BEACITA kemény kapszula

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Beacita és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Beacita túlsúlyos felnőttek - akiknek a testtömeg-indexe (BMI, Body Mass Index) 28 vagy annál nagyobb - testtömegének csökkentésére szolgál, 18 éves kortól. A Beacita-t csökkentett kalóriatartalmú, zsírszegény étrend mellett kell alkalmazni.

A BMI egy módszer annak meghatározására, hogy a magasságához viszonyítva Önnek egészséges határokon belül van-e a testtömege vagy túlsúlyos. Az alábbi táblázat segítségével ellenőrizheti, hogy túlsúlyos-e, illetve, hogy szedheti-e a Beacita-t.

Keresse meg a testmagasságát az alábbi táblázatban. Ha a táblázat szerint az Ön testtömege kisebb, mint ami a magasságához tartozik, akkor ne alkalmazza a Beacita-t.

A túlsúlyos állapottal járó kockázatok

A túlsúlyos állapot fokozza számos, súlyos egészségügyi probléma, pl. a cukorbetegség és szívbetegség kialakulásának kockázatát. Ez az állapot nem feltétlenül okoz rosszullétet, ezért keresse fel kezelőorvosát egy általános kivizsgálás céljából.

Miként hat a Beacita

A Beacita hatóanyagát (orlisztát) arra tervezték, hogy az emésztőrendszerében lévő zsírt vegye célba. Megakadályozza az étkezésből származó zsír körülbelül egynegyed részének felszívódását. Ez a zsír a széklettel hagyja el a szervezetét. Előfordulhat, hogy az étrenddel kapcsolatos kezelési hatásokat tapasztal (lásd a 4. pontot). Ezért fontos, hogy tartsa magát egy alacsonyabb zsírtartalmú étrendhez, mivel így tudja kiküszöbölni ezeket a hatásokat. Ha ezt betartja, a kapszulák hatása és az Ön erőfeszítései együttesen segítenek Önnek abban, hogy többet fogyjon mint ha csak diétázna. Minden, csak diétával leadott 2 kg-on felül további 1 kg-ot fogyhat a Beacita segítségével.

BEACITA kemény kapszula GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
Actavis Group
Vényköteles?
vény nélküli
nem vényköteles
Megtalálható a gyógyszertárakban: Patikakereső

Kiszerelések

  • 60 mg (42x Al/PVC/PVDC buborékcsomagolásban)

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Beacita szedése előtt

Ne szedje a Beacita-t

  • ha 18 évesnél fiatalabb.
  • ha terhes vagy szoptat.
  • ha ciklosporint szed, amelyet szervátültetések után illetve súlyos sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) valamint egyes súlyos bőrrendellenességek esetén alkalmaznak.
  • ha warfarint vagy bármilyen más véralvadásgátlót szed.
  • ha allergiás a hatóanyagra, vagy a gyógyszer (6.1 pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
  • ha epepangásban (kolesztázis) szenved (olyan betegség amikor az epe májból történő elfolyása akadályozott).
  • ha orvos által diagnosztizált tápanyag-felszívódási problémái vannak (krónikus malabszorpciós szindróma).

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Beacita szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

Ha Ön cukorbeteg. Tájékoztassa erről kezelőorvosát, mert lehetséges, hogy módosítani kell a cukorbetegség elleni gyógyszerének adagján.

Ha vesebetegsége van. Beszéljen orvosával a Beacita szedése előtt, ha veseproblémái vannak. Idült vesebetegségben szenvedők esetében az orlisztát alkalmazása vesekövek kialakulásával járhat.

Egyéb gyógyszerek és a Beacita

A Beacita befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, amelyeket szednie kell.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Ne szedje a Beacita-t a következő gyógyszerekkel:

  • ciklosporin: a ciklosporint szervátültetések után, illetve súlyos sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) valamint egyes súlyos bőrbetegségek esetén alkalmazzák.
  • warfarinnal vagy más véralvadásgátlóval.

Szájon át szedhető fogamzásgátlók és a Beacita

A szájon át szedhető fogamzásgátló tabletták hatékonysága csökkenhet, ha Önnek súlyos hasmenése van. Súlyos hasmenés estén használjon kiegészítő fogamzásgátló módszert.

Multivitaminok és a Beacita

Vegyen be egy multivitamint minden nap. A Beacita csökkentheti a szervezetébe felszívódó néhány vitamin szintjét. A multivitamin tartalmazzon A-, D-, E- és K-vitaminokat. A multivitamin készítményt lefekvéskor vegye be, amikor már nem vesz be Beacita-t, mivel így biztosíthatja, hogy a vitaminok felszívódjanak.

A Beacita szedése előtt tájékoztassa kezelőorvosát ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi

  • amiodaront, amelyet szívritmuszavar kezelésére alkalmaznak.
  • akarbózt, (2-es típusú cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszer). A Beacita nem ajánlott azok számára, akik akarbózt szednek.
  • pajzsmirigybetegségre való gyógyszert (levotiroxin), mert szükség lehet a gyógyszer adagjának módosítására, vagy arra, hogy gyógyszereit különböző időpontban vegye be.
  • epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszert, mert a görcsrohamok előfordulásának gyakoriságában vagy súlyosságában észlelt bármilyen változást meg kell beszélnie kezelőorvosával.

A Beacita szedése alatt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

  • ha magas vérnyomás kezelésére szed gyógyszert, mert szükség lehet a gyógyszer adagjának módosítására.
  • ha magas koleszterinszint kezelésére szed gyógyszert, mert szükség lehet a gyógyszer adagjának módosítására.

A Beacita egyidejű alkalmazása étellel és itallal

A Beacita-t egy csökkentett kalóriatartalmú és zsírszegény étrend mellett kell alkalmazni. Próbáljon meg ennek megfelelően étkezni, már a kezelés megkezdése előtt. További információkat a kalória- és zsírmennyiség célértékek meghatározásáról a 6. pontban, a "További hasznos információk" bekezdés alatt talál.

A Beacita-t közvetlenül étkezés előtt, közben vagy legkésőbb 1 órával az étkezést követően lehet bevenni. Ez általában egy-egy kapszulát jelent a reggelihez, ebédhez és vacsorához. A kapszulát vízzel kell lenyelni. Ha kihagy egy étkezést, vagy az étel nem tartalmaz zsírt, akkor ne vegye be a Beacita-t. A Beacita csak akkor fejti ki hatását, ha az étel tartalmaz valamennyi zsírt.

Ne vegyen be az ajánlott adagnál többet akkor sem, ha az étel sok zsírt tartalmaz. Nagyobb eséllyel jelentkezhetnek az étrend miatt kialakuló kezelési hatások, ha a kapszulát túl magas zsírtartalmú étellel veszi be (lásd a 4. pont). A Beacita szedése alatt tegyen meg mindent annak érdekében, hogy elkerülje a magas zsírtartalmú ételeket.

Terhesség és szoptatás

Ne szedje a Beacita-t, ha terhes vagy szoptat.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem figyeltek meg a gépjárművezetéshez és gépkezeléshez szükséges képességekre gyakorolt hatásokat.

3. Hogyan kell szedni a Beacita-t?

Felkészülés a fogyásra

1. Jelölje ki a kezdőnapot

Előre válassza ki a napot, amikor elkezdi szedni a kapszulákat. Már a kapszulák szedését megelőzően kezdje el az alacsonyabb kalóriatartalmú és zsírszegény étrendet, hogy szervezetének legyen néhány napja hozzászokni új étkezési szokásaihoz. Vezessen étkezési naplót az elfogyasztott ételekről. Az étkezési naplók azért hatékonyak, mert segítségükkel követheti nyomon, hogy mit és mennyit eszik, ami jó alapul szolgálhat a változásokhoz.

2. Határozza meg mennyit szeretne fogyni

Gondolja végig, hogy hány kilótól akar megszabadulni és határozza meg az elérendő testtömeget. A reális cél a kiindulási testtömeg 5-10%-ának leadása. A leadott testtömeg hétről hétre változhat.

Törekedjen a fokozatos fogyásra, egyenletes, kb. heti 0,5 kg-os ütemben.

3. Határozza meg a kalória- és zsírmennyiség célértékeket

A kitűzött testtömeg elérésében segít, ha meghatároz két, napi célértéket, az egyiket a kalóriamennyiségre a másikat a zsírmennyiségre vonatkozóan. További információkat a 6. pontban a "További hasznos információk" bekezdés alatt talál.

A Beacita alkalmazása

18 éves és idősebb felnőtteknek

  • Naponta háromszor egy kapszulát vegyen be.
  • A Beacita-t közvetlenül étkezés előtt, közben vagy legkésőbb 1 órával az étkezést követően vegye be. Ez általában egy-egy kapszulát jelent a reggelihez, ebédhez és vacsorához. Gondoskodjon arról, hogy főétkezései kiegyensúlyozottak, továbbá csökkentett kalória- és zsírtartalmúak legyenek.
  • Ha kihagy egy étkezést, vagy az étel nem tartalmaz zsírt, akkor ne vegyen be Beacita-t. A Beacita csak akkor fejti ki hatását, ha az étel tartalmaz valamennyi zsírt.
  • A kapszulát egészben, vízzel nyelje le.
  • Ne vegyen be naponta 3 kapszulánál többet.

Egyen zsírszegény ételeket, így kisebb az esélye, hogy az étrend következtében kezelési hatások jelentkeznek (lásd a 4. pontot).

Próbáljon többet mozogni mielőtt elkezdi szedni a kapszulákat. A testmozgás a testtömeg-csökkentő programok fontos eleme. Ha korábban nem edzett, ne feledje el előbb felkeresni orvosát.

Maradjon aktív a Beacita szedésekor és a kezelés abbahagyása után is.

Mennyi ideig kell szedni a Beacita-t?

  • Ne szedje a Beacita-t hat hónapnál tovább.
  • Ha a Beacita 12 hétig tartó szedése után sem fogyott, keresse fel orvosát vagy gyógyszerészét tanácsért. Lehetséges, hogy abba kell hagynia a Beacita szedését.
  • A sikeres fogyás nem csak arról szól, hogy egy rövid ideig másként étkezünk, mielőtt visszatérnénk régi szokásainkhoz. Azok, akiknek sikerül fogyniuk és az elért súlycsökkenést megtartani, változtatnak életmódjukon, többek között étkezési szokásaikon és aktivitási szintjükön.

Ha az előírtnál több Beacita-t vett be

Ne vegyen be naponta 3 kapszulánál többet.

  • Ha túl sok kapszulát vett be, a lehető leghamarabb forduljon orvoshoz.

Ha elfelejtette bevenni a Beacita-t

Ha elfelejtett bevenni egy kapszulát:

  • Ha az utolsó főétkezése óta egy óránál kevesebb idő telt el, vegye be a kihagyott kapszulát.
  • Ha az utolsó főétkezése óta egy óránál több idő telt el, ne vegye be a kihagyott kapszulát. Várjon, és a következő kapszulát a szokásos adagolás szerint, az esedékes főétkezésnél vegye be.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Beacita alkalmazásához köthető gyakori mellékhatások (például olajos foltokat hagyó vagy anélkül jelentkező szelek, váratlan vagy gyakoribb székletürítések, lágy széklet) nagy részét a készítmény hatásmechanizmusa okozza (lásd az 1. pont).

Alacsonyabb zsírtartalmú ételek fogyasztása segít megszüntetni az ilyen, az étrend következtében jelentkező kezelési hatásokat.

Súlyos mellékhatások (Nem ismert, hogy ezek a mellékhatások milyen gyakorisággal fordulnak elő)

Súlyos allergiás reakciók

  • A súlyos allergiás reakció jelei a következők: súlyos nehézlégzés, izzadás, kiütés, viszketés, duzzadt arc, gyors szívverés, ájulás.

Hagyja abba a kapszulák szedését. Azonnal kérjen orvosi segítséget.

Egyéb súlyos mellékhatások

  • végbél (rektum) vérzése.
  • vastagbélgyulladás (divertikulitisz). Tünete lehet alsó gyomortáji (hasi) fájdalom, különösen a baloldalon, esetleg láz és székrekedés kísérheti.
  • hasnyálmirigy gyulladás (pankreátitisz). A tünetek között szerepelhet az erős hasi fájdalom, amely esetenként kisugárzik a hát irányába, láz, hányinger és hányás kísérheti.
  • a bőr felhólyagosodása (beleértve a felszakadó hólyagokat).
  • epekő által okozott erős gyomortáji fájdalom.
  • májgyulladás (hepatitisz). A tünetek között lehet a bőr és a szemek besárgulása, viszketés, gyomorfájdalom, és a máj érzékenysége.
  • Hagyja abba a kapszulák szedését. Beszéljen kezelőorvosával, ha ezek bármelyike jelentkezik Önnél.

Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből 1-nél több beteget érinthetnek)

  • szél (flatulencia), olajos foltokkal vagy anélkül.
  • váratlan székletürítések.
  • zsíros vagy olajos széklet.
  • lágy széklet.
  • olajos váladék ürülése.
  • alacsony vércukorszint (ez 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél jelentkezhet).
  • felső légúti fertőzés.
  • influenza.
  • fejfájás.

Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, ha bármelyik mellékhatás súlyossá vagy zavaróvá válik.

Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

  • gyomortáji (hasi) fájdalom.
  • végbélfájdalom/kellemetlen érzés.
  • puffadás (ez 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél jelentkezhet).
  • fog-/ínybetegség.
  • rendszertelen menstruáció.
  • fáradékonyság.
  • inkontinencia (a beteg nem tudja tartani a székletét).
  • folyékony széklet.
  • gyakoribb székletürítés.
  • szorongás.
  • húgyuti fertőzés.
  • alsó légúti fertőzések.

Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, ha bármelyik mellékhatás súlyossá vagy zavaróvá válik.

Az alábbi mellékhatásokról szintén beszámoltak, ezek gyakorisága azonban a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg:

  • májgyulladás (hepatítisz). A tünetek között szerepelhet a bőr és a szemek besárgulása, viszketés, sötét színű vizelet, gyomorfájdalom, és a máj érzékenysége (amit a bordák alatt, jobb oldalon tapasztalható fájdalom jelez), esetenként étvágytalansággal kísérve.
  • oxalát nefropátia (kalcium oxalát felszaporodása, ami vesekövesség kialakulásához vezethet). Lásd a 2. pont "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című része.

A vérvizsgálati eredményekre kifejtett hatások (nem ismert, hogy ezek milyen gyakorisággal fordulnak elő)

  • néhány májenzim szintjének megemelkedése
  • véralvadásra gyakorolt hatások a warfarint vagy más véralvadásgátlót (antikoagulánsokat) szedő betegeknél.

Vérvizsgálat előtt tájékoztassa orvosát arról, hogy Beacita-t szed.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Ismerje meg, hogy miként kezelheti az étrenddel összefüggő kezelési hatásokat

A leggyakoribb mellékhatásokat a készítmény hatásmechanizmusa okozza, ami annak az eredménye, hogy a zsír egy része áthalad a szervezetén. Ezek a hatások általában a kapszula szedésének első heteiben jelentkeznek, mielőtt megtanulná, hogy miként korlátozza az ételek zsírtartalmát. Az ilyen, étrendhez köthető kezelési hatások azt jelezhetik, hogy több zsírt fogyasztott, mint amennyit kellett volna.

Az alábbi tanácsok betartásával minimálisra csökkentheti az étrend következtében jelentkező kezelési hatásokat:

  • Kezdje el a csökkentett zsírtartalmú táplálkozást néhány nappal, vagy akár egy héttel azelőtt, hogy elkezdi szedni a kapszulákat.
  • Tudjon meg többet kedvenc ételeinek zsírtartalmáról és az adagjainak méretéről. Ha megszokja az új adagokat, kisebb lesz az esélye annak, hogy véletlenül túllépi a zsírmennyiség célértékét.
  • Egyenletesen ossza el a napi zsíradagot az étkezések között. Ne "spóroljon" zsírt és kalóriát, hogy aztán egy magas zsírtartalmú ételben vagy desszertben fogyassza el, ahogy azt esetleg más fogyókúrás programok esetében megtehette.
  • A legtöbben akik ilyen hatásokat tapasztaltak, az étrendjük módosításával kezelhetőnek és megszüntethetőnek találták azokat.
  • Ne aggódjon, ha Ön nem tapasztalja ezeket a problémákat. Ez nem jelenti azt, hogy a kapszulák nem hatásosak.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Beacita-t tárolni?

  • A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó
  • Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
  • A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
  • Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Beacita

  • A hatóanyag az orlisztát. 60 mg orlisztát kemény kapszulánként.
  • Egyéb összetevők:

kapszulatöltet: mikrokristályos cellulóz PH112, A típusú karboximetil-keményítő-nátrium, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, nátrium-lauril-szulfát.

kapszulahéj: zselatin, titán-dioxid (E171) indigókármin (E132).

Milyen a Beacita külleme és mit tartalmaz a csomagolás

A Beacita kapszula kapszulateteje és kapszulateste is világoskék színű.

42, 60, 84, 90 és 120 kapszulát tartalmazó csomagolásban kerül forgalomba.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

TOVÁBBI HASZNOS INFORMÁCIÓK

Milyen kockázatokkal jár a túlsúly

A túlsúly kihatással van az egészségére és növeli az olyan súlyos egészségi problémák kialakulásának kockázatát mint a:

  • magas vérnyomás
  • cukorbetegség
  • szívbetegség
  • szélütés (sztrók)
  • daganatok bizonyos típusai
  • gyulladásos ízületi betegség (oszteoartritisz)

Beszéljen orvosával arról, hogy az Ön esetében milyen kockázata van a fenti állapotok kialakulásának.

Miért fontos a fogyás

A fogyás és az elért testtömeg megtartása, például az étkezési szokásainak javításával és a testmozgás növelésével, segíthet csökkenteni a súlyos egészségi problémák kialakulásának kockázatát és javítani az egészségi állapotát.

Hasznos tanácsok az étrendre illetve a kalória- és zsírmennyiség célértékekre vonatkozóan a Beacita alkalmazása alatt

A Beacita-t csökkentett kalóriatartalmú, zsírszegény étrend mellett kell alkalmazni. A kapszulák úgy hatnak, hogy megakadályozzák az elfogyasztott zsír egy részének a felszívódását, de Ön továbbra is ehet mindegyik fő táplálékcsoportból. Bár a legtöbb figyelmet az étel kalória és zsírtartalmára kell fordítani, fontos, hogy étrendje kiegyensúlyozott legyen. Olyan ételeket válasszon, amelyek több különféle tápanyagot tartalmaznak és tanuljon meg hosszútávon is egészségesen étkezni.

A kalória- és zsírmennyiség célértékek jelentősége

A kalóriával a test energiaszükséglete mérhető. Néha kilokalóriában (kcal) fejezik ki. Az energiát kilojoule-ban is meg lehet adni, amely mértékegységgel szintén találkozhat az ételek csomagolásán.

  • A kalóriamennyiség célérték a naponta elfogyasztható maximális kalóriamennyiség. Lásd az alábbi táblázatot.
  • A zsírmennyiség célérték (grammban) az étkezésenként elfogyasztható maximális zsírmennyiség grammokban kifejezve. A zsírmennyiség célértékekre vonatkozó táblázat az alábbiakban található a kalória célértékek után.
  • A kapszulák hatásmechanizmusa miatt alapvető fontosságú a zsírmennyiség célérték figyelemmel követése. A Beacita szedésekor a szervezetén több zsír fog áthaladni, ezért megterhelő lehet szervezete számára, ha ugyanannyi zsírral kell megbirkóznia, mint amennyit korábban evett. Vagyis a zsírmennyiség célértékek betartásával maximális testtömeg-csökkenést érhet el, miközben minimalizálja az étrend következtében jelentkező kezelési hatások kockázatát.
  • Törekedjen a fokozatos és egyenletes fogyásra. A heti kb. 0,5 kg-os csökkenés az ideális.

Hogyan lehet meghatározni a kalóriamennyiség célértéket

Az alábbi táblázatot úgy állították össze, hogy a megadott kalóriamennyiség célérték mintegy napi 500 kalóriával kevesebb annál, mint amennyire szervezetének szüksége van a jelenlegi testtömeg fenntartásához. Ez összeadva heti 3500 kalóriával kevesebbet jelent, ami körülbelül 0,5 kg zsírban található kalóriamennyiségnek felel meg.

Önmagában a kalóriamennyiség célérték betartásával, fokozatosan, kb. heti 0,5 kg-os egyenletes ütemben kell fogynia, anélkül, hogy csalódottnak érezné vagy bármitől megfosztaná magát.

Napi 1200 kalóriánál kevesebb fogyasztása nem ajánlott.

Ahhoz, hogy a kalóriamennyiség célértéket meghatározza, ismernie kell aktivitási szintjét. Minél többet mozog, annál magasabb lesz a kalóriamennyiség célértéke.

  • A "kismértékű aktivitás" azt jelenti, hogy napi szinten keveset vagy egyáltalán nem sétál, lépcsőzik, kertészkedik vagy végez egyéb fizikai tevékenységet.
  • A "mérsékelt aktivitás" azt jelenti, hogy fizikai tevékenységgel kb. napi 150 kalóriát éget el például kb. 3 km-es gyaloglással, 30-45 perc kertészkedéssel vagy 2 km 15 perc alatt történő lefutásával. Válassza azt az aktivitási szintet, amelyik leginkább beleillik a napirendjébe. Ha nem biztos benne, hogy melyik szinten van, akkor válassza a "kismértékű aktivitást".

Hogyan lehet meghatározni a zsírmennyiség célértéket

Az alábbi táblázat segítségével, a naponta elfogyasztható kalóriamennyiség alapján meghatározhatja a zsírmennyiség célértékét. Naponta három étkezést tervezzen. Például ha a napi kalóriamennyiség célértéke 1400 kalória, akkor étkezésenként legfeljebb 15 g zsírt fogyaszthat el. Ahhoz, hogy a kitűzött zsírmennyiséget ne lépje túl, az étkezések között fogyasztott harapnivalók (nassolnivalók) zsírtartalma legfeljebb 3 g lehet.

Ne feledje:

  • Tartsa magát a reálisan felállított kalória- és zsírmennyiség célértékekhez, mert ez jó módszer arra, hogy az elért súlycsökkenést hosszútávon fenntartsa.
  • Vezessen étkezési naplót az elfogyasztott ételekről és jegyezze fel azok zsír- és kalóriatartalmát is.
  • Próbáljon meg többet mozogni már a kapszulák szedésének elkezdése előtt. A mozgás a fogyási programok fontos eleme. Ne feledje előbb felkeresni orvosát, ha korábban nem edzett.
  • Maradjon aktív a Beacita szedése alatt és a kezelés abbahagyása után is.

A Beacita súlycsökkentő program a kapszulák, egy étkezési terv és egyéb források széles skálájának kombinációja, melyek segítenek megérteni, hogy miként lehet egy csökkentett kalóriatartalmú és zsírszegény étrend szerint étkezni továbbá iránymutatást adnak egy aktívabb életvitelhez.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal