Orvosmeteorológia

Április 25-én európai szinten is egyedülálló előadást rendez a Jog és Pszichológia folyóirat Korunk lelki betegségei: a depresszió és a borderline személyiségzavar címmel.

Időpont: 2017. április 25. 18:30-20:30

Helyszín: Premier Kultcafé, Magyarország, 1085, Budapest, Üllői út 2-4.

Belépő: 1200 Ft

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!


Az este folyamán olyan népszerű és elismert pszichiáterek állnak a közönség elé, mint Dr. Fridél Mária, valamint Magyarország egyik legnagyobb „borderline szakértője”, dr. Keresztes Zoltán. Az esemény zárásaként pedig az Én, a megbélyegzett című könyv szerzője, Kneszl Beáta Carmen nyílt, kendőzetlenül őszinte, interaktív előadásával tárja fel a borderline szindrómával kapcsolatos személyes tapasztalatait.

Az előadások témája a hazánkban oly sokakat érintő, azonban még a betegek közvetlen környezetének is nehezen felismerhető és a társadalom által gyakran elutasításra kerülő, sztereotípiákkal övezett olyan pszichiátriai betegségek, mint a depresszió és az egyik legmegterhelőbb személyiségzavar, a borderline szindróma.

Amint azt maguk a betegek sokszor kifejezésre juttatják nem is főként az állapotuk, hanem az őket körülvevő közeg teszi őket hátrányos helyzetűvé, a társadalomból kirekesztetté. Ez azonban nem is meglepő, hiszen gyakran még a betegek családi berkeiben is hallgatás övezi betegségüket. Erre tekintettel a Jog és Pszichológia folyóirat első rendezvényének célja a társadalom, legfőképpen az érintettek környezetének az érzékenyítése, valamint pszichiátriai ismereteinek a növelése, ezáltal is előmozdítva a betegek felépülését és társadalmi reintegrációját.

A nagy érdeklődésre szert tevő esemény további érdekessége, hogy a rendezvénynek Európa első és legnagyobb alapterületű fogyatékosbarát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé ad otthont, amely azért a nemes célért küzd, hogy egy másik hátrányos helyzetű rétegnek, a fogyatékkal élőknek és megváltozott munkaképességűeknek, teremtsen minél szélesebb körben munkalehetőséget.

Az esemény programjával kapcsolatos bővebb információk ezen a linken érhetőek el

(Jog és Pszichológia folyóirat)