• World Sleep Day - Alvás világnapja Magyarországon


    A World Association of Sleep Medicine és a World Sleep Society nemzetközi védnökségével Magyarországon is megrendezésre kerül a World Sleep Day. 2017. március 17-én megrendezésre kerülő magyarországi alvás napi események középpontjában az elalvásos közlekedési balesetek megelőzésének fontossága és a korai ébredés, felkelés problematikái is szerepelnek.

    Az Alvás Világnapja nemzetközi esemény, amelyhez kormányok, szervezetek, intézmények csatlakoznak azzal a szándékkal, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, élettani jelentőségére. Az idén 10 éves nemzetközi eseményhez Magyarország az elsők között csatlakozott. A 2017. évi Alvás Világnapja magyarországi konferenciájára március 17-én, pénteken  kerül sor Budapesten.

    Ezen a napon 72 országban orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy bemutassák: az álmosság és az alvatlanság egyre inkább népbetegség; megelőzésére, kezelésére sokkal több figyelmet kell fordítanunk. A magyarországi rendezvényen részt vesznek a témával foglalkozó legjelentősebb intézmények, szakemberek, jelentős médiaérdeklődés mellett. Az idei esemény jelentőségét erősíti, hogy a WHO az alvást hamarosan önálló diszciplínává kívánja minősíteni. A magyarországi alvásgyógyítás kevés számú, de nemzetközileg is elismert szakemberei tapasztalataikkal erősítik a globális kampányban részt vevők üzenetét: az emberiség egyre rosszabbul alszik, ennek megváltoztatása nemzetközi feladat..    

    A hazai alváskultúra legjelentősebb szakmai eseményéhez az orvosi szakterület mellett számos intézmény, szervezet és magánszemély jelentette be a csatlakozását, együttműködésük a nemzetközi alvásprojekt magyarországi erősítését szolgálja.

    World Sleep Day 2017. Hungary Office

    World Association of Sleep Medicine Hungary Partner

    (napialvas.hu)