BRIEKA 150 mg kemény kapszula adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Brieka és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Brieka felnőtteknél az epilepszia és az általános szorongás kezelésére alkalmazott gyógyszerek csoportjába tartozik.

Epilepszia: A Brieka az epilepszia egy bizonyos típusának (másodlagos generalizációval vagy anélkül fellépő parciális rohamok) kezelésére alkalmazható felnőttek esetében. Kezelőorvosa akkor fog Brieka-t felírni Önnek az epilepszia kiegészítő kezelésére, ha a jelenlegi kezelése nem megfelelő hatású. A Brieka t a jelenlegi kezelés mellett kell szednie. A Brieka önmagában nem adható, mindig más epilepszia elleni kezeléssel együtt kell alkalmazni.

Általános szorongás: A Brieka az általános szorongás kezelésére alkalmazható. Az általános szorongás tünetei a tartós túlzott szorongás és aggodalmaskodás, melyeken nehéz uralkodni. Az általános szorongás emellett okozhat nyugtalanságot, idegességet vagy feszültségérzést, fáradékonyságot, koncentrálási vagy gondolkodási nehézséget, ingerlékenységet, izomfeszülést vagy alvászavart. Ez nem azonos a mindennapi élettel járó stresszel és feszültséggel.

2. Tudnivalók a Brieka szedése előtt

Ne szedje a Brieka t:

ha allergiás a pregabalinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Actavis Group PTC ehf.

Hatóanyag: pregabalin

Normatív TB támogatás:

Közgyógyellátásra adható:

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100% támogatásra adható:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Brieka szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Néhány pregabalint szedő beteg beszámolt allergiás reakcióra utaló tünetekről. Ezek közé a tünetek közé tartozott az arc, az ajkak, a nyelv és a torok vizenyős duzzanata, valamint a testszerte jelentkező bőrkiütés. Ha ezen reakciók bármelyikét észleli, azonnal forduljon kezelőorvosához.

A Brieka szedése szédüléssel és aluszékonysággal járhat, ami időseknél növelheti a baleseti sérülések (elesés) kockázatát. Ezért legyen óvatos mindaddig, amíg meg nem szokja a gyógyszer esetleges hatásait.

A Brieka látásvesztést vagy homályos látást, illetve a látás egyéb megváltozását okozhatja, melyek a legtöbb esetben átmenetiek. Azonnal mondja el kezelőorvosának, ha a látásában bármilyen változást tapasztal.Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Címkék:

További gyógyszerek pregabalin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS