• A földrengés áldozataiért Debrecenben is gyűjtenek


    Tésztaevéssel is támogathatják az olaszországi katasztrófa túlélőit a segítő szándékú emberek Debrecenben az egyik helyi étteremnek - a Bonita Bisztrónak - köszönhetően a Magyar Vöröskereszt akciójában.

    Adománygyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt az olasz perugiai földrengés áldozataiért. Aki segíteni szeretne, Debrecenben két módon is támogathatja a túlélők megmentését, életük újrakezdését: az alábbi számlaszámon közvetlenül, illetve a Piac utca 21. szám alatti étteremben – a Bonita Bisztróban – amatriciai tészta megvásárlásával. A bisztró minden egyes adag után 600 forintot utal a károsultak javára együttműködésben a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével. A jótékonysági tészta-akció szeptember 30-ig tart.
     

    A pénzadományokat a Magyar Vöröskereszt az alábbi számlára várja:

     

    Belföldi átutalás esetén:

    Bankszámlaszám: 10405004-00026548-00000009

    Közlemény: Olasz földrengés

     

    Külföldről történő átutalásnál:

    IBAN szám: HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

    Swift kód: OKHBHUHB

     

    Bank neve: K&H Bank Zrt.

    Bank címe: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.

    Közlemény: Olasz földrengés
     

    A tészta-akciót Jamie Oliver indította el, hozzá csatlakozott a Bonita Bisztró. A debreceni gyorsétterem egészen szeptember végéig vállalja a támogatást minden adag tészta után.

    A Spagetti Amatricia tészta 300 éves múlttal rendelkezik és a – a földrengéstől legjobban sújtott  – Amatrice városról kapta a nevét.

    Mint ismeretes, augusztus 24-én hajnalban 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Olaszországban Perugia térségét. A polgári védelem tájékoztatása szerint szombat délre 290-re emelkedett az áldozatok száma, miután újabb holttesteket találtak az éjszaka folyamán Amatrice városában, ahol a legnagyobb pusztítást okozta a szerda hajnali 6,2 erősségű földmozgás. Az Olasz Vöröskereszt a katasztrófa bekövetkezte óta nagy erőkkel dolgozik a helyszínen a romok alatt rekedt emberek felkutatásában, a túlélők ellátásában és a későbbi helyreállításban is részt vállal.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)