Orvosmeteorológia

Az idén 20 éves Magyar Williams Szindróma Társaság 20. tábora július 1-e és 7-e között kerül megrendezésre Balatonbogláron.

A Társaság "Nem Mindennapi Embereket Nevelő Családok fotókiállítása" is megtekinthető ez idő alatt, június 28 és július 30 között.
A fotókiállítás célja az esélyegyenlőségre való törekvés, valamint, hogy az emberek közelebb kerüljenek az érintettek mindennapjaihoz.

Az  évfordulóját ünneplő Magyar William Szindróma Társaság 20. családi fejlesztő tábora idén július 1-e és 7-e között kerül megrendezésre Balatonbogláron. Ezzel párhuzamosan 2019. június 28. és július 30 között lesz megtekinthető a Társaság jubileumi „Nem Mindennapi Embereket Nevelő Családok” (vándor) fotókiállítása, ezúttal a Magyar Vöröskereszt együttműködésével az Empathy Cafe & Bistroban.
A tábor: Balatonboglár, Kentaur Üdülőfalu fogadja a 20 éves MWSzT tagjait, akik folytatják a 20 éve elkezdett hagyományt.  A Társaság apraja és nagyja itt tartja szokásos fejlesztő táborát, ahol nem maradhat el az ünneplés, a visszaemlékezés, kirándulás, közösségépítés, az együttlét öröme és a szokásos vidámság sem.

A kiállítás: Magyar Vöröskereszt székházában, tavaly nyár óta üzemelő Empathy Cafe & Bistro –ban tekinthető meg egy hónapon keresztül, 2019. június 28-tól.

A Magyar Vöröskereszt az alaptevékenységein kívül - véradásszervezés, mozgalmi munka, egészségnevelés, szociális segítségnyújtás, keresőszolgálat, katasztrófa készenlét – megnyitotta az Empathy Cafe és Bistro-t, mely nemcsak a nevével, hanem a napi működéssel is vallja az „üljünk egy asztalhoz” jelmondatot. A kávézóban tematikus hónapokat szervezünk, egy-egy hónapot 1 szakterület fogad örökbe. Július az egészség, az egészségfejlesztés, megelőzés jegyében telik. Július 11-én egy nyílt napot szervezünk az MWSzT-vel közösen, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhetik ezt a különleges és ritka betegséget, családokat, hétköznapjaikat.  .

Ezen a napon véradás is lesz székházunkban, így az egészség fontossága és megőrzése kapcsán szűrővizsgálatokkal is várjuk az önkénteseket 12-18 óra között.

Megnyitó, nyíltnap: 2019. július 11. csütörtök 14:00-18:00
Véradás: 12:00-18:00
Cím: 1051. Budapest, Arany János u. 31

Szervezet elérhetőségei:
Honlap: www.williams.org.hu
Facebook oldal: facebook.com/mwszt

A Magyar Vöröskeresztről és az Empathy Café & Bistro-ról az alábbi elérhetőségeken tudhatnak meg többet:
Honlap: voroskereszt.hu, veradas.hu
Facebook: facebook.com/magyarvoroskereszt
Empathy Café: facebook.com/empathycafe