LATRIGIL 200 mg diszpergálódó tabletta (30x (Al/Al buborékcsomagolásban)) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Latrigil és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Latrigil az epilepszia-ellenes gyógyszereknek nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A Latrigil-t kétféle betegségben - epilepsziában és bipoláris betegségben - alkalmazzák.

A Latrigil az epilepszia kezelésére szolgál, gátolja az agyban azokat a jelzéseket, amelyek az epilepsziás görcsöket (görcsrohamokat) váltják ki.

- Felnőtteknek és gyermekeknek 13 éves kortól, a Latrigil önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt adható az epilepszia, valamint olyan göcsrohamok kezelésére, amelyek az ún. Lennox-Gastaut szindrómához társulva jelentkeznek.

- Két és 12 éves kor közötti gyermekek kezelésére, a Latrigil egyéb gyógyszerekkel együtt alkalmazható a fent felsorolt állapotokban. Önmagában adva az epilepszia egy bizonyos típusa kezelésére alkalmazható, amelyet típusos abszensz rohamoknak neveznek.

A Latrigil a bipoláris kedélybetegség kezelésére is szolgál.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: STADA Arzneimittel

Hatóanyag: lamotrigine

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A bipoláris kedélybetegségben (más néven mániás depresszióban) szenvedő emberek szélsőséges kedélyállapot változásokat tapasztalnak; ilyenek a mániás periódusokkal (izgatottság vagy eufória) váltakozó depressziós időszakok (mélységes szomorúság vagy elkeseredettség). A 18 éves vagy idősebb felnőtteknél a Latrigil alkalmazható önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt a bipoláris kedélybetegséghez társuló depressziós periódusok megelőzésére. Egyelőre nem ismert, hogy a Latrigil miként fejti ki az agyban ezt a hatását.

2. Tudnivalók a Latrigil szedése előtt

Ne szedje a Latrigil-t

- ha allergiás a lamotriginre vagy a a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Amennyiben ez vonatkozik Önre:

- Közölje ezt orvosával, és ne szedje a Latrigil-t.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek lamotrigine hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség