LAMOTRIGIN ORION 200 mg diszpergálódó tabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Lamotrigin Orion és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Lamotrigin Orion az epilepszia-ellenes gyógyszerek, az úgynevezett antiepileptikumok csoportjába tartozik. A Lamotrigin Oriont kétféle betegségben — epilepsziában és bipoláris betegségben alkalmazzák.

A Lamotrigin Orion az epilepszia kezelésére szolgál, gátolja az agyban azokat a jeleket, amelyek az epilepsziás görcsöket (görcsrohamokat) váltják ki.

•Felnőtteknek és serdülőknek 13 éves kortól, a Lamotrigin Orion önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt adható az epilepszia kezelésére. A Lamotrigin Orion alkalmazható egyéb gyógyszerekkel együtt olyan göcsrohamok kezelésére is, amelyek az ún. Lennox Gastaut szindrómához társulva jelentkeznek.

•2 12 éves kor közötti gyermekek kezelésére, a Lamotrigin Orion egyéb gyógyszerekkel együtt alkalmazható a fent felsorolt állapotokban. Önmagában adva az epilepszia egy bizonyos típusának kezelésére alkalmazható, amelyet típusos abszensz rohamoknak neveznek.

A Lamotrigin Orion a bipoláris kedélybetegség kezelésére is szolgál.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Orion Corporation

Hatóanyag: lamotrigine

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A bipoláris zavarban (más néven mániás depresszióban) szenvedő emberek szélsőséges kedélyállapot változásokat tapasztalnak; ilyenek a mániás periódusokkal (izgatottság vagy eufória) váltakozó depressziós időszakok (mélységes szomorúság vagy elkeseredettség). A 18 éves vagy idősebb felnőtteknél a Lamotrigin Orion alkalmazható önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt a bipoláris zavarhoz társuló depressziós periódusok megelőzésére. Egyelőre nem ismert, hogy a Lamotrigin Orion hogyan fejti ki az agyban ezt a hatását.

2. Tudnivalók a Lamotrigin Orion szedése előtt

Ne szedje a Lamotrigin Oriont

ha allergiás a lamotriginre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Amennyiben ez érvényes Önre:

közölje ezt kezelőorvosával, és ne szedje a Lamorigin Oriont.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek lamotrigine hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség