LAMOTRIGIN-GENERICS (UK) 100 mg tabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Lamotrigin-Generics [UK] tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Lamotrigin-Generics [UK] tabletta az antiepileptikumoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. Két állapot: az epilepszia és a bipoláris betegség kezelésére használják.

A Lamotrigin-Generics [UK] tabletta az epilepszia kezelésére használható

Az epilepsziában szenvedő emberek agyában periódusosan kontrollálatlan elektromos jelek keletkeznek. Ezek a kontrollálatlan elektromos aktivitású periódusok görcsrohamokhoz vezethetnek.

A Lamotrigin-Generics [UK] tabletta az epilepsziás görcsrohamok kiváltásáért felelős jeleket blokkolja az agyban, így kezeli az epilepsziát.

Felnőtteknek és 13 éves vagy annál idősebb serdülőkorúaknak a Lamotrigin-Generics [UK] tabletta önmagában vagy más gyógyszerekkel együtt használható epilepszia kezelésére. A Lamotrigin-Generics [UK] tabletta más gyógyszerekkel együttadva használható a Lennox Gastaut szindrómának nevezett állapottal fellépő görcsrohamok kezelésére is.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Mylan Ireland Ltd.

Hatóanyag: lamotrigine

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

2 és 12 év közötti gyermekeknél a Lamotrigin-Generics [UK] tabletta más gyógyszerekkel együttadva használható a fenti állapotok kezelésére. Önmagában szedve használható a típusos, rövid ideig tartó öntudatzavarral járó (úgynevezett abszensz) epilepszia kezelésére.

A Lamotrigin-Generics [UK] tabletta a bipoláris betegség kezelésére is használható.

A bipoláris betegségben (mániás depressziónak is nevezik) szenvedő betegeknek szélsőséges hangulatváltozásaik vannak, melyek mániás szakaszokkal (izgatottság és feldobottság) és depressziós szakaszokkal (mély szomorúság és kétségbeesés) váltják egymást. 18 éves vagy annál idősebb felnőttek esetében a Lamotrigin-Generics [UK] tabletta önmagában vagy más gyógyszerrel együtt szedve használható a bipoláris betegségben fellépő depressziós szakaszok megakadályozására. Egyelőre nem ismert, hogy a Lamotrigin-Generics [UK] tabletta hogyan fejti ki e hatását az agyban.

2. Tudnivalók a Lamotrigin-Generics [UK] tabletta alkalmazása előtt

Ne alkalmazza a Lamotrigin-Generics [UK] tablettát

ha allergiás a lamotriginre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Ha ez vonatkozik Önre: tájékoztassa orvosát, és ne szedje a Lamotrigin-Generics [UK] tablettát.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek lamotrigine hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség