• DICLOFENAC-ratiopharm 10 mg/g gél (40 g) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer a Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gél és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    A készítmény az úgynevezett nem szteroid antiflogisztikumok / analgetikumok (gyulladás- és fájdalomcsillapítók) csoportjába tartozó diklofenák hatóanyagot tartalmaz.

    Javallatok: Tompa sérülések, pl. sportsérülések következtében jelentkező akut végtaghúzódások, rándulások vagy zúzódások miatt jelentkező fájdalmak külsőleges, kiegészítő tüneti kezelésére.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: ratiopharm Hungária
    Hatóanyag: diclofenac
    Normatív TB támogatás: 0%
    Közgyógyellátásra adható: igen
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    2. Tudnivalók a Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gél alkalmazása előtt

    Ne alkalmazza a Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gélt

    - ha allergiás (túlérzékeny) a diklofenákra, az acetil-szalicilsavra, egyéb nem szteroid antiflogisztikumokra (gyulladásgátlók), izopropil-alkoholra (propán-2-ol), valamint propilénglikolra vagy a Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gél egyéb összetevőjére,

    - nyílt sérülések, bőrgyulladások vagy bőrfertőzések esetén, valamint ekcémára vagy nyálkahártyákon,

    - a terhesség utolsó harmadában hosszabb időn keresztül és nagy felületen,

    - gyermekeknél és serdülőkorúaknál.

    A Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gélt gyermekeknél és serdülőkorúaknál nem szabad alkalmazni, mivel e korcsoportokra elegendő tapasztalat nem áll rendelkezésre.

    A Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gél fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

    A következőkben olvashatja, hogy a készítményt mikor szabad csak bizonyos feltételek mellett és csak fokozott óvatossággal alkalmazni. Erre vonatkozóan kérdezze meg orvosát. Tegye ezt akkor is, ha hasonló eset korábban már előfordult.

    Ha korábbi alkalmazáskor nem szteroid gyulladásgátlókra vagy fájdalomcsillapítókra pl. asztmás roham, bőrreakciók vagy akut allergiás nátha kíséretében túlérzékenyen reagált, akkor a Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gélt csak óvatosan alkalmazhatja. Ha asztmás, krónikus hörgőszűkülettel járó (obstruktív) légúti betegségben szenved, szénanáthás vagy orrnyálkahártya-duzzanata (ún. orrpolip) van, akkor az Ön esetében nagyobb a valószínűsége annak, hogy reuma elleni szerekre (nem szteroid antireumatikumok) asztmás rohammal, helyi bőr- vagy nyálkahártya-duzzanattal (ún. Quincke-ödéma) vagy csalánkiütéssel (urtikária) reagál.

    A Diclofenac-ratiopharm 10 mg/g gél csak ép bőrfelületen alkalmazható, nem szabad bőrsebekre ill. nyílt sérülésekre felvinni. A készítmény nem kerülhet a szembe és a nyálkahártyákra.


    További gyógyszerek diclofenac hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Láz- és fájdalomcsillapítók kategóriában

    Új keresés