Orvosmeteorológia

A decemberi ünnepek előtt, között és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

Az ünnepi időszak legtöbbünknek finom sütemények sütését, a karácsonyfa díszítését és a szeretteink körében töltött meghitt órákat jelenti. Vannak viszont olyan társaink is, akiknek ezek felbecsülhetetlen értékkel bírnak, hiszen ők ilyenkor is a gyógyulásukra várnak a kórházakban. Tegyük számukra is emlékezetessé a karácsonyi időszakot, véradásunkkal segítsük gyógyulásukat, hogy ők is mihamarabb a szeretteik körében lehessenek.

Az idei, hatnapos karácsonyi időszakban ez különösen fontos, hiszen legrövidebb lejáratú készítményeink felhasználhatósága öt nap. Ezért a megyeszékhelyeken és Budapesten található intézményeink december 23-án, 27-én, 30-án és 31-én is nyitva tartanak, valamint a Magyar Vöröskereszt is rendkívüli véradást szervez december 30-án a budapesti székházában.

Azokat, akik december 13-23. között, akár állandó helyszíneink valamelyikén, akár kitelepült véradásainkon adnak vért, egy csomag finom szaloncukorral ajándékozzuk meg. Akik pedig december 27-én, 30-án vagy 31-én jönnek vért adni, azokat szerencsehozó lencsével várjuk. (Az akció a készlet erejéig tart.)A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:

http://www.ovsz.hu/ver/veradasok

http://veradas.hu/adjvert/veradasok

http://voroskereszt.hu/hogyan-segithetsz/veradas/veradasi-helyszinkereso/

(Országos Vérellátó Szolgálat)