Orvosmeteorológia

Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az életminőség szempontjából.

World Sleep Day Hungary - Alvás Világnapja Magyarországon

2019. MÁRCIUS 12.

Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az alvás fontosságára, az életminőség szempontjából. Ezen a napon a világ számos országában orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség; megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk. Ezen a napon lehetőséget kell adni mindazoknak, akik az alváskultúrával foglalkoznak: orvosoknak, gyógyítóknak, az alvásipar kiemelkedő képviselőinek, hogy felhívjuk a figyelmet: a minőségi alvás az egészséges élet nélkülözhetetlen része. A World Sleep Day nemzetközi szervezetével, a World Association of Sleep Medicine és a Sleep World Society szervezetek partnereként kerül sor Budapesten az Alvás Világnapja eseményére, amelyen bemutatásra kerül a Magyar Alváskönyv, bejelentésre kerül az alvásterapeuta képzés indítása,  és alvásminősítési elismeréseket nyújtanak át.

A 2019. évi nemzetközi jelmondat:

HEALTHY SLEEP, HEALTHY AGING / ALUDJ JÓL, ÉLJ SOKÁIG!
A rendezvényt jelentős érdeklődés kíséri, jelen lesznek a témával foglalkozó hazai szakemberek, orvosok, gyógyítók, szakmai érdeklődők, sajtó. 

 

Program:

Elnöki megnyitó: G. Németh György,  Magyar Alvás Szövetség
Köszöntő: Allen O’Bryan Executive Director, a World Association of Sleep Medicine & World Sleep Federation üzenete a magyarországi alváskultúrában közreműködőknek
A Magyar Alváskönyv bemutatása: dr. Purebl György, dr. Szarvasházi Judit, Fári István   
Az alvás pszichológiája - dr. Purebl György (Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet klinikai h. igazgatója)
Alvásgyógyászat napjainkban -  dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus ( Magyar Alvás Szövetség szakmai elnöke, a Budapesti Alvásközpont vezető főorvosa)
Alvás és álmodás - dr. Bódizs Róbert alváskutató (Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet h. kutatási igazgatója)
Alvásmedicina holisztikus megközelítésben - dr. Varga Imre (Holisztikus Medicina Program vezetője, Magyar Járóbeteg Szövetség örökös elnöke)
Alvás és légzés - dr. Kunos László tüdőgyógyász  (Magyar Tüdőgyógyász Társaság), dr. Kis Adrián tüdőgyógyász (Semmelweis Egyetem, Pulmonológiai Klinika)  
Alvás és a fül-, orr-, gégészet - dr. Szalmay Gábor PhD szakorvos
Alvás és mozgás - dr. Tóth János ortopéd szakorvos (Magyar Ortopéd Társaság)
Alvás és táplálkozás - Erdélyi-Sípos Alíz dietetikus, főtitkár  (Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége)
Alvás és szexualitás - dr. Pilling János PhD, elnök (Magyar Szexuális Medicina Társaság)
Alvászavarok és fogászat - dr. Hermann Gábor fogszabályozó szakorvos, elnök (Magyar Interdiszciplináris Orofaciális Terápiás Társaság)
Fogszorítás, fogcsikorgatás - dr. Szabó Beáta általános orvos, fogszakorvos (Homeodent-Medical)
Alvás és melatonin  -  dr. Sándor Edit orvos igazgató (Pharma Nord)
Sressz és álmatlanság  - dr. Acsády László PhD, biológus (MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet),  dr. Mátyás Ferenc PhD, biológus (MTA Természettudományi Kutatóközpont)
A világ alvásipara - Vada Gergely, Fusion Vital CEO, alelnök (Magyar Alvás Szövetség)
Alvásprogram  kórházban – dr. Szabó József PhD, mentális egészségfejlesztő (Zala Megyei Szent Rafael Kórház)
Alvásminőség javítás, alvástréning, technikák a gyakorlatban - dr. Szalay Katalin neurológus, a Magyar Alvás Szövetség oktatási tanácsadója, a DA  Egészségfejlesztési igazgatója)
Alvásterapeuta képzés Magyarországon, az első hazai képzés indulásának a bejelentése
Bartucz Éva igazgató (Vezetőképző Akadémia)
Kitüntetések, elismerések átadása a hazai alváskultúra erősítésében végzett tevékenységért
Sleepfreindly Hotel minősítések átadása (Magyar Szállodaszövetség, Magyar Alvás Szövetség)


Időpont:
2019. március 12. 10 óra.

Helyszín:
Magyar Tudományos Akadémia

Belépés előzetes regisztrációhoz kötött.