás) érzés, zavartság, idegesség, aluszékonyság, remegés, forgó jellegű szédülés (vertigo).

    - légszomj (diszpnoe).

    - az ízérzés változásai, étvágytalanság, gyomorműködési- vagy emésztési zavar (diszpepszia), gyomortáji fájdalom, puffadás érzet (flatulencia), vagy székrekedés.

    - viszketés és bőrkiütés, nagyfokú viszketés, illetve csalánkiütés (urtikária), fokozott verítékezés (hiperhidrózis).

    - ízületi- vagy izomfájdalom.

    - a vérvizsgálati eredmények kóros májfunkció eredményeket (emelkedett bilirubinszint) vagy veseproblémákat (emelkedett kreatininszint) jelezhetnek.

    - általános gyengeség.

    Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

    - az ajkak, az arc, a torok vagy a nyelv vizenyős duzzanata (angioödéma)

    - a vérlemezkék számának csökkenése (trombocitopénia) miatt kialakuló véraláfutások és vérzések.

    - a fehérvérsejtek alacsony száma (neutropénia).

    - fokozott immunválasz (túlérzékenység).

    - vércukorszint csökkenés (hipoglikémia). Ez a cukorbetegségben szenvedő betegeknél fontos.

    - nem létező dolgok látása vagy hallása (hallucináció, paranoia), a véleményének és gondolatainak megváltozása (pszichotikus reakciók).

    - levertségérzet (depresszió), nyugtalanság, kóros álmok vagy rémálmok.

    - zsibbadás a kezekben, lábakban (paresztézia).

    - hallásproblémák (fülcsengés) vagy látászavarok (homályos látás).

    - szokatlanul szapora szívverés (tahikardia), a szívdobogás érzése (palpitáció) vagy alacsony vérnyomás (hipotenzió).

    - izomgyengeség. Ez a miaszténia grávisz nevű (ritka idegrendszeri) betegségben szenvedők esetében fontos.

    - a veseműködés megváltozása, és bizonyos esetekben veseelégtelenség, ami allergiás vesereakció következtében kialakuló akut veseelégtelenség, úgynevezett intersticiális nefritisz miatt következik be.

    - láz.

    - ínfájdalom és íngyulladás (tendinítisz).

    Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

    - a vörösvérsejtek számának csökkenése (vérszegénység): ami a bőrt sápadttá, sárgás elszíneződésűvé teheti; az összes vérsejtszám csökkenése (páncitopénia).

    - láz, torokfájás és nem múló általános rosszullét. Ez a fehérvérsejtek számának csökkenése (agranulocitózis) miatt következhet be.

    - keringésleállás (anafilaxia-szerű sokk).

    - a vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy csökkenése, ami kómához vezethet (hipoglikémiás kóma). Ennek a cukorbetegségben szenvedő betegeknél van jelentősége.

    - a szaglásérzékelés megváltozása, a szaglás-, vagy ízérzés részleges vagy teljes elvesztése (parozmia, anozmia, ageuzia).

    - mozgás- és járászavarok (diszkinézia, extrapiramidális zavarok).

    - átmeneti eszméletvesztés, vagy ájulás.

    - átmeneti látásvesztés.

    - hallásvesztés vagy halláskárosodás

    - kórosan gyors szívverés, életveszélyes szívritmuszavar, beleértve ebbe a szívleállást, a szívritmus megváltozását, (amit a szív elektromos aktivitását mérő EKG-n "QT-szakasz megnyúlásnak" neveznek).

    - nehézlégzés vagy sípoló légzés (bronhospazmus).

    - allergiás tüdőreakciók.

    - hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatítisz).

    - májgyulladás (hepatítisz).

    - a bőr fokozott érzékenysége a nap- és ultraibolya sugárzással szemben (fényérzékenység).

    - a szervezetben vért keringető erek allergiás reakciók miatti gyulladása (vaszkulítisz).

    - a szájüreg nyálkahártyájának gyulladása (sztomatítisz).

    - izomszakadás és izomkárosodás (rabdomiolízis).

    - ízület körüli vörösödés és ízületi duzzanat (artrítisz).

    - fájdalom, amibe beletartozik a hátfájás, mellkasi fájdalom és végtagfájdalom.

    - porfiriás rohamok azoknál a betegeknél, akik porfíriában (egy nagyon ritka anyagcsere betegségben) szenvednek.

    - tartós fejfájás, homályos látással vagy anélkül (jóindulatú koponyaűri).

    - öngyilkos gondolatok jelentkezésének vagy kísérletek bekövetkeztének kockázata.

    Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

    5. Hogyan kell a Levoxa oldatos infúziót tárolni?

    A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

    Kezelőorvosa vagy a szakszemélyzet biztosítja a Levoxa megfelelő tárolását.

    A fénytől való védelem érdekében tartsa a zsákot az eredeti csomagolásban.

    Nincs szükség a fény elleni védelemre az infúzió beadása alatt, illetve a külső csomagolásból való eltávolítást követő hét napon belül. Kezelőorvosa vagy a szakszemélyzet a beadás előtt megvizsgálja a Levoxa-t. Csak tiszta, részecskéktől mentes oldat használható fel.

    A dobozon és a zsákon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után ne alkalmazza a gyógyszert. Orvosa vagy a szakszemélyzet ellenőrzi a dátum érvényességét. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

    Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

    6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

    Mit tartalmaz a Levoxa oldatos infúzió

    - A hatóanyag a levofloxacin. Az oldatos infúzió 1 ml-e 5 mg levofloxacint tartalmaz (hemihidrát formájában).

    - Egyéb összetevők: nátrium-klorid, nátrium-hidroxid (a pH beállításhoz), sósav (a pH beállításhoz) és injekcióhoz való víz.

    Milyen a Levoxa oldatos infúzió külleme és mit tartalmaz a csomagolás

    A Levoxa 5 mg/ml tiszta, sárga vagy zöldessárga színű oldat. Az oldat egy csatlakozóval és lecsavarható csatlakozóvéggel vagy két csatlakozóval és záródugóval, valamint lecsavarható csatlakozóvéggel ellátott infúziós zsákokban kerül forgalomba.

    A zsákokat háromrétegű, poliésztert, metallizált poliésztert és polipropilént tartalmazó, formálható filmből készült védőcsomagolás borítja.

    250 mg levofloxacin 50 ml oldatban.

    500 mg levofloxacin 100 ml oldatban.

    1, 5, 10, 15 vagy 20 db 50 ml-es zsákot tartalmazó kiszerelés.

    1, 5, 10, 15 vagy 20 db 100 ml-es zsákot tartalmazó kiszerelés.

    Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.


    Címkék: LEVOXA, probiotikum,

    További gyógyszerek levofloxacin hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Antibiotikumok kategóriában