IQYMUNE oldatos infúzió

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az IQYMUNE és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer az IQYMUNE?

Ez a gyógyszer ellenanyagokat (antitesteket) tartalmaz. Az immunglobulinoknak nevezett gyógyszerek osztályába tartozik, melyek az immunrendszerünk által termelt humán ellenanyagokat tartalmaznak.

Az IQYMUNE hatása:

  • A gyógyszerben található humán ellenanyag lehetővé teszi a szervezet számára, hogy leküzdje a fertőzéseket, vagy egyensúlyban tartsa az immunrendszerét.
  • Ha szervezete ellenanyag-hiányos, a gyógyszer által biztosított ellenanyagok pótolják a hiányzó ellenanyagokat. Mivel az IQYMUNE ellenanyagokat humán plazmából izolálták, pontosan úgy működnek, mintha az Ön saját antitestjei lennének.
  • Ez a gyógyszertípus akkor is alkalmazható, ha az immunrendszere egyensúlya megbomlott, ha további ellenanyagokra van szüksége egyes gyulladásos betegségekben (autoimmun betegségek). Ez a gyógyszer biztosítja ezeket az ellenanyagokat.

Milyen betegségek esetén alkalmazható az IQYMUNE?

Olyan betegek kezelésére, akiknek nincs elegendő mennyiségű antitestük (pótló kezelés). Ezek a betegek két csoportba oszthatók:

  • születésük óta elégtelen mennyiségű antitesttel rendelkező betegek (primér immunhiányos állapotok);
  • specifikus betegségek és/vagy kezelések miatt szerzett ellenanyaghiányban (másodlagos immunhiányban) szenvedő és súlyos vagy visszatérő fertőzéseket tapasztaló betegek.

Bizonyos gyulladásos betegségekben szenvedő betegek kezelésére (immunmoduláció). Öt csoport különíthető el:

  • Alacsony vérlemezkeszámmal rendelkező (primér immun trombocitopéniában, ITP) szenvedő betegek, és akiknél nagy a vérzés kockázata, vagy a közeljövőben műtéten fognak átesni.
  • Egész testet érintő ideggyulladásban szenvedő betegek (Guillain–Barré-szindróma).
  • A szervezet több szervének gyulladásához vezető betegségben (Kawasaki-betegség) szenvedő betegek. Az IQYMUNE acetilszalicilsavval együttesen alkalmazandó.
  • Krónikus gyulladásos demielinizációs polineuropátiában (CIDP) szenvedő betegek, amely betegséget a perifériás idegek gyulladása jellemez, ami főként a karok és alábak izomgyengeségét és/vagy zsibbadást okozza.
  • A karok és lábak lassan romló és aszimmetrikus izomgyengeségével, de az érzékelés megtartásával járó ritka betegségben (multifokális motoros neuropathia, MMN) szenvedő betegek.

IQYMUNE oldatos infúzió GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag
human normal immunoglobulin

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal >

Gyártó:
LFB
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 100 mg/ml oldatos infúzió

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók az IQYMUNE alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az IQYMUNE-t:

Ha allergiás az immunglobulinokra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Például, ha immunglobulin-A hiányban szenved, akkor vérében immunglobulin-A-val szembeni antitestek lehetnek. Mivel ez a gyógyszer nyomokban immunglobulin A-t tartalmaz, allergiás reakciók jelentkezhetnek.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Az IQYMUNE alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.

Fehérvérsejtek

Gyakran előfordul bizonyos fehérvérsejtek számának átmeneti csökkenése (leukopénia/neutropénia). Ez általában órákkal vagy napokkal az infúzió alkalmazását követően fordul elő, és magától elmúlik 7–14 napon belül.

A gyógyszer alkalmazása előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön tud arról, hogy:

  • alacsony a fehérvérsejtszáma, vagy
  • olyan gyógyszert szed, amely csökkentheti a fehérvérsejtek számát.

Aszeptikus meningitisz szindróma (AMS)

Az immunglobulin – például az IQYMUNE – kezeléssel összefüggésben aszeptikus meningitisz (agyhártyagyulladás) szindrómáról számoltak be (reverzíbilis és nem fertőző). A szindróma rendszerint néhány órával, legkésőbb 2 nappal a kezelés megkezdése után jelentkezik és a következő tünetekkel járhat: láz, fejfájás, nyakmerevedés, hányinger, hányás.

Aszeptikus meningitisz gyakrabban fordulhat elő nagy dózisú (2 g/testtömeg-kilogramm) immunglobulin – például IQYMUNE – kezeléssel összefüggésben.

Ha ilyen tüneteket tapasztal, kérjük, jelentkezzen a kezelését végző egészségügyi intézményben alapos neurológiai kivizsgálásra, az agyhártyagyulladás egyéb okainak kizárása érdekében.

A kezelés megszakítása néhány napon belül az aszeptikus meningitisz következmények nélküli javulását eredményezte.

Hemolítikus anémia

Az immunglobulin – például IQYMUNE – kezelést követően hemolítikus anémia (a vörösvértestek szétesése következtében kialakuló átmeneti vörösvértestszám-csökkenés) alakulhat ki, különösen, ha az Ön vércsoportja A, B vagy AB.

A reverzíbilis hemolítikus anémia a következő tünetekkel jellemezhető: sápadtság, fáradtság, gyengeség, sárgaság, sötét vizelet. Ha Ön immunglobulin – például IQYMUNE – kezelésben részesül, ellenőrizni kell Önnél, hogy jelentkeznek-e a hemolízis klinikai jelei vagy tünetei.

Transzfúzióval összefüggő akut tüdőkárosodás (TRALI)

Az immunglobulin – például IQYMUNE – kezeléstkapó betegeknél ritka esetekben transzfúzióval összefüggő akut tüdőkárosodásról (transfusion related acute lung injury – angol betűszóval TRALI)számoltak be. A betegség jellemzői a test oxigénszintjének csökkenése (hipoxémia), nehézlégzés (diszpnoé), szapora légvétel (tahipnoé), bőr elkékülése (cianózis), láz és vérnyomáscsökkenés (hipotenzió). A TRALI tünetei jellemzően az immunglobulin infúzió beadása alatt vagy az infúzió után 6 órán belül jelentkeznek. Emiatt, ha az előbbi reakciók közül bármelyiket észleli az IQYMUNE infúzió során, azonnal szóljon a kezelőorvosának. Ő fogja eldönteni, hogy az infúzió sebességét csökkenti, vagy leállítja az infúziót.

Az adag módosítása

A kezelőorvos az IQYMUNE adagolását és az infúzió beadásának sebességét az Ön betegségétől függően fogja beállítani, továbbá figyelembe fogja venni az Ön testtömegét, egészségi állapotát (hidratáltság, vesefunkció, egyidejűleg fennálló más betegségek, lehetséges mellékhatások) és az Ön által szedett más gyógyszereket. Tájékoztassa kezelőorvosát az Ön által szedett összes gyógyszerről és azokról a betegségekről, amelyek jelenleg fennállnak vagy korábban fennálltak.

Megfigyelés az IQYMUNE alkalmazása alatt

A gyógyszerreakció kockázatának elkerülése érdekében a kezelőorvos ellenőrizni fogja az infúzió beadásának sebességét, és úgy állítja be, hogy az Önnek megfelelő legyen. Az infúzió alatt a kezelőorvosa megfigyelés alatt fogja Önt tartani, hogy bármilyen, allergiára utaló jelet vagy egyéb reakciót időben észlelni tudjon.

A gyógyszerreakció kockázatának elkerülése érdekében az IQYMUNE-t lassan fogják beadni az első 30 percben, és Önnek orvos vagy egészségügyi szakember felügyelete alatt kell maradnia:

  • a teljes infúzió ideje alatt és az infúzió után legalább egy óráig, ha kezelőorvosa úgy dönt, hogy az infúziót nagy sebességgel adja be, vagy ha Önnek kis mennyiségű ellenanyag van a vérében, vagy ha korábban soha nem kapta ezt a gyógyszert, vagy az utolsó infúziót régen kapta;
  • a teljes infúzió ideje alatt és az infúzió után legalább 20 percig, ha nemrégiben kapta ezt a gyógyszert.

Ha allergia alakul ki, a következők lesznek az elsőként felismerhető jelek: szédülés, arc-/lábduzzanat, légszomj, a bőrön megjelenő foltok és/vagy viszketés. Ilyen esetben azonnal hívja a kezelőorvost vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.

Az allergiás reakciótól függően a kezelőorvos dönthet az infúzió sebességének csökkentése vagy az infúzió leállítása mellett. Ha szükségesnek látja, az allergia kezelését is megkezdheti.

Ha Önnek kétségei lennének, forduljon bizalommal a kezelőorvoshoz vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberhez.

Különleges betegcsoportok

Ez a gyógyszer nagyon ritkán okozhat vesebetegséget vagy ronthat annak állapotán (akut veseelégtelenség), vagy okozhat szív- és érrendszeri betegséget (szívinfarktust, agyi érkatasztrófát [beleértve a sztrókot is], tüdőembóliát vagy mélyvénás trombózist). A gyógyszer alkalmazásánál elővigyázatosság szükséges olyan betegeknél, akik valamilyen betegségben szenvednek, vagy akiknél bizonyos kockázati tényezők állnak fenn.

Emiatt kezelőorvosa ellenőrizni fogja az Ön veséjét és/vagy a szívét és az érrendszerét:

  • ha Önnek már vesebetegsége van (veseelégtelenség),
  • ha bizonyos gyógyszereket szed, amelyek veszélyesek lehetnek a vesére,
  • ha magas a cukorszintje a vérében (cukorbetegség),
  • ha nincs elegendő mennyiségű vér a szervezetében (hipovolémia),
  • ha túl magas a testsúlya (elhízás),
  • ha Ön elmúlt 65 éves,
  • ha Önnek szív- vagy érrendszeri betegsége van,
  • ha magas a vérnyomása (artériás hipertenzió),
  • ha fennáll a kockázata annak, hogy hosszú ideig ágyhoz kötött lesz,
  • ha olyan betegségben szenved, amely a vére viszkozitásának növekedését okozza (hiperviszkózus vér).

Ha a fenti hajlamosító tényezők bármelyike fennáll Önnél, kezelőorvosa módosítani fogja az adagot és az IQYMUNE infúziós oldat beadásának sebességét.

Fertőzésekre vonatkozó biztonsági információk

Ez a gyógyszer emberi vérplazmából (a vér folyékony részéből) készül.

A humán vérből vagy plazmából készülő gyógyszerek előállításakor bizonyos óvintézkedések történnek a fertőzésátvitel megelőzésére. Többek között:

  • a vér- és plazmaadó személyek gondos kiválasztása, amelynek során kizárják azokat a személyeket, akiknél fennáll a fertőzöttség veszélye;
  • minden vérminta és vérplazmakészlet vizsgálata vírusfertőzöttség szempontjából;
  • vírusok inaktiválására vagy eltávolítására képes lépések beiktatása a vér, illetve plazma feldolgozásába.

Humán vérből vagy vérplazmából készült gyógyszerek alkalmazása esetén mindezek ellenére sem zárható ki teljes bizonyossággal a fertőzés átvitelének lehetősége. Ugyanez érvényes az ismeretlen vagy új vírusokra és más típusú fertőzésekre.

Ezek az intézkedések hatásosnak számítanak olyan vírusok esetén, mint a humán immundeficiencia vírus (HIV), a hepatitisz B-, a hepatitisz C- és a hepatitisz A-vírus és a parvovírus B19.

Az immunglobulinokhoz nem társul hepatitis A- vagy parvovírus B19-fertőzés, feltehetőleg azért, mert az ilyen fertőzésekkel szembeni ellenanyagok, amelyek a készítményben megtalálhatók, védő szerepűek.

Feltétlenül ajánlott minden esetben, amikor Ön IQYMUNE-adagot kap, feljegyezni a készítmény nevét és gyártási tétel számát a felhasznált gyártási tételek nyilvántartása érdekében.

Egyéb gyógyszerek és az IQYMUNE

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A védőoltásokra gyakorolt hatások

Az immunglobulinok – így például az IQYMUNE – alkalmazása 3 hónapig csökkentheti a kanyaró, a rubeola, a mumpsz és/vagy a bárányhimlő elleni védőoltások hatásosságát. Javasoljuk, hogy 3 hónap teljen el az immunglobulinok utolsó alkalmazása és e vakcinák beadása között. Előfordulhat, hogy az immunglobulinok utolsó alkalmazása után a kanyaróoltással akár 1 évet is várnia kell. Mielőtt kezelőorvosa beoltaná, tájékoztassa arról, hogy IQYMUNE-kezelést kapott.

Kacsdiuretikumok

Egyidejű alkalmazása kerülendő olyan gyógyszerekkel (kacsdiuretikumok), melyek károsíthatják a vesét.

A vérképet befolyásoló hatások

Az IQYMUNE különböző antitesteket tartalmaz, melyek némelyike érvényteleníthet bizonyos vérvizsgálatokat (szerológiai vizsgálatokat). Ha orvosa vagy az a személy, aki vérmintát vesz Öntől, nem tudja, hogy Ön IQYMUNE-t kapott, tájékoztassa erről, mielőtt elvégeznék a vérvizsgálatot.

Terhesség, szoptatás és termékenység

  • Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
  • Nem végeztek reprodukciós vizsgálatokat az IQYMUNE-nal állatoknál, és a terhes nőknél szerzett tapasztalatok korlátozottak. Bár nem számoltak be a magzatot érintő káros hatásról, az IQYMUNE-t nem szabad alkalmazni terhes nőknél, hacsak a kezelés szükségességét egyértelműen meg nem állapítják.
  • Az IQYMUNE-ban található ellenanyagok átjutnak az anyatejbe, ezért gyermeke védett lehet bizonyos fertőzésekkel szemben.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A betegek az IQYMUNE-kezelés során olyan reakciókat észlelhetnek (például szédülést vagy hányingert), amelyek befolyásolhatják a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ilyen esetben nem vezethet gépjárművet és nem kezelhet gépet, amíg ezek a hatások meg nem szűntek.

Az IQYMUNE nátriumot tartalmaz

Ez a gyógyszer kevesebb mint 1 mmol nátriumot (23 mg) tartalmaz adagonként, ami azt jelenti, hogy lényegében „nátriummentes”.

3. Hogyan kell alkalmazni az IQYMUNE-t?

Ez a gyógyszer intravénásan (vénába történő infúzióval) adható be.

Beadását kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember végzi.

Az adagolás és az infúzió gyakorisága az Ön állapotától és testtömegétől függ.

Az infúzió kezdetén az IQYMUNE beadása kis sebességgel történik. Attól függően, hogy Ön hogy viseli a kezelést, kezelőorvosa fokozatosan növelheti az infúzió sebességét.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Gyermekeknél és serdülőknél (0–18 éves korig) ugyanazok a javallatok, az adagolás és az infúzió gyakorisága, mint felnőtteknél.

Ha az előírtnál több IQYMUNE-t alkalmazott

Nagyon valószínűtlen, hogy túladagolás forduljon elő, mert ezt a gyógyszert általában orvosi felügyelet mellett adják be. Ha ennek ellenére az előírtnál több IQYMUNE-t kapott, vére túlságosan sűrűvé (hiperviszkózussá) válhat. Ez különösen akkor fordulhat elő, ha Ön veszélyeztetett betegcsoportba tartozik, például idős, vagy szív-, illetve veseproblémái vannak. Ügyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, nehogy kiszáradjon, és értesítse kezelőorvosát, ha tudja, hogy egészségi problémái vannak.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így az IQYMUNE is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Allergiás reakciók kockázata

Nem gyakran allergiás reakciók fordulhatnak elő. Bizonyos esetekben ezek a reakciók súlyos allergiás reakcióvá súlyosbodtak.

Allergiás reakcióra figyelmeztető jelek:

  • az arc vagy a torok duzzanata,
  • égő vagy zsibbadó érzés az infúzió helyén,
  • hidegrázás,
  • bőrvörösség,
  • viszketés és kiütés,
  • alacsony vérnyomás,
  • rendkívüli fáradtság (letargia),
  • rosszullét (hányinger), hányás,
  • nyugtalanság,
  • gyors szívverés,
  • mellkasi szorítás,
  • bizsergés,
  • zihálás (asztmaszerű).

Ha e hatások valamelyike előfordul, értesítse a kezelőorvost, aki a reakció típusától és súlyosságától függőenazonnal leállítja az IQYMUNE-kezelést, és/vagy megfelelő kezelést kezd.

Vérrögök

A vérkeringésben vérrögök képződhetnek. A következőket okozhatja:

  • szívroham, amelynek figyelmeztető jelei a hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom vagy légszomj.
  • sztrók (agyi érkatasztrófa), amelynek figyelmeztető jelei a hirtelen jelentkező izomgyengeség, érzéskiesés és/vagy egyensúlyvesztés, csökkent éberség vagy nehézség a beszédben.
  • tüdőembólia, amelynek figyelmeztető jelei a mellkasi fájdalom, nehézlégzés vagy vér felköhögése.
  • vérrög vénában (vénás trombózis), amelynek figyelmeztető jeleia vörösség, melegség érzése, fájdalom, érzékenység vagy egyik vagy mindkét láb duzzanata.

Ha e hatások valamelyike előfordul, értesítse a kezelőorvost, aki a reakció típusától és súlyosságától függőenazonnal leállítja az IQYMUNE-kezelést, és/vagy megfelelő kezelést kezd.

A következő mellékhatások gyakoriak (10 infúzióból legfeljebb 1 esetében fordulnak elő):

  • egy bizonyos típusú fehérvérsejt számának csökkenése (neutropénia). Lásd még „Fehérvérsejtek” a 2. pontban.
  • fejfájás,
  • láz, fáradtság (kimerültség).

A következő mellékhatások nem gyakoriak (100 infúzióból legfeljebb 1 esetében fordulnak elő):

  • egyéb típusú fehérvérsejtek számának csökkenése (leukopénia, limfopénia, monocitopénia),
  • szédülés
  • magas vérnyomás (hipertónia)
  • hányinger, hányás, hasi fájdalom,
  • bőrkiütés, viszketés (pruritusz),
  • hátfájás, ízületi fájdalom, végtagfájdalom,
  • izomfájdalom (mialgia),
  • rossz közérzet, influenzaszerű betegség, duzzanatok (perifériás ödéma),
  • hidegrázás
  • a veseműködésben jelentkező változásokat kimutató vérvizsgálatok (vese kreatinin clearance csökkenése),
  • testhőmérséklet emelkedett,
  • vérnyomás emelkedett.

A következő mellékhatások ritkák (1000 infúzióból legfeljebb 1 esetében fordulnak elő):

  • allergiás reakció (anafilaktoid reakció),
  • agyhártya-gyulladás (reverzíbilis aszeptikus meningitisz),
  • forgó jellegű szédülés,
  • vérkeringési zavar a végtagokban (perifériás érbetegség),
  • szájüregi fájdalom,
  • bőrfájdalom,
  • fokozott izzadás (hiperhidrózis)
  • csontfájdalom
  • vázizomrendszeri eredetű mellkasi fájdalom
  • görcsök (izomgörcsök)
  • hidegérzet
  • fájdalom az infúzió beadásának helyén
  • az infúzió beadásával kapcsolatos reakció,
  • a veseműködésben jelentkező változásokat kimutató vérvizsgálatok (a vér kreatinin szintjének emelkedése)
  • torok szárazság

A következő mellékhatásokat nem figyelték meg az IQYMUNE-nal, de más immunglobulin készítményeknél beszámoltak róluk:

  • hirtelen vérnyomásesés,
  • a vörösvértestek számának átmeneti csökkenése (reverzíbilis hemolítikus anémia/hemolízis).
  • veseelégtelenség
  • vérrögök (lásd a „Vérrögök” pontot is)
  • súlyos allergiás reakció olyan esetben is, amikor a beteg nem mutatott allergiás reakciót a korábbi alkalmazásnál (lásd az „Allergiás reakciók” pontot is)
  • ritkán kialakuló, transzfúzióval összefüggő akut tüdőkárosodás (TRALI), amely egy súlyos szövődmény és az immunglobulin infúzió beadása alatt vagy az infúziót követő 6 órán belül léphet fel.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell az IQYMUNE-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.: vagy Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha azt észleli, hogy az oldat opálos, vagy részecskék találhatók az oldatban.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Nem fagyasztható!

A fénytől való védelem érdekében az injekciós üveget tartsa a dobozában.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az IQYMUNE?

  • Az IQYMUNE hatóanyaga a humán normál immunglobulin.
  • 1 ml IQYMUNE 100 mg humán fehérjét tartalmaz, amelynek legalább 95%-a immunglobulin‑G.
  • Egyéb összetevők: glicin, poliszorbát 80 és injekcióhoz való víz.

Milyen az IQYMUNE külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

IQYMUNE infúziós oldat 20 ml-es, 50 ml-es, 100 ml-es vagy 200 ml-es injekciós üvegben.

Az oldat tiszta vagy kissé opálos, színtelen, halványbarna vagy halványsárga.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Laboratoire Français du Fractionnement et des Biotechnologies

Tour W, 102 Terrasse Boieldieu 19ème Étage, 92800 Puteaux, FRANCIAORSZÁG

Tel.: + 33(0) 1 69 82 70 10

Gyártó:

LFB BIOMEDICAMENTS, 59 rue de Trévise, 59000 Lille, FRANCIAORSZÁG

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria: IQYMUNE 100 mg/mL Infusionslösung

Belgium: IQYMUNE 100 mg/mL oplossing voor infusie,

IQYMUNE 100 mg/mL solution pour perfusion,

IQYMUNE 100 mg/mL Infusionslösung

Csehország: IQYMUNE 100 mg/mL infuzní roztok

Dánia: IQYMUNE 100 mg/mL infusionsvæske, opløsning

Görögország: IQYMUNE 100 mg/ml διάλυμα για έγχυση

Hollandia: IQYMUNE 100 mg/mL oplossing voor infusie

Luxemburg: IQYMUNE 100 mg/mL solution pour perfusion, IQYMUNE 100 mg/mL Infusionslösung

Magyarország: IQYMUNE 100 mg/ml oldatos infúzió

Németország: IQYMUNE 100 mg/mL Infusionslösung

Olaszország: IQYMUNE 100 mg/mL soluzione per infusione

Spanyolország: IQYMUNE 100 mg/mL solución para perfusión

Svédország: IQYMUNE 100 mg/mL infusionsvätska, lösning

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. február.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal