EZETIMIBE/SIMVASTATIN MYLAN 10 mg/20 mg tabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer az Ezetimib Adamed és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Ezetimib Adamed az emelkedett koleszterinszint csökkentésére használatos gyógyszer. Az Ezetimib Adamed a vér összkoleszterin szintjét, a „rossz” koleszterin (LDL-koleszterin) szintjét és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjét csökkenti. Emellett az Ezetimib Adamed emeli a „jó” koleszterin (HDL-koleszterin) szintjét.

Az Ezetimib Adamed úgy hat, hogy csökkenti a szervezetbe felszívódó koleszterin mennyiségét.

Az Ezetimib Adamed kiegészíti a sztatinok – a szervezet által előállított koleszterin szintjét csökkentő gyógyszerek – koleszterincsökkentő hatását.

Az LDL koleszterint gyakran nevezik „rossz” koleszterinnek, mert úgynevezett plakkot képezve lerakódhat a verőerek falában. Idővel ez a plakklerakódás vezethet a verőerek szűkületéhez. A szűkület lelassíthatja vagy meggátolhatja a vér áramlását a létfontosságú szervekhez, például a szívhez vagy az agyhoz. A véráramlás gátlása szívrohamhoz vagy szélütéshez vezethet.

A HDL koleszterint gyakran „jó” koleszterinnek nevezik, mert ez akadályozza meg a rossz koleszterin lerakódását a verőerekben és megvéd a szívbetegségektől.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Mylan Ireland Ltd.

Hatóanyag: ezetimibe
simvastatin

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A trigliceridek szintén vérzsírok, amelyek megnövelhetik Önnél a szívbetegségek előfordulásának kockázatát.

Az Ezetimib Adamed olyan betegek számára való, akiknek a koleszterinszintje nem állítható be kizárólag diétával. A gyógyszer önmagában vagy a magas koleszterinszint kezelésére adott egyéb gyógyszerekkel használható. A gyógyszer szedése alatt koleszterinszintet csökkentő diétát kell tartania.

Az Ezetimib Adamed nem segíti a fogyást.

Az Ezetimib Adamed-et azért írták fel Önnek, mert:

•Az Ön vérében magas a koleszterinszint (elsődleges [heterozigóta familiáris, illetve nem familiáris] hiperkoleszterinémia) 

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek ezetimibe;simvastatin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség