• BEACITA 60 mg kemény kapszula (42x Al/PVC/PVDC buborékcsomagolásban) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer a Beacita és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    A Beacita túlsúlyos felnőttek - akiknek a testtömeg-indexe (BMI, Body Mass Index) 28 vagy annál nagyobb - testtömegének csökkentésére szolgál, 18 éves kortól. A Beacita-t csökkentett kalóriatartalmú, zsírszegény étrend mellett kell alkalmazni.

    A BMI egy módszer annak meghatározására, hogy a magasságához viszonyítva Önnek egészséges határokon belül van-e a testtömege vagy túlsúlyos. Az alábbi táblázat segítségével ellenőrizheti, hogy túlsúlyos-e, illetve, hogy szedheti-e a Beacita-t.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Actavis Group
    Hatóanyag: orlistat
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vény nélkül is kiadható

    Keresse meg a testmagasságát az alábbi táblázatban. Ha a táblázat szerint az Ön testtömege kisebb, mint ami a magasságához tartozik, akkor ne alkalmazza a Beacita-t.

    A túlsúlyos állapottal járó kockázatok

    A túlsúlyos állapot fokozza számos, súlyos egészségügyi probléma, pl. a cukorbetegség és szívbetegség kialakulásának kockázatát. Ez az állapot nem feltétlenül okoz rosszullétet, ezért keresse fel kezelőorvosát egy általános kivizsgálás céljából.

    Miként hat a Beacita

    A Beacita hatóanyagát (orlisztát) arra tervezték, hogy az emésztőrendszerében lévő zsírt vegye célba. Megakadályozza az étkezésből származó zsír körülbelül egynegyed részének felszívódását. Ez a zsír a széklettel hagyja el a szervezetét. Előfordulhat, hogy az étrenddel kapcsolatos kezelési hatásokat tapasztal (lásd a 4. pontot). Ezért fontos, hogy tartsa magát egy alacsonyabb zsírtartalmú étrendhez, mivel így tudja kiküszöbölni ezeket a hatásokat. Ha ezt betartja, a kapszulák hatása és az Ön erőfeszítései együttesen segítenek Önnek abban, hogy többet fogyjon mint ha csak diétázna. Minden, csak diétával leadott 2 kg-on felül további 1 kg-ot fogyhat a Beacita segítségével.

    2. Tudnivalók a Beacita szedése előtt

    Ne szedje a Beacita-t

    •  ha 18 évesnél fiatalabb.
    •  ha terhes vagy szoptat.
    •  ha ciklosporint szed, amelyet szervátültetések után illetve súlyos sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) valamint egyes súlyos bőrrendellenességek esetén alkalmaznak.
    •  ha warfarint vagy bármilyen más véralvadásgátlót szed.
    •  ha allergiás a hatóanyagra, vagy a gyógyszer (6.1 pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
    •  ha epepangásban (kolesztázis) szenved (olyan betegség amikor az epe májból történő elfolyása akadályozott).
    •  ha orvos által diagnosztizált tápanyag-felszívódási problémái vannak (krónikus malabszorpciós szindróma).

    Figyelmeztetések és óvintézkedések

    A Beacita szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

    Ha Ön cukorbeteg. Tájékoztassa erről kezelőorvosát, mert lehetséges, hogy módosítani kell a cukorbetegség elleni gyógyszerének adagján.

    Ha vesebetegsége van. Beszéljen orvosával a Beacita szedése előtt, ha veseproblémái vannak. Idült vesebetegségben szenvedők esetében az orlisztát alkalmazása vesekövek kialakulásával járhat.


    További gyógyszerek orlistat hatóanyaggal

    Új keresés