5-FLUOROURACIL 250 mg (5 ml-es) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ 5-FLUOROURACIL "EBEWE" KONCENTRÁTUM ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Vastag- és végbélrák, emlőrák, gyomor és hasnyálmirigy, fej és nyaki daganatok kezelésére önmagában vagy más szerekkel együttadva.

Kérdezze meg orvosát, ha további kérdései vannak arra vonatkozóan, miért kell Önnek ezt a gyógyszert kapnia.

A 5-Fluorouracil "Ebewe" 5-fluorouracilt tartalmaz, mely daganatellenes szer. Meggátolja a DNS-egyesítést és az 5-Fluorodezoxiuridin monofoszfát mint hibás RNS előanyag beépül, s így az RNS szintézis megakad.

A hatás különösen a gyorsan szaporodó szövetekben (csontvelő, bőr, nyálkahártyák) kifejezett.

2 TUDNIVALÓK AZ 5-FLUOROURACIL "EBEWE" KONCENTRÁTUM ALKALMAZÁSA ELŐTT

Gondosan tartsa be orvosa utasításait. Ezek eltérhetnek a tájékoztatóban írtaktól. Győződjön meg róla, hogy biztonságosan kaphatja az 5-Fluorouracil "Ebewe" injekciót. Gondosan olvassa el az alábbi kérdéseket:

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Ebewe Pharma

Hatóanyag: fluorouracil

Normatív TB támogatás: 0%

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Ne alkalmazza az 5-Fluorouracil "Ebewe" koncentrátumot:

  • ha volt korábban fluorouracil kezelésre allergiás reakciója (az allergiás reakció bőrkiütés, viszketés, az arc, ajkak, kezek, lábak megduzzadása, nehézlégzés formájában jelentkezik),súlyos vérsejtszám változása, a csontvelő csökkent működése, vérzések, felszívódási zavarok, súlyosan csökkent máj- és vesefunkció; súlyos fertőzés, övsömör, bárányhimlő; ínygyulladás, fekélyek a szájban és a gyomor-bélrendszerben?
  • Ha bármelyik kérdésre a válasz IGEN (vagy nem biztos benne), mondja meg orvosának, mielőtt a 5-Fluorouracil "Ebewe" injekció alkalmazását megkezdenék.

Az 5-Fluorouracil "Ebewe" koncentrátum fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

  • Gyermekek esetében a Fluorouracil hatásossága és hatékony alkalmazása nem bizonyított.
  • 5- Fluorouracil kezelést csak (antineoplasztikus) kemoterápiában speciálisan képzett és gyakorlott orvos végezhet, kizárólag kórházban; a terápia beállítását kórházban kell végezni.
  • A kezelés kezdetén a vérsejtszámot sűrűn (2-3 naponta) kell ellenőrizni. Fenntartó kezelés folyamán a vérsejtszámot minden kezelés előtt és időnként a máj- és vesefunkciót kontrollálni kell. Minden kezelés előtt meg kell tekinteni a szájüreget és megvizsgálni, hogy a székletben okkult vérzés kimutatható-e.
  • Különleges figyelmet kell fordítani azokra a magas rizikójú betegekre, akik medence-besugárzásban részesültek, alkilaló szerekkel lettek kezelve, valamint azokra, akiknek kiterjedt csontmetasztázisaik vannak.
  • Metotrexattal való kombinált kezelésnél a Fluorouracilt az optimális hatás érdekében
  • 24 órával a metotrexat után kell beadni (nem fordítva!).
  • Vakcináció élő vakcinákkal az 5-Fluorouracil-kezelés alatt nem végezhető. Ez azokra is vonatkozik, akik a beteggel szoros kontaktusban vannak.
  • 5- Fluorouracil kezelés előtt az esetlegesen kialakuló allergiás sokk kezeléséhez szükséges szereket készenlétben kell tartani.

Az 5-Fluorouracil "Ebewe" koncentrátum együttes alkalmazása más gyógyszerekkel:

Az irodalomban leírtak kombinált kezelést calciumfolináttal (folinsav). calciumfolináttal való kombináció esetében a Fluorouracil mellékhatásai fokozódhatnak, ami súlyos hasmenést okozhat.

Más citotoxikus gyógyszerekkel (Interferon-α, ciklofoszfarmid, vinkrisztin, metotrexat, ciszplatin, doxorubicin) és folinsavval való kombinációban a Fluorouracilnak mind hatásossága, mind mérgezése fokozódhat.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek fluorouracil hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Daganatellenes szerek kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség