Orvosmeteorológia

Az ALZHEIMER VILÁGNAPON, szeptember 21-én, Székesfehérvárott „Adj esélyt az éveidnek” mottóval tartja figyelemfelhívó kampányrendezvényét az „INDA” (Interprofesszionális Demencia Alapprogram).

Hazánkban mintegy 250 ezer ember él demenciával. Az érintettek száma, a hozzátartozókkal együtt, meghaladja az 1 millió főt is, ami a teljes magyar lakosság 10%-át jelenti.

Az EU támogatásával megvalósuló „A demenciához kapcsolódó interprofesszionális szolgáltatások adaptációja: tudásbővítés és érzékenyítés helyi közösségeken keresztül” című, EFOP-5.2.4-17-2017-00002 azonosítószámú projektrendezvény fókuszában a megelőzés fontossága áll.

Az esemény házigazdái: a Katolikus Szeretetszolgálat, a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.
A demencia nem válogat, azonban az esetek egyharmada megelőzhető!  A Városház téri szabadtéri rendezvény valamint a Városháza dísztermében megrendezésre kerülő szakmai konferencia a megelőzés lehetőségeit mutatja be.

Az Alba Pláza előtti téren MAGYARORSZÁG ÁTFOGÓ EGÉSZSÉGVÉDELMI SZŰRŐPROGRAMJÁNAK kamionja várja az érdeklődőket, ahol az átfogó szűrővizsgálatokon felül az INDA program keretében DEMENCIASZŰRÉST is végeznek.

A sajtótájékoztató időpontja: 2019. szeptember 21. szombat, 9:30óra
Helyszíne: 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1. (az Alba Pláza előtt)

Jelen lesznek: SPÁNYI ANTAL megyéspüspök, DR. CSER-PALKOVICS ANDRÁS Székesfehérvár polgármestere, DR. BENEDA ATTILA helyettes államtitkár EMMI,
DR. RADNAINÉ DR. EGERVÁRI ÁGNES – Katolikus Szeretetszolgálat főigazgató, DANKOVICS GERGELY – MÁESZ programigazgató, moderátor: Bényi Ildikó MTVA

Az esemény sajtónyilvános, tisztelettel hívjuk és várjuk a sajtó képviselőit.

Bertáné Pintér Katalin, sajtóreferens +36 30 641 6252, [email protected]
Medveczky Zoltán +36 30 951 0922, [email protected]

További információ:
www.demencia.hu
www.egeszsegprogram.eu
www.szeretetszolgalat.hu