DRUNILER 120 mg filmtabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Druniler filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Druniler filmtabletta a febuxosztát hatóanyagot tartalmazza, ami köszvény kezelésére szolgál. Ebben a betegségben túlzott mennyiségben termelődik a szervezetben egy húgysav (urát) nevű vegyület. Egyeseknél a húgysav olyan mértékben szaporodhat fel a vérben, hogy a vegyület a továbbiakban nem oldódik fel. Ha ez bekövetkezik, urát-kristályok képződnek az ízületekben és azok körül, illetve a vesékben. A kristályok valamely ízületben hirtelen fellépő heves fájdalmat, bőrpírt, melegséget és duzzanatot okozhatnak (úgynevezett köszvényes roham). Kezelés nélkül nagyobb lerakódások, úgynevezett köszvényes csomók képződhetnek az ízületekben vagy azok körül. Ezek a csomók károsíthatják az ízületet és a csontot. 

Druniler 80 mg filmtabletta és Druniler 120 mg filmtabletta:

A Druniler filmtabletta a húgysavszint csökkentésével fejti ki hatását. A húgysavszintet napi egy Druniler filmtabletta bevételével alacsony értéken tartva megállítható a kristályok felhalmozódása, és idővel enyhíthetők a panaszok. A húgysavszintet elegendően hosszú időn keresztül alacsony szinten tartva a köszvényes csomók is megkisebbíthetők. 

Druniler 120 mg filmtabletta:

A Druniler 120 mg filmtablettát a vér magas húgysavszintjének a kezelésére és megelőzésére is használják, ami akkor jelentkezhet, ha Ön kemoterápiát kap rosszindulatú vérképzőrendszeri daganatok kezelésére. 

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Sandoz Hungária Kft.

Hatóanyag: febuxostat

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A kemoterápia hatására a rákos sejtek elpusztulnak, és ennek következtében megemelkedik a húgysavszint a vérben, kivéve, ha megelőzik a húgysav képződését.

A Druniler filmtabletta felnőttek kezelésére alkalmazandó.

2. Tudnivalók a Druniler filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Druniler filmtablettát 

  • ha allergiás a febuxosztátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. 

Figyelmeztetések és óvintézkedések 

A Druniler filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával: 

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek febuxostat hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség