Tudjon meg többet a témáról!


Egyetlen fecni akár életet is menthet - Interjú

Dr. Molnár Dóra: A munkám során, hosszú évek alatt azt figyeltem meg, hogy az embereknek csak kis része tudja pontosan felsorolni, hogy milyen gyógyszert szed. Van akinek „lányos zavarában” nem jut eszébe semmi, és van, aki betegségei okán nem képes megjegyezni a pirulák neveit.

A várakozási idő is csökkenhetne általa

Sokszor és sokan panaszkodnak a hosszú várakozási időre, amit az orvosi rendelőkben kénytelenek eltölteni. Arra is számtalan példát ismerünk, amikor a kórházi műtét előtt, az orvossal történő egyeztetések során vánszorognak ólomlábakon a percek.

Életmentő eszközzé válhat vészhelyzetben!

Egy hétköznapi orvosi vizsgálat során is értékes percek telhetnek el azzal, hogy az orvos megpróbálja kideríteni, betege milyen típusú gyógyszereket szed. Még értékesebbé válik az idő, ha ez a feladat vészhelyzetben, elsősegélynyújtás közben hárul az orvosra.

Csökkenthetők a hibalehetőségek

Habár sokan szedünk különféle gyógyszereket nap mint nap, egy hirtelen jött kérdésre válaszolva kevesen tudnánk felsorolni a rutinszerűen alkalmazott készítmények pontos nevét, hatóanyagát, a szedett mennyiséget, illetve azt, hogy milyen gyakran szedjük a pirulákat.