Orvosmeteorológia

2016. szeptember 15-én a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány rendhagyó módon nem Budapesten, hanem Debrecenben rendezi meg a Limfóma Világnapot.

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány mint a nemzetközi Lymphoma Coalition hivatalos tagszervezete, Orvos-Beteg Találkozót és Figyelemfelhívó Sétát szervez a Limfóma Világnap alkalmából, hogy felhívja a figyelmet a limfómákra és a korszerű terápiás lehetőségekre.

Időpont: 2016. szeptember 15. csütörtök, 10 óra

Helyszín: Debreceni Egyetem, Főépület, II. emelt, Aula (4032, Debrecen, Egyetem tér 1.) 

A programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a +36-20/439-8645-ös telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért is választottuk az alternatív helyszínt:

- Szeretnénk felhívni a figyelmet a kiváló vidéki centrumok tudományos tevékenységére, az ott folyó elhivatott munkára. Az idei évtől már a debreceni hematológiai centrumban is végeznek allogén, vagyis idegen donoros őssejt-átültetést, az országban második helyszínként.

- Kereken egy évtizede alakult meg Debrecenben az Onkohematológiai Betegklub, ahol az évek alatt sok beteg kapott szakértő segítséget a szakdolgozóktól és sorstársi támaszt egymástól, ami felbecsülhetetlen értéket jelent egy súlyos betegség terhét cipelve. Őket is ünnepeljük ezen a napon.

- Szeretnénk, ha országszerte minél több beteg megismerné a MOHA tevékenységét és lehetősége lenne részt venni programjainkon. Reményeink szerint az idei helyszín kedvező azon észak- és kelet-magyarországi betegeknek, akik a korábbi években nem tudtak ellátogatni a budapesti rendezvényünkre.

- A debreceni Limfóma Világnap remek lehetőség a budapesti betegeknek egy hasznos és kellemes kirándulásra. A MOHA ingyenes, szervezett buszjáratot indít, melyre a +36-20-439-8645-ös telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni. Az Orvos-Beteg Találkozót és a Figyelemfelhívó Sétát követően könnyű kirándulást szervezünk a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjébe.

A részletes program ide kattintva tekinthető meg

(Forrás: Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány)