• A WEBBetegen használt információk forrása


   A WEBBeteg.hu a hiteles orvosi tájékoztatás elkötelezett híve. Célja, hogy - ahogyan a választott szlogen (Orvosoktól betegeknek, hitelesen) is jelzi - szakmailag hiteles forrást nyújtson a laikus felhasználók számára. A portál szerkesztőségi tartalmait orvosok írják vagy lektorálják, felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy a weboldalon és a hírlevélben megjelenő cikkek, információk nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást.

   A WEBBeteg.hu oldalon feltüntetjük az ott található cikkek, illetve az orvosi tanácsok forrását.

   Az orvosszakmai tartalomnak minősülő, saját forrásmegjelöléssel ellátott cikkeket, illetve az Orvos válaszol rovatban publikált orvosi tanácsokat orvos végzettségű szerzők és tanácsadók készítik, akik saját szaktudásukat és szakmai tapasztalatukat is belefoglalják a megírt tartalmakba. Rendszeres szakértőink és tanácsadóink aktuális listája külön oldalon található meg.

   A WEBBeteg.hu újságíró és fordító munkatársainak cikkeit minden esetben orvosszakértőnk lektorálja, a külső forrásokból érkező közleményekhez és a hírügynökségi forrásból származó információkhoz hasonlóan. A hírügynökségi források - melyek a Független Hírügynökség (FH), a Magyar Távirati Iroda (MTI) és a Medipress fizetett hírforrások - friss híreinek és információinak valóságtartalmáért a hírt kiadó hírügynökségek szavatolnak.

   A portál látogatói által létrehozott tartalmak (fórumok, blogok, cikk kommentek) valóságtartalmát a WEBBeteg nem garantálja, ám minden esetben megkülönbözteti azt a szerkesztőségi és ellenőrzött írásoktól.

   Állandó szerzőink és szakértőink:

   • A WEBBeteg.hu indulásától 2009. szeptember 31-ig Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos volt az állandó orvosszakertő. Az említett időtartam alatt keletkezett tartalmakat szakmailag ő lektorálta, hagyta jóvá.
   • 2009. október elsejétől 2011. március 31-ig Dr. Csuth Ágnes, családorvos volt a porták állandó orvosszakértője. Az említett időtartam alatt keletkezett tartalmakat szakmailag ő lektorálta, hagyta jóvá.
   • 2011. április 1-jétől, több orvos vesz részt a WEBBeteg.hu tartalmainak lektorálásában. Minden publikált cikk esetében azonban a portál elveinek megfelelően biztosítja az orvosszakmai lektorálást és szakmai kontrollt. A lektorálásokban részt vesz Dr. Csuth Ágnes, családorvos, és Dr. Veress Dóra, általános orvos és a portál orvosszakértői.
   • Állandó fordítók: Cs.K. (Csiba Krisztina), K.J. (Kirilla József), B.M. (Bak Marianna, szakfordító). Minden, általuk fordított anyag publikálására orvosi lektorálás után kerül sor.
   • A WEBBeteg.hu főszerkesztője Sztankó Péter és szerkesztője Dr. Magyar Zsuzsanna, nem egészségügyi végzettségű, így a portál frissítését és a weboldalra felkerülő tartalmak válogatását orvosszakértőink szakmai felügyelete mellett végzik.