CARBOPLATIN-HOSPIRA 10 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz (1x (150 mg/45 m)) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CARBOPLATIN HOSPIRA 10 MG/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A készítmény alkilező hatású sejtosztódásgátló (citosztatikum), amely a sejt örökítőanyaga, a DNS szintézisének gátlását hozza létre.

Előrehaladott petefészekdaganat, kissejtes tüdődaganat, fejről és nyakról kiinduló laphámsejtes daganat, előrehaladott (tranzicionális) sejtes húgyhólyagdaganat, továbbá méhnyakdaganat kemoterápiás (kémiai anyagokkal történő) kezelésére javallott.

2. TUDNIVALÓK A CARBOPLATIN HOSPIRA 10 MG/ML KONCENTRÁTUM OLDATOS INFÚZIÓHOZ ALKALMAZÁSA ELŐTT 

A Carboplatin Hospira 10 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz nem alkalmazható

- ha a beteg allergiás (túlérzékeny) a karboplatinra vagy más platinatartalmú hatóanyagra vagy a Carboplatin Hospira egyéb összetevőjére;

- ha a betegnek korábbról súlyos vesekárosodása van, hacsak az orvos megítélése szerint a kezelés terápiás előnyei meghaladják a kockázatokat;

- súlyos csontvelőelégtelenség esetén;

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Hospira UK

Hatóanyag: carboplatin

Normatív TB támogatás: 0%

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

- ha a betegnek vérző daganata van.

A Carboplatin Hospira fokozott elővigyázatossággal alkalmazható az alábbi esetekben

A korábban már platina-kezelésben részesült betegek esetében fokozottabb az allergiás reakciók, köztük a súlyos allergiás (anafilaxiás) reakció kockázata.

A csontvelőelégtelenség súlyossága fokozott olyan betegek esetében, akik előzetesen már részesültek kezelésben (különösen ciszplatinnal) és/vagy veseműködésük károsodott.

Tájékoztassa kezelőorvosát fennálló vagy egyéb betegségeiről (pl. májműködési, idegrendszeri zavar, halláskárosodás, vesekárosodás).

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek carboplatin hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Daganatellenes szerek kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség