Orvosmeteorológia

A Semmelweis Egészség Napok zárórendezvényén az egyetem Belső Klinikai Tömbje izgalmas előadásokkal, különböző lakossági szűrővizsgálatokkal, a kisebbek számára pedig játékos feladatokkal várja az érdeklődőket hat különböző helyszínen.

PÉNTEK – 2020. június 5. 15.00 – 22.00
Belső Klinikai Tömb klinikái és Fogorvostudományi Centrum

Az egyes témák és betegségcsoportok közérthető bemutatása mellett a kapcsolódó új tudományos eredményeket és a modern kezelési lehetőségeket is megismerhetik az érdeklődők. A III. Sz. Belgyógyászati Klinikán lehetőség lesz a vérnyomás, vércukor, valamint a koleszterinmérés mellett személyes tanácsadásra is; az előadásokon pedig kiderül az is, hogyan előzhető meg a 2-es típusú cukorbetegség. A gyerekeket egész délután nyomozós játékokkal várják, ahol a különböző feladványok megoldása után jutalmat is kapnak. A Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán sokakat érintő témákat járnak körbe, úgy, mint a pikkelysömör, az ekcéma vagy az ételallergia. Lehetőség lesz anyajegyvizsgálatra és bőrrákszűrésre is. A Fogászati Klinikán a szájüregi rákszűrés mellett prevenciós és szájhigiénés tanácsadás várja az oda látogató felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Ezen kívül a Transzplantációs és Sebészeti Klinika, a Szemészeti Klinika és az I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet is érdekes előadásokkal készül.

Figyelem, a rendezvényen a részvétel ingyenes, de egyes programokra előzetes regisztráció lehet szükséges.

Főbb témák:
- Melanoma, bőrdaganatok
- A leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek
- Ekcéma, allergia, pikkelysömör
- Anyajegyvizsgálat, bőrrákszűrés – interaktív bemutatók, szűrővizsgálatok
- Onkológiai szűrések fontossága
- Hematológia
- Kardiológia
- Anyagcsere, diabétesz
- Infektológia
- Szervátültetés
- Patológia
- Fogászati rákszűrés, prevenciós tanácsadás
- Szájhigiénés tanácsadás plakkfestés

Helyszínek:
Belső Klinikai Tömb (Budapest VIII. kerület, Üllői út | Mária utca | Baross utca | Szentkirályi utca által határolt tömb klinikái.) és Fogorvostudományi Centrum (1088 Budapest, Szentkirályi u. 47.)