DELIPID PLUS 10 MG/10 MG KEMÉNY KAPSZULA (28x) adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Delipid Plus kemény kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Delipid Plus kemény kapszula két különböző hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában. Az egyik hatóanyag a rozuvasztatin, mely az úgynevezett sztatinok csoportjába tartozik, a másik hatóanyag az ezetimib.

A Delipid Plus kemény kapszula az összkoleszterin, a \"rossz\" (LDL) koleszterin és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjének csökkentésére használatos gyógyszer. Emellett emeli a \"jó\" (HDL) koleszterin szintjét. Ez a gyógyszer kétféle módon csökkenti az Ön koleszterinszintjét: csökkenti az emésztőrendszerből felszívódó és csökkenti a test által termelt koleszterin mennyiségét is.

A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha azonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerek falába, amely azok szűkületéhez vezet.

Előfordulhat, hogy ezek a beszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agy vérellátása, mely szívinfarktus, vagy szélütés kialakulásához vezet. A koleszterinszintjének kezelésével csökkentheti a szívinfarktus, a szélütés (sztrók), vagy az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát.

A Delipid Plus kemény kapszula olyan betegeknél használatos, akiknek a koleszterinszintje nem állítható be kizárólag diétával. A gyógyszer szedése alatt koleszterincsökkentő diétáját folytatnia kell.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: EGIS Gyógyszergyár Zrt.

Hatóanyag: rosuvastatin
ezetimibe

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Delipid Plus kemény kapszulát írhat fel kezelőorvosa - megegyező hatáserősségben -, ha Ön már szedi együtt a rozuvasztatint és ezetimibet.

A Delipid Plus kemény kapszula nem segíti elő a fogyást.

2. Tudnivalók a Delipid Plus kemény kapszula szedése előtt

Ne szedje a Delipid Plus kemény kapszulát, ha:

- allergiás a rozuvasztatinra, ezetimibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

- májbetegségben szenved.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek rosuvastatin;ezetimibe hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség