• Leszokás a dohányzásról - Videópályázat


    Még február 28-ig lehet szavazni a beérkezett művekre.

    A Dohányzásról Leszokást Támogató Központ lassan másfél éve a dohányzás elleni küzdelem aktív résztvevője Budapesten és a leszokás vonalnak (1-393-5170) köszönhetően az egész országban is. Célja, hogy térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásaival,minél több dohányosnak segítsenmegszabadulni a cigarettától. A speciálisan képzett szakemberek készséggel és bizalommal állnak a dohányosok rendelkezésére!

    A közelmúltban a Központ általános- és középiskolai diákoknak szóló videó pályázat meghirdetésével kívánta megszólítani a fiatalokat, szüleiket és a környezetükben élő dohányzó felnőtteket.

    A „Hogyan vennéd rá a felnőtteket a dohányzásról való leszokásra?” témában

    készített videókat január 31-ig lehetett beküldeni. A pályázat 276.000 Ft összdíjazású. A diákokon kívül díjazásban részesülnek a felkészítő tanárok vagy a diákok osztályai is. A YouTube-ra feltöltött videók közül a legnépszerűbbek és a február 1.-28-ig a www.leszokasvonal.huoldalon legtöbb szavazatot kapottak közül kerülnek ki a helyezettek.

     

    Ez idáig több mint 8000 szavazat érkezett a www.leszokasvonal.huoldalon a különböző videókra. A szavazás első két hetében (február 1-14.) a honlaplátogatók száma meghaladta a 9000 főt ebből 5000 internetező új látogató volt. A videó pályázatnak köszönhetően nagymértékben megnövekedett az érdeklődés a Központ térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásai iránt. A regisztrációk száma (azaz azoké, akik segítséget kérnek) átlagban megháromszorozódott, de volt olyan nap, amikor ötszörösére nőtt.

     

    A győztesek 2011. március 9-én a Dohányzásról Leszokást Támogató Központban ünnepélyes díjátadón vehetik át nyereményeiket. A díjátadón Dr. Beneda Attila a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke és a média több résztvevője is képviselteti magát.

    Természetesen a Központ addig is végzi munkáját és várja mindazok jelentkezését, akiket valamilyen módon érint a dohányzás. Jelentkezni lehet telefonon (1-393-5170), interneten (leszokasvonal.hu) valamint család- és más szakorvosokon keresztül.

    Sajtókapcsolat: Fehér Paszkál, e-mail: [email protected] tel.: 06705430231