CIFLOXIN 250 mg filmtabletta

1. Milyen típusú gyógyszer a Cifloxin filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Cifloxin filmtabletta a fluorokinolonoknak nevezett csoportba tartozó antibiotikum. A készítmény hatóanyaga a ciprofloxacin. A ciprofloxacin a fertőzéseket okozó baktériumok elpusztításával fejti ki hatását. Kizárólag bizonyos baktériumtörzsekre hatásos.

Felnőttek

A Cifloxin filmtabletta felnőttek esetében a következő bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazható:

- légúti fertőzések,

- hosszan tartó vagy kiújuló fül- vagy arcüregfertőzések,

- húgyúti fertőzések,

- a herék fertőzései,

GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag: ciprofloxacin

Kiszerelések és további adatok:

10x

Vényköteles: igen

- női nemi szervek fertőzései,

- gyomor-bélrendszeri fertőzések és hasüregi fertőzések,

- bőr- és lágyrészfertőzések,

- csont- és ízületi fertőzések,

- nagyon alacsony fehérvérsejtszámmal (neutropénia) rendelkező betegek fertőzéseinek kezelésére,

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

- nagyon alacsony fehérvérsejtszámmal (neutropénia) rendelkező betegek fertőzéseinek megelőzésére,

- Neisseria meningitidis baktérium okozta fertőzések megelőzésére,

- a lépfene kórokozójának belégzése.

Amennyiben súlyos, vagy többféle kórokozó által előidézett fertőzésben szenved, akkor a Cifloxin mellett további antibiotikumokkal is kezelhetik.

Gyermekek és serdülőkorúak

Gyermekek és serdülőkorúak esetében a Cifloxin filmtabletta - szakorvosi felügyelet mellett - a következő bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazható:

- cisztás fibrózisban szenvedő gyermekek és serdülőkorúak tüdő- és hörgő fertőzései,

- szövődményes húgyúti fertőzések, beleértve a vesét is érintő fertőzéseket (pielonefritisz),

- a lépfene (antrax) kórokozójának belégzése.

A Cifloxin filmtabletta gyermekek és serdülőkorúak egyéb specifikus súlyos fertőzéseinek kezelésére is alkalmazható, amennyiben a kezelőorvos azt szükségesnek tartja.

2. Tudnivalók a Cifloxin filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Cifloxin filmtablettát:

- ha allergiás a ciprofloxacinra, illetve egyéb kinolon készítményekre, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

- ha tizanidint szed (lásd 2. pont " Egyéb gyógyszerek és a Cifloxin filmtabletta").

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Mielőtt elkezdené szedni a Cifloxin filmtabletta készítményt

Beszéljen kezelőorvosával:

- ha volt már veseproblémája, mert lehet, hogy a kezelést módosítani kell,

- ha epilepsziában vagy egyéb idegrendszeri betegségben szenved,

- ha korábbi antibiotikum-kezelés, például Cifloxin filmtabletta készítménnyel végzett kezelés alatt ínproblémák jelentkeztek,

- ha az izomgyengeséggel járó betegségek egyik formájában (miaszténia gráviszban) szenved,

- ha már előfordult Önnél szívritmuszavar (aritmia) vagy egyéb szívprobléma:

fokozott óvatossággal alkalmazható az ilyen típusú gyógyszer, amennyiben

- Ön hosszú QT-szakasszal született vagy előfordult már családjában QT-szakasz meghosszabbodás (EKG vizsgálattal látható, mely a szívműködés elektromos felvétele),

- sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (különösen alacsony kálium- vagy magnézium vérszint esetén),

- ha erősen lelassult a szívverése (más néven bradikardia),

- ha gyenge a szíve (szívelégtelenség),

- ha korábban Önnél szívroham (miokardiális infarktus) fordult elő,

- ha Ön nő vagy időskorú,

- vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, amelyek bizonyos kóros EKG elváltozásokat okoznak (lásd 2. pont " Egyéb gyógyszerek és a Cifloxin filmtabletta").

A Cifloxin filmtabletta szedése során

Haladéktalanul tájékoztassa orvosát, ha a Cifloxin filmtabletta szedése alatt az alábbiak közül bármelyik tünetet észleli. Kezelőorvosa eldönti, hogy abba kell-e hagyni a Cifloxin filmtabletta készítmény szedését.

- Súlyos, hirtelen jelentkező allergiás reakció (anafilaxiás reakció/sokk, angioödéma). Kismértékben már az első adag bevételekor is fennáll a súlyos allergiás reakció kialakulásának esélye, amely a következő tünetekkel jár: mellkasi szorítás, szédülés, hányinger vagy ájulás előtti érzés, illetve felálláskor jelentkező szédülés. Ha ilyet tapasztal, hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

- Alkalmanként az ízületek fájdalma és duzzanata, valamint íngyulladás alakulhat ki, még néhány hónappal a Cifloxin filmtabletta kezelés után is, különösen ha Ön idős, és kortikoszteroidokkal is kezelik. Bármilyen fájdalom vagy gyulladás első jelére hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, és pihentesse a fájdalmas területet.

Kerülje a szükségtelen testmozgást, mivel ez növelheti az ínszakadás kockázatát.

- Amennyiben epilepsziában vagy egyéb ideggyógyászati betegségben, például az agy vérellátási zavarában vagy a szélütésben szenved, akkor idegrendszeri mellékhatásokat tapasztalhat. Ha ilyet tapasztal, hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

- A Cifloxin filmtabletta első adagjának alkalmazásakor pszichiátriai reakciók léphetnek fel. Ha depresszióban vagy pszichózisban szenved, tünetei súlyosbodhatnak a Cifloxin filmtabletta készítménnyel végzett kezelés alatt. Nagyon ritkán depresszió vagy egyéb lelki betegség kialakulhat, ami öngyilkossági gondolatokhoz és önkárosító magatartáshoz, mint például öngyilkossági szándékhoz vezethet. Ha ilyen tüneteket tapasztal, hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

- Tapasztalhat olyan neuropátiás tüneteket, mint fájdalom, égő érzés, bizsergés, zsibbadás és/vagy gyengeség. Ha ilyet tapasztal, hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

- Hasmenés alakulhat ki antibiotikumok, például a Cifloxin filmtabletta szedése során, vagy akár több héttel a kezelés abbahagyása után. Amennyiben súlyossá vagy tartóssá válik, vagy széklete vért vagy nyákot tartalmaz, azonnal hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, mivel ez életveszélyes lehet. Ne szedjen a bélmozgásokat leállító vagy lelassító gyógyszereket, és forduljon kezelőorvosához.

- Ha vér- vagy vizeletmintát kell adnia, szóljon kezelőorvosának vagy a laboratóriumi személyzetnek, hogy a Cifloxin filmtabletta készítményt szedi.

- A Cifloxin májkárosodást okozhat. Ha Ön olyan tüneteket észlel, mint például étvágytalanság, sárgaság (a bőr sárgás elszíneződése), sötét vizelet, viszketés, érzékenység a gyomor területén, hagyja abba a Cifloxin filmtabletta szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

- A Cifloxin filmtabletta a fehérvérsejtszám és a fertőzésekkel szembeni ellenállás csökkenését okozhatja. Ha Ön lázzal és súlyos állapotromlással, vagy lázzal és helyi fertőzés tüneteivel (például torokfájás, garat vagy szájgyulladás, húgyúti problémák) járó fertőzést tapasztal, azonnal keresse fel kezelőorvosát. Vért fognak venni Öntől a fehérvérsejtek számának ellenőrzése, és az esetleges csökkenés (agranulocitózis) kimutatása érdekében. Fontos, hogy tájékoztassa orvosát arról, hogy ezt a gyógyszert szedi.

- Tájékoztassa orvosát, ha a családjában előfordult glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6PD) hiány, mert ebben az esetben a ciprofloxacin szedése során fennállhat a vérszegénység kockázata.

- Bőre érzékenyebbé válik a napsütéssel vagy ultraibolya (UV) fénnyel szemben a Cifloxin filmtabletta szedése alatt. Kerülje az erős napfényt vagy mesterséges UV fényt, például a szoláriumozást.

Egyéb gyógyszerek és a Cifloxin filmtabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ne szedje a Cifloxin filmtabletta készítményt tizanidinnel együtt, mivel ez mellékhatásokat okozhat, például alacsony vérnyomást és az álmosságot (lásd 2. pont "Ne szedje a Cifloxin filmtablettát").

A következő gyógyszerekről ismert, hogy a szervezetben kölcsönhatásba lépnek a Cifloxin filmtabletta készítménnyel. Ha a Cifloxin filmtabletta készítményt ezekkel a gyógyszerekkel együtt szedik, ez megváltoztathatja ezen gyógyszerek terápiás hatását. A mellékhatások kialakulásának valószínűségét is növelheti.

Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben a következő gyógyszereket szedi:

- warfarin vagy egyéb véralvadásgátló (a vér hígítására),

- probenecid (köszvényre),

- metotrexát (a rák bizonyos típusaira, pikkelysömör és reumás ízületi gyulladás kezelésére),

- teofillin (légzési problémákra),

- tizanidin (izommerevség kezelésére szklerózis multiplexben),

- klozapin, olanzapin (antipszichotikumok),

- ropinirol (Parkinson-betegségre),

- duloxetin (depresszióra),

- fenitoin (epilepsziára),

- ciklosporin (az immunrendszer működését csökkentő szer, pl szervátültetés esetén),

- glibenklamid (cukorbetegségre),

- lidokain (helyi érzéstelenítésre),

- omeprazol (gyomorpanaszokra),

- szildenafil (erekciós zavarokra),

- más gyógyszereket is szed, amelyek megváltoztathatják a szívritmust: egyes szívritmus

szabályozó gyógyszerek (ún. antiaritmikumok, például kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, amiodaron, szotalol, dofetilid, ibutilid), bizonyos depresszió elleni szerek (triciklusos antidepresszánsok), egyes kórokozó elleni szerek (amelyek a makrolidok csoportjába tartoznak), egyes elmebetegségek kezelésére használt szerek (ún. antipszichotikumok).

A Cifloxin filmtabletta növelheti vérében az alábbi gyógyszerek szintjét:

- pentoxifillin (keringési betegségekre),

- koffein.

Néhány gyógyszer csökkenti a Cifloxin filmtabletta hatását. Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben a következő gyógyszereket szedi vagy szedni szeretné:

- savkötők,

- ásványi anyag pótló készítmények,

- szukralfát,

- polimer foszfátkötők (például szevelamer),

- kalciumot, magnéziumot, alumíniumot vagy vasat tartalmazó gyógyszerek vagy ásványi anyag pótló készítmények.

Amennyiben e készítmények szedése nélkülözhetetlen, akkor ezeket a Cifloxin filmtabletta bevételét megelőzően körülbelül 2 órával, vagy azt követően legalább 4 óra elteltével vegye be.

A Cifloxin filmtabletta készítmény egyidejű bevétele étellel vagy itallal

Hacsak nem étkezés közben veszi be a Cifloxin filmtabletta készítményt, ne egyen vagy igyon semmilyen tejterméket (például tejet vagy joghurtot) vagy hozzáadott kalciumot tartalmazó italt a tabletták bevételekor, mivel ezek befolyásolhatják a hatóanyag felszívódását.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Amennyiben lehetséges, terhesség alatt kerülje a Cifloxin filmtabletta alkalmazását. Tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben terhességet tervez.

Ne szedje a Cifloxin filmtablettát, ha szoptat, mert a ciprofloxacin kiválasztódik az anyatejbe, és káros lehet a szoptatott csecsemő számára.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Cifloxin filmtabletta szedése során csökkenhet az éberség. Néhány idegrendszeri mellékhatás előfordulhat. Ezért mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépeket kezelne, feltétlenül tapasztalja ki, hogyan reagál szervezete a Cifloxin filmtabletta készítményre. Amennyiben kétsége van, beszéljen kezelőorvosával.

3. Hogyan kell szedni a Cifloxin filmtablettát?

Kezelőorvosa elmagyarázza Önnek, pontosan mennyit, milyen gyakran, és mennyi ideig kell szednie a Cifloxin filmtablettából. Ez attól függ, hogy milyen típusú, és mennyire súlyos fertőzésben szenved.

Szóljon kezelőorvosának, amennyiben veseproblémái vannak, mert szükségessé válhat a dózis módosítása.

A kezelés általában 5-21 napig tart, de súlyosabb fertőzések esetén hosszabb időt is igénybe vehet.

A tablettákat mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy hány darab Cifloxin filmtablettát, és hogyan kell szednie.

a, A tablettát bőséges folyadékkal kell lenyelni. Ne rágja össze a tablettákat, mert rossz ízűek.

A tablettán lévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére szolgál, amennyiben nem tudja a gyógyszert egészben lenyelni.

b, Próbálja meg a tablettákat minden nap lehetőleg nagyjából ugyanabban az időben bevenni.

c, A tabletták bevehetők étkezés közben vagy az étkezésektől függetlenül is. Az étkezéssel bevitt kalcium nem befolyásolja jelentős mértékben a felszívódást. Ne vegye be azonban a Cifloxin filmtablettát tejtermékekkel, például tejjel vagy joghurttal, vagy hozzáadott ásványianyagokat tartalmazó gyümölcslevekkel (például hozzáadott kalciumot tartalmazó narancslével).

Ne feledje, hogy a Cifloxin filmtabletta szedése során bőséges folyadékfogyasztás szükséges.

Ha az előírtnál több Cifloxin filmtabletta készítményt vett be

Ha az előírt adagnál többet vett be, azonnal kérjen orvosi segítséget. Amennyiben lehetséges, vigye magával a tablettákat vagy a dobozt, hogy meg tudja mutatni az orvosnak.

Ha elfelejtette bevenni a Cifloxin filmtabletta készítményt

Amint lehet, vegye be a normál adagot, majd folytassa a gyógyszer szedését előírás szerint. Ha azonban már rövidesen esedékes a következő adag bevétele, ne vegye be a kihagyott adagot, és a megszokott módon szedje tovább a gyógyszert. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Feltétlenül szedje a kúra végéig a gyógyszert.

Ha idő előtt abbahagyja a Cifloxin filmtabletta szedését

Fontos, hogy befejezze a kúrát még akkor is, ha pár nap után jobban érzi magát. Ha túl hamar hagyja abba a gyógyszer szedését, akkor előfordulhat, hogy fertőzése nem gyógyul meg teljesen, és a fertőzés tünetei kiújulhatnak vagy súlyosbodhatnak. Rezisztencia is kialakulhat az antibiotikummal szemben.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Gyakori mellékhatások, 100 felhasználóból1-10-et érinthetnek:

- hányinger, hasmenés,

- ízületi fájdalmak gyermekek esetén.

Nem gyakori mellékhatások, 1000 felhasználóból1-10-et érinthetnek

- gombás felülfertőződés,

- a fehérvérsejtek egyik típusának, az úgynevezett eozinofil granulociták számának megemelkedése,

- étvágytalanság,

- hiperaktivitás vagy izgatottság,

- fejfájás, szédülés, alvási problémák vagy ízérzészavar,

- hányás, hasi fájdalom, emésztési problémák, például gyomorbántalom (emésztési zavar/gyomorégés), bélgázképződés,,

- bizonyos anyagok szintjének megemelkedése a vérben (transzaminázok és/vagy bilirubin),

- kiütés, viszketés vagy csalánkiütés,

- ízületi fájdalmak felnőttek esetén,

- rossz veseműködés,

- izom- és csontfájdalom, rossz közérzet (gyengeség) vagy láz,

- a vérben az alkalikus-foszfatáz (egy anyag a vérben) szintjének megemelkedése.

Ritka mellékhatások, 10 000 felhasználóból 1-10-et érinthetnek):

- a bél antibiotikumok alkalmazásához társuló gyulladása (kolitisz) (nagyon ritka esetekben halálos lehet) (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"),

- változások a vérképben (leukopénia, leukocitózis, neutropénia, vérszegénység), a véralvadási faktorok (vérlemezkék) megnövekedett vagy csökkent mennyisége,

- allergiás reakció, vizenyő (ödéma) vagy a bőr és a nyálkahártyák gyorsan kialakuló duzzanata (angioödéma),

- emelkedett vércukorszint (hiperglikémia),

- zavartság, dezorientáció, szorongásos reakciók, furcsa álmok, depresszió vagy hallucinációk,

- zsibbadás, az ingerekkel szembeni szokatlan érzékenység, csökkent bőrérzékenység, remegés, görcsroham (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések") vagy szédülés,

- látási problémák, úgymint kettős látás,

- fülcsengés, hallásvesztés vagy halláskárosodás,

- gyors szívverés (tahikardia),

- a vérerek kitágulása (vazodilatáció), alacsony vérnyomás vagy ájulás,

- légszomj, például asztmás tünetek,

- májproblémák, sárgaság (kolesztatikus ikterusz) vagy májgyulladás,

- fényérzékenység (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"),

- izomfájdalom, ízületi gyulladás, fokozott izomtónus vagy görcs,

- veseelégtelenség, vér vagy kristályok a vizeletben (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"), húgyúti gyulladás,

- folyadékvisszatartás vagy nagymértékű verejtékezés,

- az amiláz-enzim emelkedett szintje.

Nagyon ritka mellékhatások, 10 000 felhasználóból kevesebb, mint 1-et érinthetnek:

- a csökkent vörösvérsejtszám egyik speciális típusa (hemolítikus anémia); a fehérvérsejtek számának veszélyes lecsökkentése (agranulocitózis); a fehér- és vörösvérsejtek, valamint vérlemezkék számának esése (páncitopénia), amely halálos lehet, és csontvelő működésének gátlása, ami szintén halálos lehet (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"),

- allergiás reakciók (anafilaxiás reakció vagy anafilaxiás sokk, amely halálos lehet - szérumbetegség) (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"),

- elmezavar (pszichotikus reakciók) (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"),

- migrén, koordinációs zavar, bizonytalan járás (járászavar), szaglászavarok (olfaktórikus zavarok), agynyomás fokozódás (koponyaűri nyomás),

- színlátási zavarok,

- a vérerek falának gyulladása (vaszkulitisz),

- hasnyálmirigy-gyulladás,

- májsejtelhalás (májnekrózis), amely nagyon ritkán életveszélyes májelégtelenséghez vezethet,

- kismértékű, tűszúrásnyi vérzés a bőr alatt (petechiák); különféle bőrkiütések (például az akár halált is okozó Stevens-Johnson-szindróma vagy a toxikus epidermális nekrolízis),

- izomgyengeség, íngyulladás, ínszakadás - különösen a boka hátsó részén található nagy ín (Achillesz-ín) esetében (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések"), a miaszténia grávisz tüneteinek rosszabbodása (lásd 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések").

A gyakoriság nem ismert, a rendelkezésre álló adatok alapján

- Az idegrendszerrel kapcsolatos panaszok, például fájdalom, égő érzés, bizsergés, zsibbadás és/vagy végtaggyengeség

- rendellenesen gyors szívműködés, életveszélyes, szabálytalan szívritmus, szívritmus-változás

- (amelyet "QT-szakasz megnyúlás"-nak neveznek,és a szív elktromos tevékenységének vizsgálatakor az EKG-n látható),

- gennyes bőrkiütés (akut generalizált exanthematosus pustulosis),

- a véralvadási faktorok (INR) kóros szintje azoknál a betegeknél, akik véralvadásgátló

- gyógyszereket szednek (lásd 2.pont "Egyéb gyógyszerek és a Cifloxin filmtabletta").

5. Hogyan kell a Cifloxin filmtablettát tárolni?

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagolásokon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mi tartalmaz a Cifloxin filmtabletta?

Hatóanyag:

Cifloxin 250 mg filmtabletta - Egy filmtabletta 250 mg ciprofloxacint tartalmaz, ami megfelel 291 mg ciprofloxacin-hidrokloridnak.

Cifloxin 500 mg filmtabletta - Egy filmtabletta 500 mg ciprofloxacint tartalmaz, ami megfelel 582 mg ciprofloxacin-hidrokloridnak.

Segédanyagok:

Vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, sztearinsav, kroszkarmellóz-nátrium, karboximetil-keményítő-nátrium, povidon, mikrokristályos cellulóz, makrogol 6000, talkum, titán-dioxid (E 171), hipromellóz.

Milyen a Cifloxin filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Cifloxin 250 mg filmtabletta: fehér, kerek, mindkét oldalán domború, egyik oldalán bemetszéssel ellátott, filmbevonatú tabletta, mely "cip" és "250" jelzéssel van ellátva.

Cifloxin 500 mg filmtabletta: fehér, hosszúkás, mindkét oldalán bemetszéssel ellátott filmbevonatú tabletta, mely "cip" és "500" jelzéssel van ellátva.

Cifloxin 250 mg filmtabletta

6 db,10 db, 12 db és 100 db filmtabletta átlátszó PVC/alumínium, vagy PP/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.

Kórházi kiszerelés: 20 db, 30 db, 50 db (10 x 5 db) és 160 db filmtabletta.

Cifloxin 500 mg filmtabletta

10 db, 12 db, 16 db, 20 db, 50 db (10 x 5 db) és 100 db filmtabletta átlátszó PVC/alumínium vagy PP/alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.

Kórházi kiszerelés: 20 db, 30 db, 100 db, 120 db és 160 db filmtabletta.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Címkék: CIFLOXIN, Antibiotikum, Fertőzés, Arcüreggyulladás

További gyógyszerek ciprofloxacin hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Antibiotikumok kategóriában