KLIOGEST 2 mg/1 mg filmtabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Kliogest és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Kliogest folyamatos kombinált hormonpótló kezelésre szolgáló gyógyszer, amit megszakítás nélkül, naponta egyszer kell szedni. A Kliogest azoknak a posztmenopauzában (változókorban) levő nőknek való, akiknél az utolsó menstruáció óta legalább 1 év telt el.

A tabletták 2 hormont tartalmaznak: 2 mg ösztradiolt (egy ösztrogént, ami azonos azzal, amit a petefészek termel) és 1 mg noretiszteron–acetátot (egy progesztagént, ami a szervezet saját progeszteron hormonjához hasonló módon hat).

A Kliogest javallatai:

A változó kor után fellépő tünetek enyhítésére

A változó kor (menopauza) során a női szervezet által termelt ösztrogén mennyisége leesik. Ez olyan tüneteket okozhat, mint az arc, a nyak és a mellkas kimelegedése („hőhullámok”). A Kliogest enyhíti ezeket a menopauza után jelentkező tüneteket. Önnek csak abban az esetben rendelnek Kliogest filmtablettát, ha tünetei súlyosan akadályozzák életvitelében.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Novo Nordisk A/S

Hatóanyag: norethisterone
estradiol

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A csontvesztés (oszteoporózis) megelőzése

A változó kor (menopauza) után némely nőnél a csontok törékennyé válhatnak (oszteoporózis). Kezelőorvosával mindegyik rendelkezésre álló lehetőséget beszélje meg.

Ha az oszteoporózis miatt Önnél fokozott a csonttörés veszélye, és ha más gyógyszer nem alkalmas Önnek, alkalmazhatja a Kliogest filmtablettát a menopauza után jelentkező oszteoporózis megelőzésére.

A Kliogest azoknak a nőknek rendelhető, akiknek a méhét nem távolították el, és a menstruációjuk több, mint egy éve szűnt meg.

65 évesnél idősebb nők kezelésével kapcsolatosan csak kevés tapasztalat áll rendelkezésre.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek norethisterone;estradiol hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS