DUACTAN 20 mg/5 mg filmtabletta (28x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DUACTAN, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Duactan két hatóanyagot tartalmaz: olmezartán-medoxomilt és amlodipint (amlodipin bezilát formájában). Mindkét hatóanyag magas vérnyomás kezelésére szolgál.

- Az olmezartán-medoxomil az ún. "angiotenzin-II receptor antagonista" gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyek az erek tágításával, az érfal simaizomzatának ellazítása révén csökkentik a vérnyomást.

- Az amlodipin az ún. "kálcium-csatorna blokkoló" gyógyszerek csoportjába tartozik. Az amlodipin gátolja a kálciumnak az érfalba történő beáramlását. Ez megakadályozza az erek szűkülését, ezáltal is csökkentve a vérnyomást.

Mindkét hatóanyag hatása hozzájárul a vérerek szűkülésének megakadályozásához, így az erek kitágulnak, és a vérnyomás lecsökken.

A Duactant magas vérnyomás kezelésére alkalmazzák olyan betegeken, akiknek a vérnyomása csak olmezartán-medoxomillel vagy csak amlodopinnel nem állítható be megfelelően.

2. TUDNIVALÓK A DUACTAN SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Duactant

- ha allergiás (túlérzékeny) az olmezartán-medoxomilra, az amlodipinre vagy a kálcium-csatorna blokkolók egy speciális csoportjára, a dihidropiridinekre, illetve a 6. pontban felsorolt bármelyik összetevőre. Ha úgy gondolja, hogy allergiás lehet, forduljon kezelőorvosához, mielőtt elkezdené szedni a Duactant.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Menarini International Operations Luxembourg S.A.

Hatóanyag: amlodipine
olmesartan

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Közgyógyellátásra adható: nem

EÜ támogatásra adható: nem

EÜ 100% támogatásra adható: nem

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

- ha több mint 3 hónapja terhes. (Azonban a terhesség korai szakaszában sem ajánlott szedni a Duactant. l. a "Terhesség" című részt.)

- ha súlyos májkárosodása van, ha problémák vannak az epe elvezetésével az epehólyagból (epevezeték szűkület pl. epekő miatt) vagy ha Ön sárgaságban szenved (sárgás elszíneződése van a bőrén és a szemein).

- ha nagyon alacsony a vérnyomása

- ha szöveteinek vérellátása nem megfelelő, aminek tünete pl. az alacsony vérnyomás, a lassú pulzus, a felgyorsult szívverés vagy a sokkos állapot (pl. súlyos szívproblémák miatt kialakult kardiogén sokk). A kardiogén sokk súlyos szívproblémák okozta sokkos állapotot jelent

- ha a szívből a vér kiáramlása lassú vagy akadályozott. (ez akkor fordulhat elő, ha a szívből a vért elszállító ér vagy az abban lévő billentyű beszűkül (aorta-sztenózis));Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék: DUACTAN, Vérnyomáscsökkentő, Magas vérnyomás, Hipertónia, Vérnyomás

További gyógyszerek amlodipine;olmesartan hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Vérnyomáscsökkentők kategóriában

ÚJ KERESÉS